Grafik Tasarım

bende grafik tasarımıyla ilgileniyorum.. işin eğitimini almadım almayı düşünüyorum ama bence eğitim herşey diil zaten piyasada birsürü grafik tasarımcısı var..

adamların sana iş vermesi için artı bişeylere sahip olmalısın.. mesela ben bu işin eğitimini almadığım halde baya iyi photoshop ve 3ds max kullanıyorum.. ve ben daha 15 yaşındayım..
 
bilmiyorum ama...sanırım eğitimin hiçbirsey olduğunu düşünen arkadaslar eğitim almış kişilerin ortaya cıkardıklarını pek incelememişler..biraz bakın aradaki farkı görebiliyosanız eğer,,sizin eğitime ihtiyacınız yok demektir.bu sizin bu işten hakkaten anladığınız anlamına gelir...
 
Garafik tasarım için belki okulda eğitimini almak gereksiz ama Emre'nin dediği gibi bi işe girmek istiyosanız eğer diploma ve diplomanın üstünde yazan okul adı gerçekten çok önemli..Bunu bizzat yaşadım!
 
Eğitim almış kişiler elbette işin avantajlarından, eğitim almanın gerekliliğinden bahsedecektir ki her sektörde diplomalı-alaylı sorunu yaşanır. Alaylılar kendi tecrübelerini savunur eğitimliler de onca yıl okumuş olmanın emeğini hakkını arar. Grafik tasarımda özellikle işveren kesim diplomalı ya da alaylı olmasına çok da bakmıyor aslında. Alaylı kişilerin en güzel referansı kendi işleri zaten. Gösterilen işler en parlak diplomadan çok daha etkileyici elbette. İşin eğitimi kişiye artı vizyon kazandırır bu doğru, daha bilinçli ve neyi neden yaptığını bilerek ilerlemesini sağlar ancak bu demek değildirki alaylılar vizyon sahibi değil ya da neyi neden yaptığını bilmiyor :)

Tasarım tamamen beyni yiyen bir iş aslında. Yapılan işlerin profesyonelliği ile eğitimin doğrudan alakası olduğunu söylemek yanıltabilir. Çok çalışarak ve çok iyi "görerek" ustalaşmak da mümkündür. Eğitim kısmı işin idealist yönünde fazla duran kişiler için elbette gereklidir. Ama bu işin eğitimini aldım şunları şunları öğrendim yıllarca okudum demek çok iyi bir grafik tasarımcı olma ödülünü vermiyor maalesef.
 
Sonuna kadar katılıyorum.

Bu iş doğuştan gelme veya genetik birşey bence.Yani demek istiyorumki yaratıcılık doğuşdan gelir , ha eğitimle de yaratıcılıgını ve kendini bu konuda elbette geliştirirsin.Ama asıl olay tasarım okulunda degil tasarımcıda biter.Yaratıcı adam zaten her şekilde ortaya bir iş çıkarır , eğitim almak onu elbette dahada geliştirir ama eğitim almak şart degil , yaratmak veya tasarlamak için :) ben sürekli aynı şeyleri tekrar ediyormuşum gibi geldi:LOL:


" Alaylı kişilerin en güzel referansı kendi işleri zaten. Gösterilen işler en parlak diplomadan çok daha etkileyici elbette"

Bu sözede katılmamak mümkün değil elbette...
 
İç mimarlık okuyorum ama bilgisayar tabanlı grafik tasarımına da aşırı ilgim var.El ile çizimi pek sevme ama bilgisayarda bayılıyorum.Bu tür sanatsal mesleklere ülkemizde değer verilmiyor.Estetik temelli bu meslekler aslında ülkemizin ileriye gitmesine katkı sağlayacak meslekler...Ben grafik tasarımı profresyonel anlamda düşünen arkadaşların üniversite okuması taraftarıyım.Daha iyi olur aslında...
 
ben grafik 1. sınıf ögrencisiyim zaten su an türkiyede diplomaya değil yaptıgın işe bakılıyor.
kendini eğer cok iyi geliştirmişsen ve bi kac yerdende referansın varsa işi kaptın demektir türkiyede grafiker eksikliği oldugu için diplomadan anlamıyorlar.sadece su an için daha cok yaptığın işe bakılıyor bundan 5-10 sene sonra grafiker çogaldığı zaman diploma sormaya başlıycaklar.bu nedenle hak veriyorum diploma+çaba
 
slm bende grafik öğrencisiyim yazdıklarınıza cok katılıyorum ayrıca sitede böle bi bölüm oldugu ve böle yazılar yazıp konusmanız paylasmanız cok hoş eminim öğrenecegim cok sey olucak tsk edrm herkese..............
 
arkadaşlar üniversitelerdeki grafik tasarım sınavlarından biraz bahsedebilecek olan var mı?
 
universitelerde grafik tasarım sınavları diye bir sey yok eger bolume giris sınavlarından bahsediyorsan.yani bu sınavlar teorik ya da uygulamalı olarak grafik tasarımı üzerine bir seyler icermiyor aslına bakarsan.Butun bolumler için bir kac asamadan olusan sınava giriyorsun(cogu universitede 2 asamalıdır:desen ve imgesel). bundan sonra puanına-sıralamana- gore tercih ettiğin bolume yerlesiyorsun.sistem bu.grafik tasarımını zaten okulda ogreniyorsun.bu sınavlara hazırlanırken ayrıca grafik tasarımı uzerine calısman veya egitim alman gerekli degil.
 
xanaphia:Aslında tam da o şekilde değil.Tasarım+çizim üzerine oluyor sınavlar genelde.Yani son 3 senedir öyle :)


