Özlem Tekin

ÖZLEM TEKİN HAKKINDA SÖYLENENLER:)

PAMELA SPENCE:Şehir Rehberi albümünün teşekkürler kısmında aynen şunu yazmış bulunmakta: UYARILAR:Hem eğlenelimhem gezelimhem çalışalımhem spor yapalımhem ağlayalımhem gülelimhem manikhem depresif olalımhem suç ortaklığı yapalım derseniz daima yanınızda bir ÖZLEM TEKİN bulundurmalı.
SERTAP ERENER: Özlemin herhangi bir tavsiyeye ve yoruma ihtiyacı yok arkadaşlar.Kendinize iyi bakın(BİR MAGAZİN PROGRAMINDA DAÐLARI DELDİM ŞARKISINI ÜNLÜLERE SORUYOLARDI MALUM ŞARKIDA MANKENLERE TAŞ ATIYO ÖZLEM)
BUKET DORAN(Şebnem Ferah'ın gitaristi):Uzun zaman beraber çaldık kemencıda.Çok ama boş konuşurdu.Vakit ilerledikçe enerjisi artar durdurulamaz hale gelirdi.Volvox'tan ayrılması üzülmüştük.
FUAT SAKA:Çok yetenekli bulduğunu, kara sevdayı kendisinden bile güzel söylediğini,
HÜLYA AVŞAR:Son dönemde en beğendiği bayan oyuncu olduğunu,
DUMANDAN Kaan Tangöze:Özlemi bostancıda izledik bizden sonra sahne aldı.Gerçekten çok güzeldi. Konserini sonuna kadar izledik.(BİLBOARD)
MANGA Grubu:Özlem ile ortak çalışma bizinmde hayalimiz. Aynı konserde bulunmak bizim için büyük bir şans.(2004 HARBİYE)
YÜKSEK Sadakat Solist:Özlem Tekin'in back vokalistiydim. Ondan çok şey öğrendim. Sesine hayranım.(POWETÜRK 24 SAAT 1 STAR)
HAYKO Cepkin:Özlem Tekin Şebnem Ferah ve Teoman ülkenizde rock sektörürn ilklerindendi(2005 DREAM DERGİ MAYIS SAYISI)
OGÜN Şanlısoy : Bizim kuşağın babalarından.Kemencıdan tanırım...
FATİH ALTAYLI-HINCAL ULUÇ UN ONUN OYUNCULUÐU HAKKINDAKİ YAZILARINI BULABİLİRSİNİNZ.
DE JAVU: Bir çok müzisyeni gerek müziği gerkese farklı dış görüntüsüyle etkilemiş ve Türk rock müzik piyasasına ekibiyle güzel işler sunmuş çekici yetenekli ve çok yönlü bir bayan
SELİM DEMİRDELEN (Yönetmen): Yorumculugu bir yana, Turkiye'nin en iyi besteci ve soz yazarlarindan biri oldugunu dusunuyorum. Levent Yuksel icin yaptigi "Sen Anla" favorim. En sevdigim albumu "Tek Basina". Ayrica "Mucizeler Komedisi" adli muzikaldeki performansini agzim acik izledim. Seviyorum.
CANDAN TEZEL (110): grubumuz adına cevaplıyorum bu soruyu; "Özlem Tekin Türk alternatif müziğinin şekillenmesine katkıda bulunmuş isimlerden biri. Yaptığımız müziğin kabul görmesinde çok büyük payı var."(FREKANS CNN)
DOÐU YÜCEL (Gazeteci , Senaryo Yazarı): Özlem Tekin bana göre Türk rock müziğinin en önemli müzisyenlerinden biri. Tek başına, kadın başına bu ülkede yaşayabilmek bile zorken o müzik dünyasını salladı. Türk rock'ın ilk patlayışı Teoman, Özlem Tekin ve Şebnem Ferah'la gerçekleşmiştir. Müzisyenlik yeteneği, beste kabiliyeti, çok farklı vokal yorum gücü dışında oyunculuk yeteneği de takdire şayan. Müzik kariyerindeki tek sorun kendi karakteri gibi dengeli ve düz gitmediği için her albümünde bir önceki albümün fan'larını kaybetti Ben şahsen son albümündeki sound'u ile devam etmesini çok isterim. Ama eminim yine yeni şeyler deneyecek, kimsenin aklına gelmeyenleri yapmaya devam edecek. Napalım, biz onu böyle de seviyoruz
CEM KÖKSAL: Soundwave turnesinde daha iyi bi partner düşünemiyorum. Zatne yorulduğunu düşündüğüm binlerce kişiyi zıplattı, çıldırttı. İzlerken şok olduk.(DREAM TV)
DEMİR DEMİRKAN: Bana Göre En İyi Canlı Performans Özlem'e Ait (HÜRRİYET RÖPÖRTAJI )
METİN TÜRKCAN: Bana Fırça Atan Tek Kadın.
EMRE AYDIN:Bizim sektörün en eskilerinden.Çok beğeniyorum Türkiyedeki en iyi vokallerden.(BLUE JEAN EMRE AYDIN KİMLERİ DİNLER BÖLÜMNDEN)
PENTEGRAM:Şebnemle beraber çalarladı..Çok iyidiler..Bizim teklifimizle yaptığımız düet konser sonunda mekandaki tahribin parası bizim üstümüzdeydi ama onların isteği ile paylştım güzel günlerdi..
TEOMAN:Çok beğeniyorum düetler albümümde de olmasını çok isterim.2. ve 3. albümündeki backvokalleri harikaydı.Zaten kendini kanıtlamış biri Kemancı kökenli Şebnemle beraber.Bende kemancıda çalardım..
METİN SEREZLİ:Onunla çalışmak harika, çok enerjik ve espirili hiç sıkılmıyorum
ASLI:Özlem Tekin Türkiyenin önemli vokallerinden bence. 2.albümümde düer yapacaktık ama onun konser trafiği engelledi bunu.(MİLLİYET RÖPÖRTAJI)
UMAY UMAY:Türkiye'de bu işi hakkıyla yapan nadir isimlerden.
CAHİT BERKAY(Grup Moğollar):Türkiye'de Özlem Tekin ve Şebnem Ferah önde gidiyor(25.YIL RÖPÖRTAJI)

OKUYUN LÜTFEN O KADAR YAZDIM ;)
 
