Epidemic Guitars

Ağırlığı yaklaşık 2 kiloya düşürebilirim ancak biraz ağır olsun istiyorum. Maksimum ergonomi konseptine biraz aykırı ancak böyle seviyorum(bu modelin marka adı altında olup olmayacağına karar henüz vermediğim için herhangi bir standardizasyon kriterine tabi tutmadan tamamen kişisel zevk ve rahatıma göre yapacağım.).
 
Kullanılabilecek malzemeler arasından eledim aslında, pleksi ve akrilik daha önce çok yapılmış ve tonlar pek hoş değil. Alüminyum gitarlar da var piyasada ancak grafitten solid body gitar pek göremedim. Bu yüzden öncelikli tercihim grafit. Çizimler önceki sayfada kaldı, böyle olunca insanlar önceki sayfayı okumayıp cevap vermiyorlar, bu yüzden konu ile alakalı ilk mesajı alıntı olarak ekliyorum.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tekrar merhaba arkadaşlar, bu gün fiber faciasından kurtulan sapa bakıp "bu sapı nasıl değerlendiririm" diye düşünürken kafasız bir gitar yapmak aklıma geldi. Estetiği pek önemsemeden tamamen komfor ve ergonomi üzerine bir gitar tasarladım, böylece bazı teorilerimi kanıtlamak ya da çürütmek ve deneysel farklı uygulamalar yapma fırsatı yarrattım. Bunu bir prototip olarak marka adı altında yapma konusunda kararsızım. Gitar bittikten sonra sizlerin ve kendi görüşlerime göre bu kararı vereceğim. Gitarın gövdesini grafitten yapmayı planlıyorum, eğer yeterli büyüklükte grafit blok temin edemezsem alüminyumdan yapacağım. Sap ve tuşe flamed maple, 24 ya da 27 fret, 25" skala. Manyetiklere henüz karar vermedim. Görüşlerinizi merakla bekliyorum.

Aralarında çok ufak farklar olan 2 farklı tasarımım var, hangisini hayata geçireceğime sizlerle beraber karar vermek istiyorum, buyrun;

Tr5Ov.jpg




9INdl.jpg
 
İlkindeki cutaway ikincisinden farklı mı tam çıkartamadım, göz yanılması da olabilir ama daha sivri gibi ilki. Eğer fark var ise;

1. cutaway + ikincinin sol alt kısmı. Bir de alttaki eğriyi trim etmedin mi yoksa o bir manaya geliyor mu? :D
 
sanki biraz cort x, washburn x serileri gitarlar gibi göründü gözüme, ayrıca klavye de bilindik ibanez klavye gibi geldi ilk görünüş. Fakat ilk gitar olduğu için emeğe saygı yine de.
 
O alttaki eğriye metal yada herhangi sağlam bi parça konulabilir bence. Konser gibi durumlarda çıkartılır, evde çalışırken takılır :) Çünkü o eğri olmazsa otururken çalmak zor olur gibi geliyor bana.
 
İlkindeki cutaway ikincisinden farklı mı tam çıkartamadım, göz yanılması da olabilir ama daha sivri gibi ilki. Eğer fark var ise;

1. cutaway + ikincinin sol alt kısmı. Bir de alttaki eğriyi trim etmedin mi yoksa o bir manaya geliyor mu? :D


2 resim arasındaki farkı bulun der gibi olmuş.Açıkcasını söyleyeyim 10 sn den sonra algıladım farklı olduklarını :D
 
Sownroth

Sadece üst boynuz ve sol alt kısım farklı. Alttaki çizgi Grugum 'un da dediği gibi oraya metal ya da fiber bir parça yapacağım, oturarak çalmak için.

bluescaster

Ne cort x, ne washburn x serileriyle pek alakası yok. Klavyede sadece fret pozisyonları belli şu an, buradan nasıl çıkarttın ibanez klavye olduğunu? Bu gitar ilk gitarım değil, yapmakta olduğum 3. gitar, toplamda 5 farklı tasarımım var, ilk sayfayı ve bir önceki sayfayı okursan başka gitarlar da olduğunu göreceksin. Ha eğer Sentinel'dan bahsediyorsan kusura bakma, ben yanlış anlamışım, Sentinel'ın üzerine marka etiketi basmamamın sebebi zaten bahsettiğin sebepler, yapımına 1 yıl önce başladım ve o zaman kafamda ne standartlar ne de marka fikri vardı, kendim için basit bir gitar yapma isteğiyle yola çıktım. Nedense insanlar bundan gitarın kötü olduğu sonucunu çıkarttı, hayır gitar kötü değil. Kalite olarak kesinlikle cort x serilerinden daha üstün bir gitar, görünüş olarak da bir hayli farklı. Ton olarak ise beni en çok tatmin eden gitar oldu(gibson sg(98) ve lp standard(1993) kullanmış biri olarak samimiyetle söylüyorum bunu) ancak şu an kafamdaki konseptin dışında kaldı. Marka adı altında olacak gitarlarda zaten bariz tasarım farklarını hepimiz göreceğiz. İlgin için teşekkür ederim.
 
bluescaster

Düz siyah boya böyle bir etki yapıyor, bir daha düz boyalı gitar yapmayacağım bu yüzden.

http://www.sweetwater.com/store/detail/SL1BLK

Düz siyah fakat ne Washburn'e benziyor ne de Cort'a. :) Bence olay bütün halinde bakabilmekle ilgili. Inlayler, headstock, logo, tasarım...

Yani demek istediğim manyetikler, köprü ve inlayler daha çarpıcı olsa, sapta bir logo olsa ve boydan resim olsa benzemezdi Cort'a. Düz boya bence yerine ve modeline göre çok estetik bir olay.
 
Düz siyah olunca cort'a benziyor demek istemedim, bence sıradan bir görüntü oluşturuyor, bu gönderdiğiniz jackson için de geçerli.
 
Düz siyah olunca cort'a benziyor demek istemedim, bence sıradan bir görüntü oluşturuyor, bu gönderdiğiniz jackson için de geçerli.

Alev desenli olmasındansa düz olmasın tercih ederim. Zaten aslolan performans burada. İlk gitarınıza güzel bir logo yapardım ben olsam, marka dışı, sadece imza bile olur. Ne de olsa ilk gitar.
 
Öyle bir şey var aklımda. Alev desenli olsun da demiyorum ancak düz siyah gözüme hoş gelmiyor artık.
 
Bu gün karbon grafit blok imal eden bir yerle görüştüm, 35x50x5 grafit blok için 800 lira istedi, "teşekkürler, iyi günler" deyip telefonu kapattım.
 
Bilgim yok. Alüminyumdan yapacağım gibi görünüyor, bir de florosan toz boya vurdururum, oyuk yerler siyah, geri kalan uv florosan yeşil ya da turuncu, eyegasm...
 
Geri
Üst