Davul için Zil Seçenekleri

koraybahce demiş ki:
ya arkadaşlar istanbul agop traditional zil seti sizce nasıldır?hani 20 lik ride 18 lik crash ve 14 lük hi-hat ten oluşan.kullanan bi arkadaşın önerisini alabilirmiyim?

sakın alma o seriyi çok kötü 1 ride bi bogultu geliyo. 2.crash volümü çok az dayanmıyo zaten 3 hit hat bi tek bu işine yarar.
 
peki hangi seriyi önerirsin o zaman..işte fazla bi ödenek ayıramadım bu yüzden böyle arayışlardayım...davul alıcam.seti hemen hemen planladım işte zilleri ayarlamaya çalışıyorum.hepsini tek tek alırsam pahalıya gelecek..en azından hi-hat,ride ve crash ten oluşan bi setin üstüne bi splash ve bir crash daha alıcam daha ayaklıkları var..masrafı asgariye indirecek biçimde önerebileceinis 3 lü bi set var mı?
 
ya benimde 1 sorum vardı ama kilitlendi yada yanlış foruma açtım:S ben de zil arayışı içindeyim ve sabian mı türk zillerinden birimi die bana da cevap yazan olursa çok mutlu olucam.. :)
 
kekinallahi demiş ki:
şöle bi düşüncem var benim. hehe kızmayın ama


şunu dicem bana bu el dövmesi zil yapma olayı biraz nası desem nostaljik ve manevi geliyo . yani evet çok güzel bişey dünyada o zilin tek sende olması falan


AMA hehehe


şunuda göz önünde bulundurmak lazım ki. adam gevur memlekette bunu lazerle kesiyo bilmemne yapıyo frekansını ölçüyo. ve acayip standart bi şekilde çıkartıyo her zili. bu acaiyp bi endüstrileşme yani bence. ve çok güzel bişey kötüyse hep kötü iyiysede hep iyi yapıyo. ve gene hep düsündüüm gibi mesela bayıldığın bi crash ın kırıldığında gidip çok çok benzeri veya aynısından bi tanede daha alabiliyorsun. ne bilym belki poşetini bile açmassın anladınmı. ama mese türk zili alıcaksın. 10 20 tane diz önüne vur hepsine hepsinden farklı ton gelsin seç sonra tüm soundun değişsin. bana biraz el yapımı diye bazı şeylerden ödün veriliyormuş gibi geliyo . tabi ne uğruna onu bilmiyorum açıkcası.

gene makinalarla kesilmiş makinalarla dövülüyor ve düşünsenize yüzbinlerce zilin tam olarak aynı milimetresi çekiçleniyor. bu doğa üstü bi standart demek arkadaşlar . bence tercih edilmeli böyle zillier

yani şöle diyim kimsenin eldövmesi zil setup u kuracak kadar riske giriceini zannetmiyorum.

nebiliyim belkide ben çok kaba düşünüyorumdur ama bence böyle efendim

arkadaşım verdiğin bilgi bir kere yanlış zaten.şu anda yapılan zillerin (en azından burada yazan bütün zil markalarının) yapılışı zaten belli bi kademeye kadar makinadadır.önce zil makinada kesilir daha sonra üzerindeki metali homojen bir şekilde heryerine sabit olarak dağıtılır ve zilin her yerindeki kalınlık aynı kıvama ulaşır.daha sonra ise bu zil dövülerek oturtulur.el yapımı ziller bu şekilde yapılır.
senin dediğin makina yapım ziller daha çok pazarlama amaçlı ve amatör müzisyenlere yöneliktir.Daha az dayanıklı fakat daha uygun fiyata olurlar seri üretimden dolayı.
zaten yapıcağın müzik belliyse zil seçiminde fazla düşünmene gerek yok çünkü alıcağın ziller bellidir.internetten sipariş etsen bile ton aşağı yukarı senin istediğin gibi çıkar.çünkü grupta onca enstrüman arasında tonun çok fazla fark etmez.metal türü yapıcaksan daha ince ve tiz tonlardaki zilleri tercih etmeli , rock ve pop türü yapıcaksan daha tok ve kalın zilelr tercih etmelisin.çok merak edersen gidip dener öyle alırsın.
özenli olan nokta burada ne tarz çalmak istiyosun o dur.bazıları jazz bazıları rock içindir.o davulcunun seçimine kalmıştır.
bu prof. davulcuların hepsi senin el yapımı dediğin zilleri kullanırlar.çünkü daha dayanıklı , uzun ömürlü ve iyi tonları vardır.zaten fiyattanda bunu rahatça anlayabilirsin ...
 
sert müzik için grandmaster'ı hiç tavsiye etmem. china, ride ve efekt zillerinin tonu gerçekten inanılmaz ama bu kadar dayanıksız zil görmedim. 14" cihansını kullanıyorum ve sesi o kadar tatlı ki, kırmama rağmen gidip ikincisini aldım. Aman kendinizi alıştırmayın.

MAsterwork custom, resonant, alchemy ve istanbul mehmet series bir death metal davulcusu olarak sevdiğim tonlara sahip. Keşke gücüm yetse de Zildjian dark k kullanabilsem.
 
ZİLDİJAN tek geçerim Dünyaca ünlü bir Zil markasıdır tam tamına sanırım yanlışım yoksa 320 yıldır var bu zil.Zildijan zilleri müzik türüne görede deişiyor mesela rock çalcaksan Rock hi hat rock ride rock cras vs vs vs 2 rock cras bir hi hat 1 ride 4 ü rock grubu paketinde 650 ytl dir.
 
Geri
Üst