Türk Rock müziğine 'Öz' gibi hala aşılamamış bir albüm armağan etmiş bu hatun kişiye bir çok müzik otoritesi burun kıvırsa da onun neler yapabileceğinin farkındalar. Özlem de neler yapabileceğinni farkında ama 'hırs' denen şeyden yapına düşeni almadıı için bizim ondan beklediğimiz gibi sürekli miziği kafa yoran ve albüm çıkarma hevesinde olan biri değil.Onun ün,para gibi takıntıları yok.Ondan albümündeki 10 şarkıda hit olacak derecede bi albüm bekliyoruz.....
Ama biz de çok şey istiyoruz kabul edelim.. aslında bu isteklerimiz onun ne kadar büyük olduğununun bir kanıtı...
Unutmayalım ki bu konuştuğumuz kişi, Türk müziğinni en önemli albümlerinden 'KİME NE' ile ortalığın altından girip üstünden çıkan bugün hala o albümü türkiyenin en fazla satan albümleri top 10nunda olan , imaj sunum ve sahne şovu konusunda ilk görünen yüzlerden biri olmuş,türkiyede ilk kez rock yapmış ve sahne ve canlı performns olarak tüm dünya devlerine meydan okuyacak cinsten..Üstelik okulda müzikoloji okuyup işin mutfağını ezber edip her albümünden cesurca hayranlarım ne der satar mı albüm karizmam çizilir mi gibi durumlara takılmamış kim ne derse desin sertte yapmış popta yapmış türkiyeye ilk kez elektronik rockı 1998 ''ÖZ''albümüyle getirmiş farklı tarzlar denemiş, oyunculukta da 'ben burdayım' demiş, görsel sanatın dalağını yırtmış bir ikondur...
Bu aralar piyasada yok ama temmuz gibi gelecektir bomba gibi hatırlatacak kendini 4 seneyi geçti albüm çıkarmayalı dönüşü süper olacak...

Türkiyenin ilk kadın rock vokal,Türkiyenin en zor anlaşılan şarkıcısı,albümleri türkiye ortalamsının üstünde olan ve her türlü tarzı türkiyeye o tarz türkiyede popiler olmadan 10 sene önce getiren, ilk kez türkiyede elektronik müzik yapan kişi..,ilk kez albümüne alfo disko mix besteleyerek koyan kişi(olan bir sarkıyı disko mix yapmadı sıfırdan kendi bestelerdi),ilk kez klibleri insanları satanizme yönlendiriyo diye yasaklanan kişi,türkiyede ilk kez toplumsal konulu sarkılar yazıp besteleyen sanatçı,türkiyenin en fazla yanlış anlanan anlamadan bilmeden insanların yaptığı saçma yoruumlara kulak tıkamak zorunda kalan türkiyenin en marzinal en enerjik en değişik en farklı en dengesiz sanatçısı...kickbox ve pitbul türü köpeğe aşırı derece bağlı olması yüzünden komşularıyla 100kere mahkemelik olan ve bu yüzden komşusunun burnunu yumrukla kıran,hakkında sanki uzaylıymış gibi özlem sarhoş, özlem sex düşkünü, özlem uyuşturuu bağımlısı, hatta 1998 hürriyet gazetesi haberine göre ÖZLEM AİDSli gibi haberler yapılan bu yüzden tvlerde ambargoya maruz kalıp dışlanan,Türkiyenin en deli dolu en asi, insanların gereksiz yere sanki düşmanlar ve farklı şeyleri savunuyomuş gibi şebnemle kıyaslayıp haketmediği derecede kötü muamelerler gören ama o her defasında şebnemle çok iii olduklarını söyleyip ılımlı sözleriyyle insanların kalbini feht eden,şu anda hakettği yerde olmamamsını hiç takmayan,DOÐA ÜSTÜ MÜKEMMEL BİRİ İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN TÜRKİYENİN EN İYİ VOKALİ ONU ANLAMAK İÇİN KONSERİNE GİTMEK GEREK....
BENİM İDOLÜM ARKADAŞIM,AŞKIM,ANNEM,BABAM, HERŞEYİMMMMMMMMM
 
Özlem Tekin harika ya!
Sebnem ayri o ayri!
Özlem brutal ve cilgin Rockci ve o yönünü cooooook begeniyorum!
Umarim evlenmis oldugu müzik hayatini kötü yönde etkilemez!

Yeni Albümü dört gözle bekliyorum!
 
Albümü dinledim....Sen anla, yatağım boş, bana bişey olmaz,yüzde seksen,sil baştan ve kimse bilmez çooookk güzzel dinlemelisiniz mutlaka..

Ayrıca vur beni de darbukalı alaturka melodi çok hoş..
Aslan yarım türküsünüde çok değişik olmuş :eek:
 
Yahu bu kadının türküyle mürküyle ne alakası olur.Büyük beklentilerle aldığım albüm fos çıktı.Geçen albümün yanına bile yaklaşamaz.Özz de bitmiş artık...
 
11 şarkının yer aldığı albümde Özlem Tekin, düzenlemesini Tahsin Endersoy’un yaptığı "Aslan Yarim" isimli türküyü de kendine has tarzıyla müzikseverlerin beğenisine sunarken, 2004'te başrollerini Hale Soygazi ve Ceyda Düvenci ile paylaştıkları "Sil Baştan" dizisi için yazıp bestelediği aynı ismi taşıyan şarkı da "Bana Bi'şey Olmaz" albümündeki yerini aldı.

Albümün çıkış öncesi ilk video klibi, sözü ve müziği Burak Uçkun ve düzenlemesi Can Şengün’e ait olan “Yatağım Boş” şarkısına Veli Çelik yönetmenliğinde Terkos Gölü’nde 16 saatte çekildi. Türkiye’de ilk defa bir sandala Jimmy Jib’in kurulduğu klip çekimlerinde yaklaşık altı saat bataklık ve suyun içinde kalan Özlem Tekin zor anlar yaşadı.


ÖzlemTekin 5 yıllık suskunluğunu “Bana Bi'şey Olmaz” ile bozdu!

Albüm öncesi sözü ve müziği Burak Uçkun’a ait "Yatağım Boş” şarkısı ile albüm müjdesini veren Türk rock müziğinin kilometre taşlarından Özlem Tekin 5 yıllık suskunluğunu 29 Nisan'da "Bana Bi'şey Olmaz" ile bozdu.

Prodüktörlüğünü Cem Öcal’ın, müzik direktörlüğünü ise düzenlemelerin birçoğunda da imzası bulunan ünlü gitarist Can Şengün'ün üstlendiği, Ozan Doğulu süpervizörlüğünde hazırlanan albümdeki şarkılar Özlem Tekin dışında Can Şengün, Murat Çekem, Cem Öcal, Burak Uçkun imzası taşıyor.

11 şarkının yer aldığı albümde Özlem Tekin, düzenlemesini Tahsin Endersoy’un yaptığı "Aslan Yarim" isimli türküyü de kendine has tarzıyla müzikseverlerin beğenisine sunarken, 2004'te başrollerini Hale Soygazi ve Ceyda Düvenci ile paylaştıkları "Sil Baştan" dizisi için yazıp bestelediği aynı ismi taşıyan şarkı da "Bana Bi'şey Olmaz" albümündeki yerini aldı.

