Dawnfall - (Fall of the Crown E.P çıktı!!!)

İzmirli progressive-power metal grubu Dawnfall'un Fall of the Crown isimli E.P'si çıktı!!!

İzmir Stüdyo Ege'de Abdurrahman Şimşek tarafından kayıtları, miksajı ve masteringi gerçekleştirilen E.P'de biri enstrumantal olmak üzere toplamda dört Dawnfall bestesi yer almaktadır.

Toplam dinleme süresinin 22:55 dakika olduğu çalışmada Şarkı listesi şu şekilde:

-Shadow Rider
-Red Dawn
-Time Runs Fast (Enstrumantal)
-Fall of the Crown

onkapakfd6.jpg


Satış Noktaları:

İzmir: Rock Market (çiçek Pasajı - Kıbrıs Şehitleri)
Stüdyo Ege (Kemeraltı - Konak)
Stüdyo Hangar (Küçük Park - Bornova)

NOT: Diğer şehirlerdeki satış noktaları dağıtım sonrasında buradan bildirilecektir.
 
Yeni satış noktaları şu şekilde:

Ankara: Stüdyo Empire(Kültür mah. Ataç 2 sok. 48/1 Kızılay)

Afyon:Fairplay Play Station Cafe(Ambar yolu)


13 ocak itibariyle E.P ler bu yeni 2 noktadan sorulabilir.Ayrıca Afyon'da satılacak olan ep lerin geliri tamamiyle Engelliler Derneğine kalacaktır.
 
Güzel bir ep olmuş, tebrikler.

Bir iki eleştiri: Öncelikle grubunuzda pek progressive bir hal göremedim. Gerçi Nightwish'e Therion'a hatta Rhapsody'e bile progresif denebiliyor kimi elit sitelerde. Ama bana sorarsanız progresif olmak için bir iki aksak part, veya birkaç poliritmik ve polifonik kısım yeterli olmamalı. Yani sizin müziğinizde de bana göre bundan pek fazlası yok. Ama dediğim gibi bunlar tartışmalı konular, yine de sizin bileceğiniz birşey müziğinizi nasıl adlandırdığınız tabi ki.

Müzik genel olarak güzel icra edilmiş. Özellikle vokalinizin ses rengi, performansı ve tuşesi gayet iyi. Bunun dışında çok fark yaratacak beste yapılarınız yok bana sorarsanız. Yani siz ne olarak alırsınız bilemem, ama "Türkiye için gayet iyi" diyebilirim sadece müziğiniz için. Bu söz kimisi için iltafattır, kimisi için ise "yetersiz" mahiyetindedir.

Neyse emeğinize sağlık, daha iyilerinde de görüşürüz umarım...
 
Yani inat ettiniz, şu gitarları az daha sert kaydetmediniz ulanlar. :D Red Dawn ve Shadow Rider'ın hakikaten hastasıyım herkes böyle bilsin, bu ikisinin vokalsiz ve demo kayıtları da vardı bende ama bozulan harddiskimde kaldı, onları da çok seviyordum, tekrar isteyeceğim sizden. İzmir'e geliyorum, size daha sert gitarlar ile kaydettirmeye! :twisted:

Purga.
 
E.P.yi dinledim. Alper Abi'ye epey ayrıntılı yorumlar yazdım, buraya da kısmen yazayım.

Şarkıları çok beğendim, sevdiğim tarz zaten...

Bass partileri ve vokal partileri güzel olmuşlar gitarların dışında.

Gitarın tonu, sertlik yumuşaklıktan ziyade hoşuma gitmedi, garip geliyor. Sounda oturmamış. Bazı şarkılardaki solo tonu da mixe tam yedirilmemiş, havada duruyor.

Vokallerin mixi, çoğu clen vokal mixinde olduğu gibi, tam olabilmiş dğeil gibi geldi. Şarkıların içinde değil de üstünde duruyor. Çok sesli efektli bölümler değilse bile tek kalan yerler şarkıya iyice yedirilirse tadından yenmeyecek.

Davullardaki soft tonlama da, davulu netleştirmiş, güzelleştirmiş iyice.

Şarkılara diyecek söz yok

Sevgiler ;)
 
Geri
Üst