Explorer'da yamuk durma sorunu...

beline bağla.. :D o sap tut diye orda, tut ki düşmesin diye.. ;) sap tarafına doğru aşırı bir yüklenme yoksa ki hiç sanmıyorum anormal bi durum yok demektir.. zamanla alışırsın.. ekseriyetle gitarları bırakırsan sap aşşağı düşer, eğer omzundan kamayan bir askı kullanırsan bu durumu bir nebze önlersin..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Zaten bütün bu modellerde olan bir sorun bu, ama çalarken bazen rahatsız ediyor bu durum. Tamam çoğu gitarda düşer, ama dizime kadar iniyor sap bırakınca!
 
bu bir sorun bile değil aksine düşmeyen bir gitarı bile olabildiğince aşağıda çaldığım için en azından benim için sorun olmuyor.ama eğer yuksekte çalmaya alışmışsan çalarken zaten tuttuğun için soun olmayacak.(ha eğer ben ttmadan çalarım dersen o ayrı=))
 
yo her gitarda olmuyor şekilli gitarlarda ağırlık merkezi tam dengemiyor sanırım gitarı. ben sl1de ve rg2550de bu sorunu yaşamadım astığın gibi kalıyor alet çok rahat ediyorsun ozaman. ha bu arada gitarın esas ağır kısmı sapı içinden demir falan geçiyor ondan herhalde.
 
Askını çapraz bağla o zaman kayamaz belli bir yerde durmak zorunda kalır. Askı takma yerlerini kaydırarak ağırlık merkezini nasıl yana alacaksın merak ettim açıkçası en fazla askı takma yerlerini kaydırarak gitarın askıyla olan konumunu değiştirir ağırlık merkezinin askının sap tarafına kalmasını engeller düşmesine bi çare bulursunda gitarlarda o kadar yer olurmu etkili bir çözüm olurmu bilemem bence çapraz tak sen askını en iyisi o ben yapıyorum kaymıyor artık.
 
Şekilli gitarların ortak sorunu bu.Hatta ESP forumunda uzun uzun tartışılmıştı bu konu.Çözüm kekinallahi nin dediği gibi askıyı arkaya almak.

Gitarı aşşaıda çalarsan da sorun olmuyor.Ben öyle yapıyorum :)
 
Arkadaşlar olay aşağıda durması falan değil, ben de aşağıda çalıyorum zaten, ama gitarın sap aşağıda kalacak şekilde yerle 45 derecelik açı yapmasından bahsediyorum, eliniz dizinizde çalacaksınız diyorum James gelsin o çalsın sağ eli bel izasında sol eli dizinde!
 
TheJester demiş ki:
Arkadaşlar olay aşağıda durması falan değil, ben de aşağıda çalıyorum zaten, ama gitarın sap aşağıda kalacak şekilde yerle 45 derecelik açı yapmasından bahsediyorum, eliniz dizinizde çalacaksınız diyorum James gelsin o çalsın sağ eli bel izasında sol eli dizinde!

dikkat edersen hep öyle çalıyor :)
 
Arkadasım anlasılan derdini anlayan pek yok. Bence en iyisi gitarını degistir cunku orasını burasını delip moralin bozulacagına en iyi çözüm bu olacaktır :D veya yüksek kaldırımda bir tamirciye goturmeni ve onlara danışmanı tavsiye ederim... veya söyle bir çözümü olabilir bağzı askıların içi güderi olur ve gitar hayatta kaymaz ama o da sinir bozucu oluyor yinede bi denemelisin...
 
o gitar o kadar kaydığına göre askın çok kaygan demek ki, yeni herhalde :)

tek yapman gereken kaymayan kalın bir askı edinmek. zaten çalarken üst boynuz ön kolunun altına girer ister istemez sıkışır dengede kalır
 
hocu bu komik olmaya başladı ama.. askıyı değiştir ve öyle çalmaya alış.. boşuna gitarıda deldirme..

gitarı kaç papele aldın bu arada benimde gözüm kesmeye başladı bunları.. :)
 
Geri
Üst