Albümün çıkış öncesi ilk video klibi, sözü ve müziği Burak Uçkun ve düzenlemesi Can Şengün’e ait olan “Yatağım Boş” şarkısına Veli Çelik yönetmenliğinde Terkos Gölü’nde 16 saatte çekildi. Türkiye’de ilk defa bir sandala Jimmy Jib’in kurulduğu klip çekimlerinde yaklaşık altı saat bataklık ve suyun içinde kalan Özlem Tekin zor anlar yaşadı.
 
ALBÜM ADI:Bana Bi'şey Olmaz

1:Bana bi'şey olmaz
2:Kimse bilmez
3:Yatağım boş
4:Şikayetim var
5:Sen anla
6:%80
7:Erkekliğime ver
8:Vur beni
9:Aslan yarim
10:Sil baştan
11:Kimse bilmez (Akustik)



Bana bi'şey olmaz

Bu geceden başlayıp boşvericem ben
Eğlenicem ben günümü gün edicem
Şimdiden yük kalktı omuzumdan
Tam da gün aldım otuzumdan Gitmeden döndüm ben yarıyoldan

Yer yerinden oynasa ben buradayım
Kar kıyamet kopsa da aynı konumdayım
Dünya altüst olsa da sabit durumdayım
Herşey tersine dönse
Bana bi'şey olmaz!!!

Devam etmek gelmio içimden
Kimse kaldıramaz beni yerimden
Şimdiden yük kalktı omuzumdan
Tam da gün aldım otuzumdan
Gitmeden döndüm ben yarıyoldan

Yer yerinden oynasa ben buradayım
Kar kıyamet kopsa da aynı konumdayım
Dünya altüst olsa da sabit durumdayım
Herşey tersine dönse
Bana bi'şey olmaz!!!


Söz: Özlem Tekin
Müzik: Özlem Tekin-Can Şengün
Düzenleme-gitarlar: Can Şengün
Klavyeler: Ozan Doğulu
Davul:Volkan Öktem
Vokaller:Murat Çekem,Sibel Sezal,Efe Bahadır,Sinem Yalçınkaya
Kimse bilmez


Kimse bilmez ömür boyu dert oldum
Kendimi aramaktan yoruldum
Düşüp yollara bir derman buldum
Seni gördüm göreli sana tutuldum...
Kimse bilmez bir ömür sürüklendim
Her sabah yeniden ümitlendim
Bakıp aynaya ne sözler verdim
Seni gördüm göreli aşka dilendim...


Boyuna posuna havasına yandıgım
Bilmeden yoluna ,yanına, kapısına düştüğüm
Eline ,dizine ,yatağına yattıgım
Gönlünü gözünü sözünü,
Canını sevdiğim...


Kimse bilmez bir ömür gelip geçti
Bu tarlada ne ekinler yetişti.
Dön bir bak bana ,gözlerim gülüyor
Seni gördüm göreli mevsim değişti
Seni gördüm göreli dünta değişti...


Boyuna posuna havasına yandıgım
Bilmeden yoluna ,yanına, kapısına düştüğüm
Eline ,dizine ,yatağına yattıgım
Gönlünü ,gözünü, sözünü,
Canını sevdiğim...



Söz:Özlem Tekin-Cem Öcal
Müzik: Özlem Tekin-Murat Çekem
Düzenleme-gitarlar: Can Şengün
Davul:Volkan Öktem


Yatağım Boş

Yatağım boş
Resmin baş ucumda durur
Öylece masum..
Özlerim... beklerim ...Ağlarım ...
Vazgeçersen sonunda ...
Zaman çok zor
Geçiyor yokluğunda
Dokunduğun güllerim
Kanıyor avucumda
Ateşler dans eder
Gecenin kollarında
Ayırmak yürek ister
Sarıl bana
Sevgiden başka Ne kaldı elimizde
Dayanmak zorundayız İkimizde ...


Acelem yok Kalbim seni bekleyecek
Öylece Masum
Özlerim ...beklerim ..Ağlarım ...
Vazgeçersen sonunda..
Zaman çok zor
Geçiyor yokluğunda
Dokunduğun güllerim
Kanıyor avucumda
Ateşler dans eder
Gecenin kollarında
Ayırmak yürek ister
Sarıl bana
Sevgiden başka Ne kaldı elimizde
Dayanmak zorundayız İkimizde ...



Söz müzik:Burak Uçkun
Düzenleme-gitarlar: Can Şengün
Klavyeler: Ozan Doğulu
Davul:Volkan Öktem
Kemanlar:Gündem Yaylı grubu

Şikayetim var

Uykuya dalmak istiyorum seninle, birdenbire,
Derin,derin...
Rüya görmek istiyorum seninle,seninle birlikte...
Bi düşün..
Gitmediğimiz ama tanıdık yerlerde
Tanımadığımız ama bildik yüzlerle
Herşey,herkes,heryer senle güzel.....


Şikayetim var dünya çok dar,sabırsızım
Aşık oldum kalbim büyük,sınırsızım
Kehenetim var bu aşk bitmez ölümsüzüm
aşık oldum senden beri kuralsızım...


Kaçıp gitmek istiyorum seninle,haliyle
Zaman zaman..
Dalga geçmek istiyorum hayatla
Seninle birlikte
Bi düşün..
Yalandan katıldıgımız sohbette
Çalışmadan kazandıgımız heryerde
Herşey,herkes,heryer senle güzel.....


Şikayetim var dünya çok dar,sabırsızım
Aşık oldum kalbim büyük,sınırsızım
Kehenetim var bu aşk bitmez ölümsüzüm
aşık oldum senden beri kuralsızım..


Söz-müzik:Özlem Tekin
Düzenleme-gitarlar: Can Şengün
Bas gitar:Levent Candaş
Davul:Volkan Öktem
Vokaller:Murat Çekem-Sibel Sezal-Efe Bahadır-Sinem Yalçınkaya

Sen anla


Alıştım yalana
Pervasız olmaya
Kim tutmuş sözünü ama hala
Masmavi bak gökyüzü


Alıştım elvedaya
Umursamaz durmaya
Hiç sevgi görmedim ama hala
Sımsıcak bak ellerim

Ben üzülmem sen ağla
Dert dinlemem anlat orda burda
Çoktan ayrılmışız aslında
Ben söylemem sen anla

Alıştım korkuya
Yalnız kalmaya
Hiç kimseyi silmem ama hala
Bembeyaz bak bu sayfa

Ben üzülmem sen ağla
Dert dinlemem anlat orda burda
Çoktan ayrılmışız aslında
Ben söylemem sen anla


Söz - Müzik : Özlem Tekin
Düzenleme: Ozan Doğulu
Gitarlar:Can Şengün
Bas Gitar: Alp Ersönmez
Davul: Volkan Öktem
Vokaller:Murat Çekem-Sibel Sezal-Efe Bahadır-Sinem Yalçınkaya



%80

Ar seni bana kim gönderdi
annem bana hep söylerdi
kısmetin ayağına gelir
kendini yorma derdi

sen sen ol ağzını açma
fazla kusur arama
birini bulursan şükret
iyi erkek karaborsada

uslu durmadım,hiç susmadım
aklıma geleni söyledim
yok yere kimsenin kahrını,kaprisini
çekemem ben
kimsin ki sen!?