Ama grafik tasarım diyemeyiz.Sadece ufak tefek basit tasarımlar...
 
evet benimde bahsettigim bu
zaten imgesel diye kısaca yazdıgım seyin tam adı "imgesel tasarım"dır.
 
grafik tasarım konusunda eğitim almak (üniversite bazlı) bir derece katkı sağlayabilir. ama sadece grafik tasarım bölümünü okumayanlar da bu işi gayet iyi yapabilir. digital arts veya grafik tasarım dergisi yazarlarının hepsi grafik bölümünden mezun değil. yani illa bu işin eğitimi gerekmiyor. adam sosyolojide okur ama hep tasarım konusuyla ilgilenmiştir. dergi yazarlarına bakarsanız çok iyi görebilirsiniz.
şu an grafik tasarım, sanat tarihi, illüstrasyon, resim (karakalem) dersleri alıyorum ve kendimi daha da fazla geliştirmeye çalışıyorum. yakında da 3d max'e adımımı atacağım.:) bunun yanında web tasarımı, programcılık( yazılım) konularını da ihmal etmiyorum. kod bilmek gerekiyor sonuçta.
bu işle ilgilenecek arkadaşlara devamlı düşünmelerini öneriririm. hayalinizi açın; o çok güçlü sonuçta. çok zevkli bir iştir.
 
Katılıyorum, sınava hazırlık aşamasında grafik-tasarım eğitimini amatörce de olsa yapmak lazım. İllaki bunun üstüne yapılan bir kurs görmek gerekmez, araştırarak ve güncel grafik haberlerini, yenilikleri takip ederek de bu yapılabilir. Çünkü bazı üniversitelerin, güzel sanatlar fakültesi giriş(yetenek) sınavının ikinci aşamasında sizin istediğiniz bölümün belirleyici unsurları olabiliyor. Yani her bölümün(grafik, resim, tekstil vs.) ikinci aşama sınavında o bölüme yönelik tasarım konusu veriliyor. Örneğin; Grafik bölümü için "Afiş" tasarımı, Resim bölümü için genel bir kompozisyon içeren tasarım. Ayrıca son olarak mülakatlar yapılıyor ve bunlarda size bölümünüzle ilgili şeyler soruluyor.
Tabi ki bu tür sorular her yıl sorulacak diye bir şey yok ve dediğim gibi bazı üniversitelerde bu uygulama var, diğerlerinde ise her aşama sorusu ortak...
 
living_dead_beat demiş ki:
arkadaşlar üniversitelerdeki grafik tasarım sınavlarından biraz bahsedebilecek olan var mı?

Üniversitelerin Web sitelerinden Güzel sanatlar Grafik bölümlerinden bilgi edinebilirsin arastirirsan bulursun ..
Belki isine yarar ;)
.......
GSF Grafik Tasarım Sınavları

Forum Adı: Güzel Sanatlar
Forum Tanımlaması: Güzel Sanatlar ile ilgili her türlü içerik için açılmıştır.
URL: http://www.photoshopmagazin.com/forum/forum_posts.asp?TID=2743
Tarih: 24 Şubat 2008 Saat 01:02
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.05a - http://www.webwizforums.com
 
Grafik yerine artık Görsel İletişim Tasarımı bölümü çok revaçta.Özellikle karakalemden anlamayan birçok zengin arkadaş özel okulların bu bölümlerine sözde yetenek sınavıyla giriyor.Hani belki grafik okumayacak,bilgisayar bazlı çalışacak insanlar için iyi olabilir (mesela ben) ama hiçbir şekilde yeteneğe bakılmayıp sadece paranın göz önünde bulundurulması insanın moralini bozabiliyor.Bu yaz Bilgi Üniversitesi'ne burslu olarak girmeye çalışacağım.Bilgisayar başında ve kamerada sınav yapıyorlarmış.Şimdiden portofolyomu hazırlamaya çalışıyor,amatörce birşeyler oluşturuyorum.
 
Ben Bilişim Teknolojileri Bölümü, Web Tasarımı Alanında okuyorum. Lise sona geçtim. :)
Lise 2'deyken Teknik Resim dersinde Photoshop, Fireworks8 ve Flash8 gördük biraz. Ben elle çizimde başarılıyım. Bilgisayar başındayken pek beceremiyorum nedense...
Bu sene Grafik dersi gördük. Makromedia Fireworks 8 ve Flash 8 eğitimi aldık. Ama hocamız da bunun eğitimini almamış, kendi kendine öğrenmiş şirketlere filan girmiş. Sonra da öğretmen olup dersimize girdi. Açıkçası pek fazla anlatmadı ve zor ödevler verdi. Ayrıntılı bilgi olmadan elimden pek fazla birşey gelmedi açıkçası. 25 kişilik sınıftada 5 kişinin grafiği iyiydi. Web Tasarımı'nı daha çok seviyorum. Hatta Grafik dersinde de Fireworks 8 ve Flash 8 programlarıyla da web sitesi tasarımı yaptım. Web Tasarımı ve Programcılığa ilgim var ama Grafik için kendimi beceriksiz buluyorum. :) Grafik hocası da öyle buluyor... Ama bana dersi az buçuk anlatıp sonra zor ödevler verenden ben ne kadar geliştirebilirim ki kendimi... Elle çizimim daha iyidir. Portre bile çizebiliyordum. Veri Tabanı dersinde de iyiyim. Grafiğimi geliştirirsem gayet iyi olur. Ama nedense grafikte pek becerikli değilim... En iyi yaptığım şey afiş hazırlamak. Dergi kapağı vesaire...
 
Geri
Üst