Cubase 5 Kayıt Sorunu

Merhaba arkadaşlar kısa bir süre önce öğrenmek amaçlı cubase i bilgisayarıma kurdum. EMU 0404 PCI ses kartım var.
Şuradaki (mydukkan.com :: Hosa Technology YPP-136 :: 6.35 mm. Stereo (Dişi) - 2x6.35 mm. Mono (Erkek)) kablolarla ses kartındaki kabloları birleştirip, birine gitarımı diğerine hoparlörümü bağlıyorum. Herhangi bir program açmasam dahi gitarın sesini hoplarlörden çıkıyor. Cubase i açıyorum ve monitörü aktif hale getirdiğimde 2ms geçikme ile yine gitarımın sesini alıyorum. İkisininde tonları farklı olduğu için ayırt etmek kolay oluyor. Gel gelelim kayıt tuşuna bastığımda hiç bir şekilde kayıt yapamıyorum boş ses dosyası oluyor. Acaba nerede yanlış yapıyorum?
 
F4 tuşuna basın, input sekmesinde not connected yazar, ona tıklayıp ses kartınızı seçin. Olması lazım. Olmazsa Device Setup a girip driver bölümünden ses kartınızı seçip ilk bahsettiğim işlemi tekrar yapın. Sonra sinyal görünecektir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ses kartımın seçilmiş olarak görünüyor. Sanırım atladığım bi yer oldu, Cubase' de crackle ilgili bi sıkıntı oluşmuşki her açılışta register uyarısı alıyorum. Bu kayıt yapmama engel olur mu? Aynı sorun Adobe Auditon' da vardı fakat kayıt alabiliyordum. Şu anda sadece monitörde ses alıyorum bir de mp3 sürüklediğim zaman çalıyor.
 
Geri
Üst