Zakk Wylde Tonu Yardım

b2540-677d10c6f52bcf648adc9a0813d2168c.jpg
 
kesinlikle önermiyorum blackstarı. önerilerim belli paran varsa jcm800 2203. yoksa valvestate ler. ha kabin derdinde var. vs100 combo alsan her işini görür.
 
Arkadaşlar bu arada cidden prosesörü biraz kurcalayınca acayip yaklaşmı adamın tek sırrı nerdeyse wah ve roto da bitiyor bide midler amfiyi şimdilik değiştirmeyeceğim çünkü zaten lambaları zorlayamadıktan sonra lambalı amfi almamnın ne anlamı var alırım zakkin küçük setupunu en kötü istediğim tona daha yaklaşırım.Benim görüşüm bu
 
Gitarini degistirme, farewell balladin videosunda epiphone kullaniyor zaten.. sahnede de kullanmisligi var.. Valvestate al illa amfi alicaksan, setupini tanittigi videoda onu kullaniyor, pedallarida gorursun. Biraz arastirsan...
 
kimse bahsetmemiş ama zakkin tel ölçüsü de önemlidir . arkadaş kendisi gibi etli olan 10-60 takım kullanıyor bildiğim kadarıyla.hatta 60lık tel kopunca teli söküp barda adam dövüyor. sonra ekipmanı dizip 9-42 takımla yardırmaya çalışmayın :D
 
Alismasi zaman alir, hatta gitara takmak bile kasinti. Sap ayari degil mesele, o deliklerden bile inanilmaz zor geciyor 60lik tel. 2-3 ay kullandim artik dayanamayip cikardim. Tabi 60lik teli sokup 11-50 yi takincaki calma kolayligi ve zevki anlatilamaz yasanir..
 
Arkadaşlar uzun süredir bu konuya yazmıyordum, ama artık çıldıracağım bu adamın tonunu neden alamıyorum bilmiyorum.Prosesörü kurcalıyorum wahı devreye soksam ses gereğinden fazla tizleşiyor.Vox tonelab ex kullanan varsa aranızda yardımcı olursa çok sevinirim .Bu arada yukarda herhangi Marshall amfiye taksan tuşen sağlam olsa alırsın gibi yorumlarda vardı.Şimdi 2 3 güne Marshall 100dfx alıyorumda .Ondan alabilme olasılığım var mı ,tabi o kadarda iyi bir amfi değil ama bir jcm'ye verecek paramda yok.Ayrıca şu manyetik olayı hani baya bir fark yaratacaksan hiç uğraşmayim 81-85 set taktırayim.Önerilerinizi bekliyorum
 
Eşşek gibi bir amfide alsan evde yine tadını alamıycaksın tufan. 10 watt çük kadar amfileri bile 3-4 kademe ancak açıyosun sesini. O yüzden kendini bişeylere şartlama. Prosesörle devam et derim ben. Beklentilerini sürekli birşeylere bağlarsan arayıştan öteye geçemezsin.
Önce gitar dersin, sonra amfi, sonra prosesör falan filan...
Bence hiç uğraşma. Ucuz bir setup'la o tonları alman mümkün mü? + Olarak o izlediğin videolarda ki tonda zaten mix-mastering de var.
 
oğuz %100 haklı (y) abicim sen boşver tak emg 81 85 i direkt amfiye gir on watt mon watt araya hiçbirşey sokma. Sonra deli gibi çalış. Zaten tatmin eder o ses seni. Gas'a yakalanmışsın sen yahu :shifty: Zakk gibi parmaklarını yılları devirmemişse zaten o tona hiç yaklaşamayacan (n)
 
Bende Epiphone Zakk Wylde Bulls Eye Custom Plus var. Emg 81-85'li olanı. Öyle amfiye falan gerek duymuyorum amplitube'dan güzel zakk tonları alabiliyorum %80 kadar yaklaştım diyebilirim hatta. Ama şu da var. Zakk bu tonu tek başına almıyor. Senin dinlediğin kayıtların bir çoğu belki bilmediğin filtrelerden, efektlerden geçiyor.
En iyi ihtimalle sen o sesi amfiden değil amfiye dayanmış bir veya daha fazla mikrofondan duyuyorsun.

Gitarın ne? Her ne kadar zakk emg ile çalsa bile çaldığı gitarlara dikkat et. Bir Ibanez'le bir Cort'a taktığın Emg 81-85 tonu aynı olmayacaktır. Marshall Jcm 800 dışındaki herhangi bir amfiden o tonu alacağını zannetmiyorum. Öyle olsa adamda herhangi bir amfi ile çıkardı konsere değil mi?
Yaptığım bir araştırma üzerine bu adamın özel amfileri olduğunu biliyorum hatta 600 yada 800 adet olması lazım dünyada. Yani kullandıkları amfilerde normal Jcm değiller. Bunun yanında kabinleride farklıydı yanlış hatırlamıyorsam.

Yani ortada bir çok değişken var. Bence çok paran yoksa zakk veyahut başka birinin tonunu almak için çok uğraşma. Sonuçta onun gibi çalamadıktan sonra bir anlamı olmayacak. Çalsan bile en fazla onun GİBİ olacaksın. Fazlası değil :)
 
Geri
Üst