nerden baksan haksızım
%80 arsızım
%90 kalpsizim
bundan böyle sensizim

hadi yine sen çok şanslısın
senden bıktım ansızın
kendini kurtardın sanma
sen daha yolun başındasın


söz-müzik:murat çekem
düzenleme-gitarlar:can şengün
klavyeler:eek:zan doğulu
bas gitar:levent candaş
vokaller:murat çekem,sibel sezal,efe bahadır,sibel yalçınkaya

Erkekliğime ver

Kendimden demir alıp
Yine kendime getiren
Derdimden uzaklaşıp
Yarını düşünmeden...
Derin serin nefes alıp
Kalbinde ruhumu gezdiren
Sensin sensin...sensin sensin..
Başkasını istemem

Sevilmeden önce herkese yalandım
Oyunumu oynar keyfime bakardım
Seni de önce bi oyun sandım
bilemedim ,farkedemedim
Erkekliğime ver,erkekliğime ver , woo hoo ;)

İnanmazdım hiçkimseye teslim olmaz
Kusur arardım
Beni anladın artık aşka inanmaktır kararım
Sensin sensin,sensin sensin...
Başkasını istemem

Sevilmeden önce herkese yalandım
Oyunumu oynar keyfime bakardım
Seni de önce bi oyun sandım
bilemedim ,farkedemedim....
Erkekliğime ver,erkekliğime ver , woo hoo ;)


Söz:Murat Çekem-Can Şengün
Müzik-düzenleme-gitarlar:Can Şengün
klavyeler:Ozan Doğulu
Bas gitar:Levent Candaş
Davul: Volkan Öktem
Vokaller:Sibel Sezal-sinem Yalçınkaya
Vur beni

Bize bi şans ver dedin yine Tek isteğim bu...
Bu son sefer bundan böyle
Çeker gidersin tersim döndü uğraşmaktan seninle
Gel git bu senin denizin , o yana bu yana bitmez git gel
Bundan böyle sabrım hiç yok
İşim değil benim bu senaryolar...

Uğruna çektiğim acılara değerse
Durma vur beni,durma vur beni
Bir o kaldı , bedelse öldür...

Özür dileme,hayatını yaşa
Karşına çıksa yeniden biri
Ondan da iste ödemesini
Aşkın bedelini,üzüntüsüyle..

Uğruna çektiğim acılara değerse
Durma vur beni,durma vur beni
Bir o kaldı , bedelse öldür...


Söz-müzik:Can Şengün
Düzenleme -gitarlar: Can Şengün
Bas gitar: Hami Barutçu
Davul:Volkan Öktem
Vokaller: Murat Çekem-Sibel Sezal-Efe Bahadır-Sinem Yalçınkaya
Kemanlar:Gündem Yaylı Grubu

Aslan yarim

Hey onbeşli onbeşli
Tokat yolları taşlı
Onbeşliler geliyor
Kızların gözü yaşlı

Aslan yarim kız senin adın Hediye
Ben dolandım sen de dolan gel beriye
Fistan aldım endazesi onyediye
Ben dolandım sen de dolan gel beriye

Gidelim ilinizden
Kurtulam dilinizden
Yeşil baş ördek olsam
Su içmem gölünüzden

Aslan yarim kız senin adın Hediye
Ben dolandım sen de dolan gel beriye
Fistan aldım endazesi onyediye
Ben dolandım sen de dolan gel beriye


Söz-müzik:Anonim
Düzenleme:Tahsin Endersoy
Hammond organ: Ozan Doğulu
Bas gitar:Hami Barutçu
Davul:Volkan Öktem
Vokaller:Murat Çekem-Sibel Sezal-Efe Bahadır-Sinem Yalçınkaya
Sil baştan

Dört duvar arası ömrümün yarısı
Silerim değişir alnımın yazısı
Bahtımın karası dostumun acısı
Sarılırım iyileşir kalbimin yarası
Hadi dayan, hadi gülüm dayan
Sil gözünü yaştan ekmeğini taştan
Hiç korkma sil baştan
Kar erir oluktan, gün doğar ufuktan
Hiç korkma sil baştan,
Hiç korkma sil baştan....


Söz-müzik:Özlem Tekin
Düzenleme-gitarlar:Can Şengün

<
 
O artık neşeli şirin!


Türk rock müziğinin sayılı kadın vokallerinden Özlem Tekin, 2 yıldır yaşadığı Bodrum’un pozitif enerjisiyle dönmüş. Domatesi bahçeden yiyen ve kilo almaktan mutlu olan Özlem Tekin, bütün neşesini bu albümle yayacağını söylüyor.

Özlem Tekin Bodrum’un bir köyüne yerleşti haberlerini biliyordum ama orada kedi-köpek dışında buzağı yetiştirmeye kalktığını, bahçesine ektiği biber-domatesle yetinmeyip işi baklaya vardırdığını söyleseler inanmazdım! Evlendikten sonra müzisyen eşi Cem Öcal ile Bodrum’a taşınan ve orada organik bir hayat süren Özlem Tekin, tüm enerjisini yeni albümü ‘Bana Bi’şi Olmaz’a akıtmış. Enerjik ve sound olarak 80’lerin umursamazlığını taşıyan bir albüm bu. Aşkla ve hayatla kavga etmeyip ilişkilerin eğlenceli yanını gösteren ve hayatı da hafife de alan bir çalışma aynı zamanda. Özlem Tekin, bulduğu mutluluk ve pozitif enerjiyi albümüyle herkese yaymak istiyor.

- Son albümüzden bu yana 5 yıl geçti...
Albüm yapmayalı 5 yıl oldu ama o arada pasif değildim. Oyunculuk, televizyon programı, tiyatro turnesi ve konserler devam etti. Yani aslında iki senedir yokum ortada. Taşındım, gittim Bodrum’a...

- Uzaklaşmak sakinleştirdi mi, enerji mi verdi?
2 yıl öncesindeki dönemde çok yoruldum, işler üst üste geldi. Bir albüm yapacaksam da dinlenip kendimle baş başa kalayım derken denk geldi, evlilik oldu... Bodrum’da evimiz vardı ‘hadi kalalım’ dedik. Pılımızı, pırtımızı toplayıp gittik. Köyünde yaşıyoruz Bodrum’un, özellikle yazın şehre inmiyoruz bile.

AKSİ BİR İHTİYAR OLMAYACAÐIM

- ‘Oralı’ oldunuz artık yani?
Tabii. Çok iyi geldi bize, yaz olup da etraf kalabalıklaşınca ‘gitsin bu turistler’ diyoruz. Bir taraftan da yaşım geldi 40’a... Bunların hepsinin bana kattığı değişimler var. Daha pozitif biri oldum, her şeye daha olumlu bakıyorum. Aksi bir ihtiyar olacağım diye düşünürken galiba neşeli bir ihtiyar olacağım. Daha alttan alır, kolay kabullenir biri oldum. Belki de sevdiğim hayatı yaşadığım için böyle.

