Tavla

DoDo demiş ki:
Bitürlü sevemediğim 6 kişinin bana öğretmeye çalışırken kriz geçirdiği bir oyun.Ne bileyim emekli oyunu gibi gelir bana hep ama şimdilerde gençler arasında rövanşta.

Aynen bende pek sevmem.Sevemedim.Ne de kağıt oyunlarından hoşlanıyorum.Emekli oyunu benzetmende hoştu ayrıca. :LOL:
 
genelde zar kullanmama gerek yok kaç gelmesini istiorsam gelio...buna da bal diolar galiba...ama karşımda benden ballı biri olunca sinirleniorum...bende kimden öğrendiysem çat çut yeniorum şimdi..boynuz kulaı geçti hesabı...eger tek pulum elimde ise içeri giremeyeyim die özellikle neresi doluysa orayı atıorum.buda ayrı bi uğursuzluk yaw!
 
Ehehe ne taktiği yaa zar gelirse coşarsın gelmezse apışıırsın.
Şunu söyleyebilirim zar toplarken eger dışarda zarınız varsa en yakın dakini küçük en uzaktakini büyük zarla oynayın(sanırım biras karışıık oldu)
 
ehueee tavlayı fantezi yapmışsın sen de :)
bi de şey var
yenilen der ŞANS OYUNU
yenen der ZEKA OYUNU
mütevazi yenen de ŞANS VE ZEKA OYUNU
 
tavla taktiği arkadaşımdan....

hızlı hızlı oynuyo zarlar böle dönüp de durur durmaz hemen o atıyo taşları hızlı hızlı koyuyo toplarken daha hızlı topluyo
insanın kafası karışıyo
sonra da yeniyo..
iyi taktik..türk usülü :)
 
bu tavla tamamen 'yenilen pehlivan güreşe doymaz' atasözünü uygulattırıyor bazen.
bazı yenilenler(bazen bende dahil) ne kadar oynanırsa oynansın skoru bir puan yükseğe çıkarmak için çabalıyor .
eee yenilen rakip tavlaya doymuyo bazen :LOL:
 
Haklısın vallahi.Bazen insan çok fena hırs yapıyor.Ama Windows XP'deki tavlada falan yenilince oyunu terk edenlere sinir oluyorum.Microsoft'ta da hata var.Madem isteyen,istediği zaman çıkabiliyor,bir de oraya stres için kum torbası falan koy değil mi ama :D
 
Tavla olsun da :) çok severim ben de ama gariptir;babam zar tutar o kadar yenerim,, dürüst oynayana yenilirim :D
 
bu başlığı acan arkadaşa çok teşekkür ederim..yani bana tavlanın hayatımın her aşamasında benimle olduğunu hatırlattı..ortaokulda bayram paralarımla aldığım canım tavlam..daha sonra üniversiteye de benimle geldi...beni hiç yalnız bırakmadı..arkadaşlarla yapılan iddaalı maclar ...sürtüşmeler...offf özledim o zamanları..hüzünlendimm..neyse hemen gidip bi rakip bulaım bari ..tavlasız olmaz..
 
bir de guzel guzel 6-1, 6-6 ile baslarsaniz degmeyin keyfinize. bundan sonra 5-3, 4-2 gelir oh ohh ne guzel. sonrasinda karsinizdaki sizin kim oldugunuzu unutup baslar saymaya bir bir. :)
kotu tarafi yeni ogrendiginizde tek tek saymaya kasarsiniz, sonralari ise isin ustasi olursunuz.
 
Geri
Üst