Nem Alıcı (gitarı Korumak Için)

Buraya mı açacam bilemedim ama yanlış yer ise konu taşınsın.

İstanbul'da oturuyorum malum nem tavan... Şu nem alıcılar gerekli toz şeklinde poşetlerde vs oluyor bazen ilaç kutularından da çıkıyor.5-6 tanesini öylece kullanıyordum ama yine gerekli bulamadım.

Satan bir yer bilen eden var mı?
 
VanHalen kerem in de dediği gibi aradınığınız şey silica jel ve de bunu bence en kolay pc donanım parçaları satan bir dükkanda bulursunuz.Neredeyse her elektronik parça kutusunun içinden çıkar sizden para bile istemezler.
 
Siz işin boyutunu baya abartmışınız gibi geldi bana ama :confused: kaç tane gitarınız var kasasının yada kılıfının içine bundan koyacağınız? Ben case in içine küçük olanlardan 4-5 tane koydum ne zamandır hiçbir problem ile karşılaşmadım
 
şu an evde 4 gitar var ve içim açıyor telleri eskiden daha iyi dayanırdı vidalar pas tutmaya başladı filan gitarlara saygısızlık ediyormuş gibi hissediyorum kendimi.

Yani 15-20 tane lazım onlardan.
 
İlgimi çekiverdi iki gitarımım telleri bana sürekli küfürediyorlar açıkta duran metalik ne varsa jack vs. onlar da pas ve küf gibi kararma halinde tuhaf birşeyler yapıyorlar...Kedi kumu deneyen var mı çok mantıklı bir çözüm olabilir sanki :D Neticede malzeme aynı ... Aklıma minik şeytancıklar kaçtı :D :D
 
https://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=5056&gid=389

Akustik gitar çalanlar kesinlikle bundan almalı, rutubetli ya da aşırı kuru durumlarda en önemli ihtiyaç bu. Bi Alhambra 5P feda etmişliğim var rutubete, artık humidifiersiz çıkmam. :)
Güzelmiş ama kafa karıştırıcı şimdi İstanbul'un extra nemli havası aynı zamanda faydalı mı :D Metal aksamlara birşey olmasın diye silicajel alırken ağaç için de bunu mu almalıyız?
 
Güzelmiş ama kafa karıştırıcı şimdi İstanbul'un extra nemli havası aynı zamanda faydalı mı :D Metal aksamlara birşey olmasın diye silicajel alırken ağaç için de bunu mu almalıyız?

Bu alet nemi dengelemek için var zaten, nem çoksa azaltıp azsa yükselterek optimumu yakalamaya yarıyo. Kesinlikle şart.

İngilizcen yeterliyse burdan daha detaylı bilgi alabilirsin:
http://www.start-playing-guitar.com/guitar-humidifier.html
 
Geri
Üst