- İstanbul’a gelince, sinir basıyor mu?
Hemen hasta oluyorum! Albüm yapmaya geldim çat diye bronşit oldum. Dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

- Bodrum’da günler nasıl geçiyor, bahçe işleriyle haşır neşir misiniz mesela?
Bahçemiz, bostanımız, 4 köpeğimiz 2 de kedimiz var. Bir ara buzağımız da vardı ama büyüyünce bakamadık, daha hazır değilmişiz. Kendi çapımda sokak hayvanlarına bakıyorum, Bodrum’da mutlular ama kışları yalnız kalıyorlar. Evde de çok iş oluyor. Bahçede domates-biberle başladık. Mısır, bakla bile yiyoruz şimdi. Bütün gün dışarıdayız. Köpekleri gezdirip pazara gidiyoruz. Günün nasıl geçtiğini anlamıyorum, akşam da erken uyuyorum.

- Biz şehirde kalanlar özeniyoruz bunlara, dışarıdan nasıl görünüyoruz size?
Herkes hapşırıp, tıksırıyor. Şehirde kimsenin vakti yok, hiçbir şeye yetişilmiyor. Sinirler yıpranmış! Biz de madem bu kadar pozitif olabildik bunu müzikle yayalım istedik. İşe giderken, okuldan dönünce, tatilde dinlensin, enerji saçsın istedik. Bu albüm rock’ın güler yüzü oldu. Türkçe rock çok depresif, birisi de neşeli olsun, neşeli bir şeyler yapsın.

- Rock müziğin uçları bu anlamda arabeskle birleşti değil mi?
Feci şekilde! Herkes çok acı çekiyor, herkes depresif ve mutsuz. Biz eğlenceli bir albüm yapalım, diyerek yola çıktık. Can Şengün, Murat Çekem gibi uzun yıllardır tanıdığım insanlarla oturduk, ne yapabiliriz diye baktık. Baktık ki güzel oluyor, ‘e hadi kaydedelim’ dedik. Sağolsun Ozan Doğulu da verdi stüdyoyu “ne isterseniz yapın” dedi.

- Biz sizi yıllarca rockçı, asi gibi sıfatlarla tanıdık. Asi Özlem Tekin, neşeli Özlem Tekin’e mi dönüştü?
Asi olup da adam mı dövüyordum? Ben canımın istemediğini yapmam, canım istemiyorsa bir yerde durmam. Asilik bence bu zaten. Tabii saçlar, başlar da çığırından çıkmıştı ama... Şimdi yeni bir sıfat bulmanız gerekecek tabii. Ben insanları neşelendirmek istiyorum, yakın çevreme bunu yapabiliyorum. Ama esas enerji, konserlerde görülecek. Eskiden konserimden çıkınca maçtan çıkmış gibi oluyorduk, şimdi zıp zıp zıplayacağız.

- Yeni yaşamınızda bu kadar mutlusunuz, “bunu yapmak daha önce neden dank etmedi kafama” diyor musunuz?
Hayatta her şeyin zamanı var. Zorla yapmaya çalışsan da olmuyor. 40 yaşına gelince akışına bırakmayı öğreniyorsun hayatı. Bir şeyleri oldurmaya çalışmaktan vazgeçtim artık sadece diliyorum ve olmasını bekliyorum.

EŞİMLE TENCERE-KAPAK GİBİYİZ

- Kendinizi 40 yaşında gibi hissediyor musunuz?
Bin yaşında gibi hissediyorum! Şaşırıyorum aynaya bakınca. Yaşlı hissediyorum kendimi ama enerjim gittikçe artıyor. Huysuzlanacağıma daha neşeli oluyorum. Ama yakın çevremden özür dilemeliyim çünkü yorucu bir insanım.

- Eşiniz Cem Öcal için de geçerli mi bu özür?
Onunla yan yana gelince atom karınca gibiyiz. Yüksek sesli, sürekli her şeye müdahale eden tipleriz. Öyle adabımızla bir köşede oturmayı bilmiyoruz. Tam tencere-kapak hikayesi...

- Eşiniz de müzisyen, albüme katkısı nasıl oldu?
Bütün işleri yapan, insanları bir araya getiren kişi. Albümde çalıştığımız müzisyenler ortak arkadaşlarımız ama çoğu onun uzun yıllardır çalıştığı isimler. Bütün prodüktörlük işini o götürdü.

- Büyük aşk mı eşinizle yaşadığınız?
Pek herkesin cesaret edebileceği bir şey değil. Tek başımıza bir köyde yaşıyoruz. Tek komşumuz tepenin öbür tarafında yaşayan annemler. Hep biz bizeyiz yani hem de işte birlikteyiz. Büyük aşk tabii.

- Çocuğunuz olsun istiyor musunuz?
4 köpek, 2 kedi annesiyim. Çocuk düşünmüyorum ama benden başka herkes düşünüyor! Bu baskıya 39 yıl dayandım ama bilmem ne kadar dayanırım ki aslında vaktim de kalmadı pek.

BU SEFER ALBÜMDE KAÇMA HİSSİ YOK

- Albümün sound’unda da bir değişim var...
Bizim gençliğimizde rock’n roll’u benimsediğimiz isimler mesela Guns’n Roses, Bon Jovi’lerin farklı bir enerjisi var. O adamları ne zaman duysak hâlâ ayağa kalkıp zıplarız. 80’lerin böyle bir özelliği vardı. Her şeyin bir tekrarı olur müzikte, albümün sound’u da 80’lerdeki enerjinin bir uygulaması. Sahnede çalması çok zevkli hatta popa kayan şarkı var. Murat Çekem bana vokal koçluğu yaptı. ‘Şarkı söylemeyi bilmiyor musun?’ diyeceksin ama bu başka bir şey.

- Albümün pozitifliğine rağmen klip şarkısı ‘Yatağım Boş’ depresif sanki...
Yakındığım için öyle gibi geliyor. Halbuki bir ilişkinin en güzel yanını, bir gece, bir dakika ayrı kalmaya tahammülü olmamayı anlatıyor. Şarkısıyı ilk duyduğumda ayağa fırlamıştım...

- Klipte sular içindesiniz, yıprandınız mı?
Evet, ama günümüzdeki kliplerden çok ayrı bir yerde oldu, albümün havasını da verebildik. Cesaret isteyen bir klip oldu.

- Albümün ismi ‘Bana Bi’şi olmaz’... Olmaz mı size bir şey?
6 albümüme bakınca bunu diyorum: Sen de kendine acımaktan vazgeçip ayağa kalkarsan sana da bir şey olmaz. Bu albümde kadın-erkek ilişkilerindeki itiş kakış yok. ‘Kaçıp gideyim’ yerine ilişkinin eğlenceli olabileceğinden bahsediyorum.

