Erdil Yaşaroğlu

Kuzeni olan Varol Yaşaroğlu'nun karikatür çizmesini kıskanıp 12 yaşında oda karikatür çizmeye başladı.Katıldığı yarışmalardan birsürü ödül aldı.Liseyi bitirdiğinde karikatürlerini Limon dergisine götürdü her hafta çok sayıda çizip götürüyordu fakat sadece 1-2 tanesi yayımlanıyordu.6 ay sonra dergide bir köşe sahibi oldu.Dergiye girdikten sonra Plastip Show adını verdikleri kukla programını yapmaya başladı.Sonra bu işten ayrıldı ve yakın arkadaşı ile birlikte Mr. Veb Yaratım ekibini kurdu.Bir sürü talk show,dizi ve eğlence programları hazırladılar.Bir yandan Güzel Sanatlar okuluna devam ediyordu.2002 yılının sonuna doğru arkadaşlarıya birlikte Penguen Dergisi'ni kurdu artık orda çizmeye başladı.8 tane Komikaze karikatür kitabı çıkardı.Şuan hala Penguen Dergisi'nde çizmekte.

(Erdil Yaşaroğlu özgeçmişi kendi web sitesinden alıntıdır. www.erdilyasaroglu.com)
 
çok zekice espiriler
penguenin arka kapağının hemen okunmasını sağlıyo:)

klozetin 2 yanına kızıldeniz misali işenmiş
kadın sesleniyo(kızgın bi şekilde):MUSAAAAA
puhhahahha :D
 
Erdil Yaşaroğlu..penguenin trajını yükselten isimlerden biri bence!!10 karikatürünün 7'sine baktırıyor bence!!
 
bencede çok hoş esprileri vardır. misal bi karikatüründe kafa güzel olan bi horoz un sabahın erken saatlerinde çiftlik sahibine elinde şarapla 'ü ürü ü kaldırdım lan aha gel de oyna demesi'.
 
çizdiği hayvanlara hasta olduğum bir karikatürist. öküz trene bakışını çok çeşitli şekillerde çizmiş bir insan. mizah duygusu harika bir çizerimiz.
 
karikatürleri dışında konuşması da kırıp geçiren içinde stand-up'çı ruhu olduğunu düşündüğüm penguenin en iyi çizerlerinden biri bence
 
Geri
Üst