En Iyi Analog Set Dizilimi Nasıl Olur ?

Durumunuza bağlı. Hangi gürültüyü engellemek istiyoruz?

Eğer gitarın kendisi dip gürültüsü yapıyorsa(single manyetiklerden olabilir, kötü yalıtımdan olabilir vs) noise gate'i en başa koyarsanız bu gürütüyü sonraki pedallarda kat kat arttırmadan hemen engellemiş olursunuz. Aksi durumda özellikle drive katlarında bu gürültü oldukça artacaktır ve temizlemesi daha güç bir hale gelecektir.

Eğer gitarınız nispeten sessiz, ancak efekt zinciriniz gürültülüyse, sona koymak daha mantıklı. Nasıl olsa temiz sinyalle başlasanız da gürültü artacak, en sonda toptan temizleyin gitsin.

super chorus delay flanger choratic tune loop station eko croch pedalı mt-2 ve kirk hammett wah.pedallar bunlar.



Ben şöyle dizerdim:

Gitar - Tuner - Noise gate - Wah - adam gibi bir amfi - Chorus - Flanger - Delay

Adam gibi amfi yerine iki farklı preamp varsa (biri clean biri drive) bunları loop station ile looplardım. Chorusu başa koyarak da çok hoş bir etki elde etmek mümkün bu arada, ne istendiğine bağlı.
 
Gitar -> Pickup Booster -> Noise Gate İnput , Noise Gate Send -> Wah -> Overdrive -> Distortion -> Noise Gate Return, Noise Gate Output-> Chorus -> Delay -> Equalizer

Noise gate'in send return özelliği varsa, dip gürültüsü yapan veya bu gürültüyü arttıran ne varsa loop'a koymak en iyisidir... Bende Boss NS-2 var, memnunum...
 
Geri
Üst