- Maskülen bir yanı var mı Özlem Tekin’in?
Bütün çalışan kadınların var bence. Bekar annelerin mücadelesi de ciddi bir şey... Kadınlar erkek taraflarını çıkartırken bazen hatalar yapabiliyor, esnek olabilecekken katılaşabiliyor.

Oh be doydum sonunda!

- Oyunculuk maceranız da devam ediyor bu arada değil mi?
Altın Portakallı oyuncu Volga Sorgun’ın ilk yönetmenlik denemesi ‘Kaledeki Yalnızlık’ın çekimleri devam ediyor. Emekli olmak üzere olan ve eşinin kaybedince oğluna tek başına bakmaya çalışan bir kalecinin hikayesi. Ben de Almanya’da yaşayan ve onları ziyarete gelen baldızı oynuyorum. Filmin hazırlıkları geçen sene başladı kısmet albümün de yayınlanacağı zamanaymış. Çalışmak için paralandığım bir rol. Orada yaşayan Türklerin şivesi ile konuşabilmek için şive koçu ile çalıştım. Kendimi zorlayacak rolleri tercih ediyorum. Çekim, set bilgisi derken oldukça ilerledim. Müzikle oyunculuk arasında tercih yapmam gerekmiyor, sağlık olsun da hangisini istersem onu yaparım...

- Sağlık demişken, eskisi kadar zayıf görünmüyorsunuz artık...
Kilo aldım ve çok memnun, hiç niyetim yok zayıflamaya. Yediğim her şey organik; oh be doydum sonunda! Fit kalmaya çalışmaktan sıkıldım, hayatla bir savaşım kalmadığı için kick box’ı da bıraktım. Yalandan yoga yapıyorum. Bir de doğa yürüyüşü... Zevkim değişti belki ama köyün en zayıfı benim!

SELİN ÖZAVCI

http://www.aksam.com.tr/2010/05/01/haber/cumartesi/736/o_artik_neseli_sirin_.html
 
Ve hasret bitti, hayranlarının yıllardır albüm yapmasını beklediği Özlem Tekin yeniden huzurlarınızda. Tekin, Bana Bi’şey Olmaz adlı yeni çalışmasında dinleyenlerini 80’lere 90’lara götürüyor. Bunun nedenini ise şöyle açıklıyor: “Şimdiki rocklar biraz depresif. Dedik ki ‘Rock’n roll eğlence demek’ ve insanları mutlu edecek bir albüm yapmak istedim”

Hayranlarının her konserinde “Özleeeem artık bir albüm yap, yeni şarkılar dinleyelim” temennisi gerçek oldu; Özlem Tekin beş yıl aradan sonra yeni bir albümle huzurlarınızda... Bana Bi’şey Olmaz adlı albümle Tekin, hayranlarını 90’lara hatta 80’lere götürüyor. Aslan Yarim adlı Tokat türküsünü söylüyor, popa yakın parçalarla dans ettiriyor, gitar sololarıyla kulakların pasını siliyor. Dağları Deldim gibi bir şarkı var bu albümde; Erkekliğime Ver. Tekin “Bu şarkı favorim. Bir kadının erkekliğime ver demesi... Pek çok kadının içinde var. İş dünyasında o kadar çok erkeği içinden çıkarmak zorunda kalıyorsun ki gözüne rimel sürmekle olmuyor” diyor. Geçen beş yıllık arada Cem Öcal ile evlenen, İstanbul’u terk edip Bodrum’a yerleşen, mutlu bir hayat sürdüğünü anlatan Özlem Tekin, bakın albümünü nasıl anlatıyor...

• Hayranlarınız konserlerinizde “Özlem artık yeni albüm yap” diye pankart açıyordu.

Tam da onlara layık bir albüm yaptım. Aslında ben pek ara vermedim. Dizilerde oynadım, tiyatro oyununda rol aldım, televizyonda program yaptım, epey bir yoruldum. Zaten İstanbul’dan taşındım. Biraz dinlendim. O arada da şarkılarımı toparladım. Aslında kocaman bir ara değil ama demek ki yeni şarkı isteniyor. Ben başka kulvarlarda da iş yapıyorum ama yeni şarkı duymak istiyorlar.

• Bir sanatçı için beş yıllık ara uzun bir süre mi? Sonuçta üretmek için yaşamak lazım...

Tabii ki gönül de onu ister. Yurtdışında kimse bir buçuk yılda bir albüm yapmıyor. Bir rock grubu, pop rock albümler için alternatif işler yapanlar için beş yıl normaldir. Sting de beş yılda bir albüm yapıyordu zamanında. Doğru olan, o arada sanatçının büyümesi, bir şeyler yaşaması, üzüntüler belki çok büyük sevinçler yaşayıp onları dile getirmesi ki dinleyicisine bir şeyler katabilsin. Bir buçuk senede anlatacak çok şeyiniz olmuyor. Zaten turne yapıp dönmüş oluyorsunuz. Düşünsenize beş yılda ne kadar fazla değişmişimdir.

GEÇEN BEŞ YIL İÇİNDE BÜYÜDÜM

• Nasıl değiştiniz?

Büyüdüm. Hepimize oluyor bu. 40 yaşındayım, kendimi 40 hissediyorum.

• Albümünüzü dinlerken 90’lara gittim. Neden 90’lar?

Daha geriye, hatta 80’ler. Albümü gençlik arkadaşlarım Can Şengün, Murat Çekem, Tahsin Endersoy ile yaptım. Birlikte Bon Jovi, Guns’n Roses falan dinlerdik. Bizim o şarkıları çalmaya çalışarak notaları çıkararak, sözlerini ezberleyerek geçirdiğimiz bir dönem var. Dünyadaki rock müzik de eskiye doğru gidiyor. İnsan, eski gitar sololarının coşkusunu tekrar duymak istiyor. Şimdiki rocklar biraz depresif de. Yani rock deyince, biraz irite olmaya başladım. Türkçe rock da biraz oraya gidiyor. Herkes çok depresif, mutsuz, umutsuz. Dedik ki ‘Rock’n roll eğlence demek’ ve insanları mutlu edecek bir albüm yapmak istedik. Dinlenip irdelenmesi gereken bir albüm değil. İnsanların yüzünü güldüreceğine inanıyorum.

Yeni bir filmde Almancı Türk’ü oynadım

l Oyunculuğa devam ediyor musunuz?

Şimdi bir filmde rol alıyorum. Ben filmlere genelde yarıda giriyorum. Volga Sorgu Tekinoğlu’nun yazıp yönettiği bir filmde Almancı bir Türk’ü oynuyorum. Türkiye’ye hiç gelmemiş, üçüncü kuşak, doğru düzgün Türkçe konuşamayan bir karakteri canlandırıyorum.

l Almancı Türk gibi konuşmak zor oldu mu?

