Custom Shop Fender almak

Selamlar herkese,
arkadaşlar karar verdim seneye bir adet fender custom shop strat sipariş edeceğim. Tek sorun Türkiye'de böyle bir işin mümkün olup olmadığı. Türkiye'de daha önce böyle birşey yapan kesin olmuştur, nasıl yaptırıldığı hakkında bir bilginiz varsa lütfen paylaşın...,
şimdiden teşekkürler
 
Amerika'da Fender Customshop'tan çok daha fazla opsiyon sunan ufak çaplı gitar firmaları var, eğer ki kafanda nasıl bir ton olduğunu söylersen sana daha fazla yardımcı olabilirim.
 
Bana sadece seri numarasına sahip olduğu için çok çok ciddi paraları markalı bir gitara vermek biraz lüks geliyor. Elbette kişisel fikrim. Wisredz, belki de custom Fender yerine iyi bir gövde alıp (fender, Squier vs...) alıp, istanbuldaki ustalara tamamiyle sana özel bir sap yaptırıp, yine aynı felsefe ile özgül bir manyetik konfigürasyonu yapmak daha mantıklı olmaz mı?

Yanlış anlama, sadece bu tarz bir seçenek bana daha makul gibi geliyor.
 
nienturi demiş ki:
Bana sadece seri numarasına sahip olduğu için çok çok ciddi paraları markalı bir gitara vermek biraz lüks geliyor. Elbette kişisel fikrim. Wisredz, belki de custom Fender yerine iyi bir gövde alıp (fender, Squier vs...) alıp, istanbuldaki ustalara tamamiyle sana özel bir sap yaptırıp, yine aynı felsefe ile özgül bir manyetik konfigürasyonu yapmak daha mantıklı olmaz mı?

Yanlış anlama, sadece bu tarz bir seçenek bana daha makul gibi geliyor.

Hem fikir olmadigim nokta orasi. Benim su gune kadar gore gore sagdan soldan duya duya ve deneye deneye ogrendiklerim su yonde: Eger govde agaci kotuyse ne yaparsan yap hangi manyetigi takarsan tak, hangi kopruyu kullanirsan kullan hic bir zaman tam olarak gitar adam olmuyor. Aci ama gercek ve atalarin lafi aynen gecerli: Essege ne kadar eger taksan da essek essektir seklinde.

Bence bu custom shop fender hadisesini bir daha dusun, cunku cok mu cok gereksiz pahali. O kadar paraya yazik edersin. Moreye'nin yonlendirecegi custom shoplara bak, az ama oz uretim yapan tipler. USA custom guitarsdan secilmis parca da alabilirsin o da iyi. Andersonlara bak mesela onlar da cok saglam gitarlar (fender cinsi) yapmaktalar.

B
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
hmm sağolun arkadaşlar. özellikle fender custom shop istememin nedeni o güzel blues tonu. Tabi bi de kozmetik aklımı çeldi. Açık konuşmak gerekirse fender'in 2005 kataloğundaki renkli bir custom shop strat benzeri bir şey yaptıracaktım. Fiyatlar hakkında açıkçası hiçbir fikrim yok. 2000 dolara kadar tamam denebilir ama daha fazla çıkarsa hayır derim. Olmazsa iyi bir amerikan strat satın alıp onu yeniden boyatabilirim, ama herşeyi istediğim gibi olmaz heralde.

İlgilnediğim müzik türü blues. Onun için fender diye tutturdum :)
 
fendersquierhandmade4da.jpg


Şu gitara bir bak...

Bu el yapımı bir squıer,fiyatıda 450 dolar alışılmadık bir manyetik dizilimi var,bu tip gitar alıp kendi kişisel özelliklerine göre modeifiye edebilirsin mesela böylece çok çok ucuza mal etmiş olabilirsin...

Bu arada gitarın özelliklerini tam bilmiyorum,ağacını filan öğrenmek gerekli...

Kolay gelsin...
 
hayır "İlgilnediğim müzik türü blues. Onun için fender diye tutturdum" dediğin için dedim yani sanki fender o iş için şartmış gibi. fenderi zaten bilinli insanlar fender olduğu için alıyor başka gitarada benzemez hele üzerindeki orjinal manyetikleri çıkartmazsan.
fiyat herhalde 3000$ civarlarındadır jacksonlar bile oralarda olduktan sonra normal aslında işin içine marka girince fiyat sapıtıyor.
 
