Zakk Wylde Tonu Yardım

Lan Tufan. Gece gece güldürüyorsun beni :)
Olum sahnede kullanmıycaksın, altı üstü evde takılıcaksın. Elinde ki prosesörü kurcala, yabancı forumlara filan bak. İstediğin ton o kadar karmaşık bi ton da değil biliyorum ben seni.
Yorgun olmasaydım, benim kıytırık digitech rp200'le bi kayıt alır atardım sana. Netten bulduğum zakk wylde preset'ı.
Bak hep dedim hala diyorum. ELinde prosesör ve gitarla aklına gelemiycek şeyler yapabilirsin. Signature gitar almakla, onun kullandığı amfiyi kullanmakla olay bitmiyo. Hatta hiçbişey olmuyo :)
Otur kurcala prosesörünü. Kendin yaz tonları. İstediğini tutturuyosun bi süre sonra zaten. ;)
heralde eline hiç lambalı amfi geçmedi. yada amfi geçmedi diyim. prosesörü tercih edip tavsiye ettiğine göre daha doğrusu rp200. prosesör bile değil yani :D ben ona prosesör demem:). imkanı varsa hç gerek yok böyle dalaverelere. direk alsın imkanı elverdiğince en iyisini
 
ek olarak her şeyden önce ne istediğine karar vermesi lazım.. daha yaşi 17. çok standart böyle arayışlar.. arayışta olması normal olması gereken şey hatta. olmazsa bir problem var dmeektir. bana sürekli soruyor ne gitar almalıyım, şununla takas edeyim mi v.s. deneye deneye olacak :)
 
heralde eline hiç lambalı amfi geçmedi. yada amfi geçmedi diyim. prosesörü tercih edip tavsiye ettiğine göre :)

Tufan'ı bildiğim için öyle bir tavsiyede bulundum arkadaşım. Yorum yapmam için Lambalı amfi mi kullanmam gerek?
2 ay önce aldı elinde ki aleti. Sonra satıcam fender alıcam dedi. Şimdide zakk diyor. Bunları göz önünde bulundurarak konuşuyorum ben. Neyin ne olduğunu bilmeden değil ;)
 
Tufan'ı bildiğim için öyle bir tavsiyede bulundum arkadaşım. Yorum yapmam için Lambalı amfi mi kullanmam gerek?
2 ay önce aldı elinde ki aleti. Sonra satıcam fender alıcam dedi. Şimdide zakk diyor. Bunları göz önünde bulundurarak konuşuyorum ben. Neyin ne olduğunu bilmeden değil ;)
genede klasik gitardan başlanmalı vsvsvs gibi mantık yanlış.

imkanıın elverdiği kadar en iyisini alasınki uzun süre sıkılmayasın.
 
genede klasik gitardan başlanmalı vsvsvs gibi mantık yanlış.

imkanıın elverdiği kadar en iyisini alasınki uzun süre sıkılmayasın.
Erhan'da biliyor Tufan'ı. Biz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eminiz 2 gün sonra ondan sıkılacak, gayet normal. Ki istediği şeyler 3-5 liralık değil takdir edersin ki.
1 ay öncesine kadarda Fender alıp Gilmour tonu yakalıycam diyordu.
Önce ki konusunda uzunca bir mesajımda var hatta. Arayış içerisinde, imkanlarını çar çur etmesin diye uğraşıyorz. Temiz bir insan, severim kendisini. Tavsiyemde ona yönelikti.
Ha ayrıca lambalı amfi de kullanmadım hiç. Bu bir ego tatminiyse. :)
 
şimdi şöyle ki.. aslında tufan ın istediği sound dahilinde istediği gitaristin amfisini alması en mantıklısı. bu ayrıntıda death haklı.. ancak bu amfi alındıktan sonra evde ne kadar ısıtıp çalınabilecek bu amfi ile, ne kadar verimli olacak tufan a, bu bağlamda bir prosesör iş görür ilk ethapta, ya da şöyle 30 watlık bir higain amfi, bu konuda da aegnor haklı.. her iki tarafta mantıklı bakıyor bence.
 
Çok aşırı derinden felsefik şeyli dalıyorum:
"Bir bütün içerdiği parçaların toplamından daha fazla şeye sahiptir"
Öhöm. Bu ne demek ? Wylde'ın kullandığı ekipmanların hepsini toplasan da ortada "Zakk" faktörü eksik kalacağından o ekipmanlar sana zehir ZAKKum olabilir.
Gilmour tonu için de geçerlidir. Akın Eldes tonu için de.
 
Zakk Wylde tonunda amfinin de, pedalların da, manyetiğin de o kadar önemi yok. Adamın tonunun en karakteristik özelliği hafif genizden gelen upper midleri. Bunları alabilmek için maun bir gövdeye, akçaağaç bir sapa ve abanoz bir tuşeye ihtiyacınız var. Normal bir LP Custom ile bu tonu alamazsınız, illa o sapın akçaağaç olması gerek. Bu şekil bir gitarı bulduktan sonra gerisi kolay, tuşeniz iyiyse hafif Marshall karakterli herhangi bir amfi ile o tonu alırsınız zaten.

Yine de tamamlamak istiyorsan birer EMG 81 ve 85 tak, sonra herhangi bir Marshall'a gir. Tuşeni geliştirmen çok önemli ama, yoksa birebir ekipmanı alsan da o tonu alamayacaksın.
 
Ya bende bir aralar Satriani'nin 1980lerde ki gitar tonuna takmıştım kafayı, prosesör den kurcalaya kurcalaya o tonu yakalamıştım hemen hemen bir şekilde, bu arada ben Boss GT-8 den bahsediyorum, ne özelliklere sahip bir prosesöre de sahip olduğun önemli bir ayrıntı bu arada. Bence en temizi adamın kullandığı pedal düzeneğini araştır onu kur diğer arkadaşların dediği gibi.
 
Herkese teşekkürler ya erhan abi oğuz abi ve ismini bilmediğim vdiğer arkadaşlar ya prosesörde ,gitarda iyi onlarda sorun yok amfi şuan benim için öncelikli.Yani para biriktiriyorum daha hemen almayı düşünümüyorum ayırca kesin kararım zakk wylde tonu yani bayadır dinliyorum kendisini gayette etkileniyorum yani.Fakat pentagram ne dedin anlamadım tam olarak
 
Zakk Wylde tonunda amfinin de, pedalların da, manyetiğin de o kadar önemi yok. Adamın tonunun en karakteristik özelliği hafif genizden gelen upper midleri.

upper midleri alabilmen için yapman gereken tek şey bir eq ayarı okadar. bunca şeyi yoksayıpda gitarın ağacına takılman beni şaşırttı. eq ile o işi çok basit halledersin fakat manyetik tonunu değiştiremezsin.. yada amfi tonunu. onlar olmadan olmaz. farklılık yaratmaya gerek yok.
 
Geri
Üst