Almanca bilmem, Almancı şivesiyle Türkçe konuşan tanıdığım bile yok. Yeni bir lisan öğrenir gibi çok zorlandım. Şimdi ‘Bir şive bir insan’ diyorum (gülüyor). Almanya’da tiyatro okuyan bir arkadaşı vardı yönetmenin, onunla bir gün oturduk, sesini kaydettim. Bodrum’a gittim ve 10 gün boyunca evde deli gibi tek başıma yüksek sesle o şiveyle konuştum.

l Oyunculuğu seviyor musunuz?

Seviyorum ama çekim şartlarını sevmiyorum. Çünkü çalışma şartları çok ağır.

38 bedenim çok memnunum

• Evlilik hayatınızı nasıl değiştirdi?

Çok mutluyum. Bodrum Gündoğan’a bağlı Küçükbük adlı köyde yaşıyoruz. Hiçliğin ortasında bir köy. Herkes işine koştursun, günde iki saat görüşürüz durumu yok bizde. Şimdi biraz daha yumuşak bakıyorum etrafa. Bir de artık 36 beden değilim. 38 beden oldum. Çok memnunum ama.

• Peki neden Bodrum?

Benim köyüm çünkü. Gençliğimde kamp yapmışlığım var, ailemin de hep tercih ettiği yer orasıydı. Annemlerin yazlığı da oradaydı. Bodrum benim için bir de annemlere gitmek gibi bir şey. Eşim Cem de Bodrum aşığı.

Kickboks yapmayı bıraktım, sebze ve meyve yetiştiriyorum

• Albümün adı Bana Bi’şey Olmaz...Şarkı sözlerinde bir meydan okuma var ama aynı zamanda kabullenme de var...

Evet bana bir şey olmaz. Hacı yatmaz gibiyimdir (gülüyor). Vur vur tekrar ayağa kalkarım. Sizinkilerin de hepsi doğru tespit. Şarkı sözlerinin hepsi bana ait değil ama sizin dediğiniz gibi şarkıları seçiyorum.

• Niye böyle şeyler seçiyorsunuz?

Öyle bir kişiyim. O yüzden rockçı oldum. Onun için rock’ın o depresif tarzı bana çok uzak geliyor. Ben çok taşkın bir insanımdır. Bir günü geçiremezsiniz benimle, perişan olursunuz. Çok yorucuyumdur. Çok konuşurum, çok şaka yaparım. Ama dediğiniz kabullenmeye geleceğim... Çok acayip; hem kendi rahatını kollamak ama onun haricinde etrafında olup bitene sinirlenmek yerine daha sakinim. Eskiden sinirleniyordum, kick boks yapıyordum.

• Şimdi yapmıyor musunuz?

Şimdi uzun yürüyüşler, yoga yapıyorum. Bahçe işlerine girdim. Tabiatsız yapamıyorum. Toprak ve dağ beni sakinleştirdi. Domates ve biber ektim. Şimdi malta eriği, mandalina, portakal, limon, erik, muz, bakla, bezelye... O sebzeleri toplayıp yemek yapıyorum.

http://www.stargazete.com/cumartesi...if-ben-enerji-vermek-istedim-haber-258676.htm
 
Müzisyen Cem Öcal’la evlenerek Bodrum’a yerleşen Özlem Tekin, beş yıllık suskunluğunu “Bana Bi’şey Olmaz” albümüyle bozdu. Olgun, sakin kimliği ve seksi görüntüsüyle hayranlarını şaşırtan ünlü rock’çı, yeni imajı hakkında ilginç bir benzetme yaptı: “Üstüm Deniz Seki, altım Sibel Can. Bu halimi çok sevdim. Artık fit olmak gibi bir derdim yok!

* Altıncı albümün “Bana Bi’şey Olmaz” çıktı ve ilk klibini de albüme ismini veren şarkıya çektin. Sular içinde çekilmiş, çok güzel bir klip. 14 yıl önce ilk albümünü çıkardığında da “Aşk Her şeyi Affeder mi?” isimli şarkının klibini sular içinde çekmiştin. Eskiye bir dönüş mü var?

- Evet, “Aşk Her şeyi Affeder mi?”nin klibini, Yerebatan Sarnıcı’nda 24 saatte çekmiştik. O çekimden sonra zatürre olmuştum, ki orası çok daha hijyenikti. Bu klip ise bataklıkta çekildi. Ayaklarımın altından sülükler, yılanlar, fareler falan geçiyordu, korkunç bir manzaraydı. Ama ortaya müthiş bir klip çıktı. Klibi Veli Çelik çekti. O bana “Bu suda yüz” deseydi, hiç düşünmeden yüzerdim. Gerçekten bayıldım klibime. Diğer gözlemine gelirsek, evet ilk albümdeki pop rock hava bu albümde de var. Yola çıkışımız bu doğrultuda değildi ama böyle oldu. Çünkü albüm, eşim Cem’den dolayı Kenan-Ozan Doğulu kardeşlerin gözetiminde yapıldı. Bizim gençliğimizde Bon Jovi, Guns N’ Roses gibi popüler rock’çılar vardı. Bu albümde o neşeli rock’a dönmek, ayağa kaldıran, güler yüzlü rock yapmak istedik. şu anki rock, çok depresif. Dünyada da böyle ama bu durum Türkiye’de iyice dibe battı. Rock, arabeske döndü. Ama depresif rock bana göre değil. Zaten her şey çok kötüye gidiyor, müziğin de bu kadar depresif olmasının bir anlamı yok. Ben içinde bulunduğum bu girdaptan kendimi sıyırabildim...

* Nasıl sıyırabildin

- İstanbul’dan Bodrum’a taşındım ve köy hayatı yaşamaya başladım. Köye taşınınca temizlendim, arındım. O kaostan kurtuldum. Ekonomik olarak da rahatladım, çok ucuza yaşıyorum. Tertemiz bir hava, pırıl pırıl bir toprak içinde yaşıyorum. Kendi yetiştirdiğim sebzeleri yiyorum. Orman yolunda yürüyüş yapıyorum vs. Köye taşınmanın enerjisini ve evliliğimde yaşadığım mutluluğu, yaptığım müzikle insanlara sunmak istedim. Bu albümü dinleyenler birazcık enerji kazanabilir, birazcık neşeli olabilirse ben de çok mutlu olacağım. Birçok kişi hayatındaki rutinden kaçmaya cesaret edemiyor. Ben bu konuda çok cesurum. Albüm yapıp, Amerika’ya taşınabilecek cesarette birisiyim.

AMERİKA’DA RİNGE ÇIKTIM

* Senin de çok asabi, uçlarda olduğun dönemler oldu...

- Olmaz mı? Çok asabiydim, çok! O yüzden kick boks yapıyordum, o beni kurtardı. Profesyonel sporcu gibi günde üç saat antrenman ve diyet yapıyordum. Bütün sinirimi kick boks’tan çıkarıyordum. Ama birtakım mankenlerin yaptığı gibi değil, çok disiplinli yaptım bu işi. Amerika’da 30 yaş üstü kadınlarda ringe falan çıktım, o kadar profesyonel yaptım. Derece alamadım ama çok ciddi dayaklar yedim, sakatlıklar geçirdim. Sonuç olarak Sema, benim bu asabiyetim, gerginliğim müziğime, sözlerime de yansıyordu. Daha kavgacı, laf atan bir durumum vardı.