Fender Custom Shop gerçekten de pahalı. Eğer bütçen elveriyorsa (-ki 2000 usd bütçen var şu anda) " hepsinden var..bi tanede bundan olsun" diyip alınabilir:) Diğer ufak üreticiler gerçekten çok güzel işler ( hatta bazı durumlarda FCS'tan bile daha iyi) çıkarmalarına rağmen, ne biliyim işte ben de eğer strat veya tele tarzı bir gitar alacaksam headstockta "Fender" yazmasa bile şeklinin fender tipi olmasını isterim. Takıntı işte:)

Katalogda yer alan modeller haricinde birşey istiyorsan bence beğendiğin ve istediğine en yakın özelliklerde olan bir modeli al ve üzerinde değişiklikler yapmaya başla derim. Hatta gitarı Amerika'dan getirtme şansın varsa maliyetleri bayağı bir aşşağı çektin demektir ve 2000 usd ile hayalindeki enstrümena rahatlıkla ulaşabilirsin.
 
bir de şunu gözardı etmemek lazım: eğer ömür boyu seninle kalacağına inandığın bir gitar olacaksa sorun yok ama eğer ileride satmak gibi bir niyetin olursa üzerinde fender custom shop yazan bir gitarı değerinde satman daha kolay olacaktır
 
Fender aldıktan sonra "disko sound'ı" duyup pişman olma da...Evet Fenderler iyi gitarlar ama herkese göre değil, alıp da pişman olma.Ben olsam blues için les paul ya da PRS düşünürdüm.Daha çeşitli blues tonları yakalanabilir.Mesela yumuşak bir BB King ya da blues-rock arası bir Gary Moore tonu.Veya PRS alırsan Al Di Meola gibi tonlar.Fender bana hep 80's disco guitar imajı verdi :D Haksızlık ettiğimin farkındayım ama belleğime yerleşmiş bir kere. Modern Talking şarkılarında falan you're my heart you're my soul ;)
 
stratocaster çok yönlü bir gitar,ondan dolayı dediğin gruplarda kullanılıyor.chemical brothers'da da var mesela.ama isteyen de shred'in dibine kadar gidiyor strat'le.yani herşey çalınabilir stratle.bridge'e duncan custom custom takılmış bir stratle dünyada bestelenmiş herşeyi çalabilirsin:) ama ben yine de les paul'ü tercih ederim:)
 
Ok ok ama arkadaslar abartiyorsunuz. Strat eyvallah diskoda falan ok uygun, funk hadisesinin temeli bir gitar orasi kesin. Ama calanin elleri ile birden karakteri de degisebilir aman onu unutmayiniz. Tek tel degil ayni anda bir cok telle o aleti calmak lazim, zira bakiniz SRV bakiniz Jimi Hendrix, bakiniz Rory Gallagher. Ve acikcasi bir cok tel kullanarak LPun veya HBli gitarlarin yapamadigi seyleri yapar kerata, orasi kesin.

Blues Rock falan diyorsaniz dolayisi ile stratlari o sekilde kullanmak lazim, yoksa oteki gitarlar gibi "normal" takilirsaniz elinize sadece bir funk gitari gecer o kadar.

B
 
Bir de unutmamak lazım stratlar vokal ile beraber çok iyi gidiyor, bunu da yadsımamak lazım.Oysa Les Paul'ün daima insan sesini bastıran bir tonu vardır.Bu yüzdendir ki Eric Clapton falan stratman olmuşlardır.
 
:D :D :D

Barlo,

Stratların disko dönemindeki üstünlüğü hakkındaki görüşlerini bir açıkladın, ortalık toz duman oldu ( bu dizin için konuşmuyorum sadece). Gerçi bariz bir yanlış anlama olduğu otrada ama..Millet "strat disko gitarıdır, ancak kokocambo türü parçalar çalınır, zinhar alınmaya" gibilerinden yazılar yollamaya başladı...Kıvılcım Müzik filan dava açacak " bu adam yüzünden strat satışları dip yaptı" diye neredeyse :D ..Herkes stratlar ile anca disko müziği yapılır başka bi halta yaramaz şeklinde anlamış sanırım :D

Disko ( 70'lerden bahsediyorum, "hot chocholate""chic" filan gibi gruplar-mesela "freak out" isimli parçanın riffi çok meşhurdur-...ve daha sonra Madonna'nın merhum prodüktör Nile Rodgers'ın yaptıkları vs.) derken neyin kastedildiğini biraz düşünelim ve araştıralım arkadaşlar tamam mı?? Ondan sonra tavsiye vermeye başlayalım...Aynı dönemde strat kullanarak canavar işler çıkarmış olan bir sürü blues ve rock gitaristini (yukarıda adları var tekrar etmeyeyim) hemen siliyor millet...neyse daha yazmayayım.

aaaaaaaaaaaaahhh, freak out!

Stratman
 
Geri
Üst