Epiphone Flying V Için Pickguard Yapacağım.

Epiphone fly v gitarım için pickguard yapacağım sanırım plexiglass ile yapılıyor pickguardlar. Gün boyu reklamcıları gezdim ancak bulduğum plexi glass materyal 3 mm kalınlıkta idi epinin üzerinden söktüğüm pickguard ise 2 mm . Elinde pickguard yapımı için gerekli malzeme olan arkadaşlar var ise satın almak istiyorum. Yada internet üzerinden satan yerler varmı ? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 
3mm ile yapmanda bir sakınca yok aslında, ayrıca 2mm plexi de bulabilmen lazım ancak plexi, orijinal malzeme ile aynı kaliteyi vermeyecek, çok daha çiğ duracaktır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Peki orjinal malzemesi nedir pickguardların ? Ayrıca piyasada bulunaiblirmi. veya plexi den daha iyi bir malzeme varmıdır pickguard yapımı için.
 
Plastiğin tam teknik adını hatırlamıyorum ama esas farkı yaratan aslında üç kat plaka olarak üretilmiş olması, bu sayede kenarda ince şerit görüyoruz boydan boya. Akriliğin(Plexi) çirkin durmasının nedeni ise parlaklığının pek cezbedici olmaması.

Yeterince ince plaka bulabilsen Corian(Bir DuPont markası) tavsiye ederdim, çok hoş bir bitirme veren akrilik türevi bir malzemedir.
 
Bu konuyla iligli az önce şu başlığa cevap yazdım :
http://turkrock.com/threads/9566/page-2
İnternet satış adresi:
http://www.malzemeci.net/
Ancak bir tek pickguard yapmak için koca tabaka satın almak oldukça maliyetli olacaktır. Ya 15 20 kişi toplanıp bir pickguard koopreatifi kurun ya da bu işin ticaretine girin :).
Bu arada 2 mm malzeme öyle bulunmaz bir şey değil. Çarşı pazar gezmektense "plexiglass lazer kesim" diyerek google'da arama yapın. Türkiyenin her köşesindeki tedarikçiler ile mailleşme, para transferi ve kargo hizmeti ile ulaşamayacağınız hiç bir şey yok.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
cevaplar için teşekkürler antbalci verdigin siteye bakmıştım renkli plexiler 100x200 ü 80 liradan başlıyor ve o ebatların altında ürün yollayacaklarını sanmıyorum.
 
Geri
Üst