* Beş yıldır piyasada yoksun. Bu zaman içinde Amerika’ya gittin, döndün, evlendin, köye yerleştin. şimdi bakıyorum da o erkeksi halinden eser kalmamış...

- (Gülüyor) Değiştim, evet... Bu, yaşla da ilintili bir durum. ılk albümümü yaptığımda 25 yaşındaydım, şimdi 40 yaşındayım. O yaşlarda hayata karşı mücadele veriyordum. ıyi ki de vermişim, yoksa şu anda burada olmazdım. Her türlü çılgınlığı yaptım. O hırçınlık geçince de böyle oldum. şu an yanımdan motosikletli biri geçince, hiç özenmiyorum. Çünkü motosiklete bindim. Onun külfetini, tehlikesini iyi biliyorum. Her şeyi yapmanın rahatlığı var bende. O yüzden buradan gençlere sesleniyorum; önünüze ne geliyorsa yapın, korkmayın, kendinizi kısıtlamayın. Ben her şeyi yaptım, umursamadan hem de. O yüzden şu an sakinim. Başıma bir şey geldiğinde “Ne yapalım bu da böyle oldu” ya da biri canımı acıttığında “Ne yapayım o da böyle biri” diyebiliyorum. Eskiden kavga ederdim.

KLİBİ GÖRÜNCE BİRAZ UTANIYORUM

* Bunda evliliğinin de etkisi var tabii...

- Evet. Cem’le hayata karşı kol kola durabiliyorum. Hep hayalini kurduğum biriydi Cem. Allah nazardan saklasın, onunla çok mutlu bir hayatım var. Cem, çok özel biri. Ben bile bana katlanamıyorum, o beni çok güzel idare ediyor. Biz göz göze bakışıp, iş bölümü yapabiliyoruz. Mutfak işi Cem’e ait mesela. Bahçe, tarla, hayvanlarla ilgilenmek, ev işleri de bana. Hayatı bu kadar güzel yaşıyoruz. Durum böyle olunca o içimdeki kadın doğal olarak dışarı çıktı. Çalışan ya da bekar bütün kadınların yarısı erkek bence. O erkekliğini çıkarmak zorunda. Neden? Mücadele edebilmek için. Ben de öyleydim. Ama evlenince, bir yuvam olunca, o erkek tarafım ister istemez ortadan kalktı. Açıkçası bu halimi çok sevdim. Bak Sema, klipte memelerim bile çıkmış! (Gülüyor)

* Evet, fark ettim. şaşırdım da...

- Normal hayatta yine erkek tişörtü ve pantolonla dolaşıyorum ama bu klipte böyle olmak istedim. Altımda etek, üstümde seksi bir ceket, hoş oldu vallahi. Bu halimi çok sevdim. Gerçi klibi görünce biraz utanıyorum ama yine de fena değil... Annem ne diyor biliyor musun, “Kızım üst tarafın Deniz Seki, alt tarafın Sibel Can olmuş.” Ben bu tanımı çok beğendim! Bu görüntümü de öyle... Biraz balık etli oldum, iyi de oldum yani. Bu kiloya bilerek, isteyerek geldim. Eskiden çok atletiktim. şimdi her şeyi bıraktım. ıstediğimi yiyorum, içiyorum. Buradan bütün kadınlara sesleniyorum; fit kalmayı bırakın! Ömrüm boyunca fit kalmaya çalıştım. Bu çok sinir bozucu bir durum. Hep spor yap, az ye... Deliriyor insan! şimdi karnım hep tok geziyorum ve sadece yürüyüş yapıyorum. Ama çok mutluyum. Bu fit kalma durumu, şehirli kadının takıntısı. Niçin 40 yaşındayken, 20 yaşındaki Rus manken gibi görünmeye çalışıyoruz ki? Saçmalığın daniskası yani. Bir kere biz, Akdeniz kadınıyız. ıstediğimiz kadar zayıf olalım, bacağımız kısa. Akdeniz kadınının balık etli olması gerek. Çünkü böyle daha güzel ve seksi. Zayıflık yakışmıyor bize.

YENİ FİLMİN ADI KALEDEKİ YALNIZLIK

* Bu arada bir de sinema filmi çekiyorsun. Biraz da ondan söz edelim mi?

- Volga Sorgu Tekinoğlu’nun senaryosu ve aynı zamanda yöneteceği ilk film. Geçen yıl çekilecekti ama teknik aksaklıklar yüzünden bu yıla ertelendi. Uzun zamandır dizilerle birlikte birçok film senaryosu geliyor, okuyup değerlendiriyorum. Ama Volga’nın senaryosunu okuduğumda gözlerim doldu. Hikaye beni o kadar etkiledi ki, hiç düşünmeden kabul ettim. Çok güzel bir dram. Bugüne kadar hep komedi hikayelerin içinde yer aldım. Bu işin dram olması da çok ilgimi çekti. Filmin adı “Kaledeki Yalnızlık”. Yapımcı ise Çimen Yapım.

* Hikayesi nedir “Kaledeki Yalnızlık”ın?

- Emekli olmak üzere olan bir futbolcunun hikayesi. Bu futbolcu eşini kaybetmiş, ergenlik çağında bir oğlu var. Ben de bu futbolcunun baldızı rolündeyim. Üçüncü kuşak Almancı’yım. Türkiye’ye hiç gelmemiş biri üstelik. Ben filmlere genelde yarıdan giriyorum, bu filme de yarısından gireceğim. (Gülüyor) Türkiye’ye geliyorum ve baba ile oğlunun arasını düzeltmeye, onları toparlamaya çalışıyorum. Gecekondu hikayesi aslında. Fakirlik diz boyu... Çekimler Paşabahçe ve Çengelköy’de yapılıyor. Çok güzel bir hikaye. Oyunculuklar müthiş. Herkes mendilleri hazırlasın...

ÜMİT KARAN BENİ ALMANCI ZANNETTİ

* “Kaledeki Yalnızlık” filminde Almancı’yı canlandırdığını söyledin. Bu rolün bir zorluğu var mı?

- şive konusunda çok sıkıntı çektim. Türkçe’yi düzgün konuşmamam gerekiyordu. Türkçe öğrenmeye çalışan bir Alman ile oturup üç hafta çalıştım. şimdi tam bir kırık Türkçe konuşabiliyorum. Hatta filmimizde Ümit Karan oynuyor, bana geldi, Sen Berlin’den misin?” diye sordu. Ümit bile beni Almancı zannettiğine göre demek ki iyi konuşuyorum! (Gülüyor)

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/14579921.asp?gid=222
 
Geri
Üst