Gibson Les Paul Traditional Manyetik Tavsiyesi

Daha çok sert müzik türleriyle ilgilenmekteyim . Shred ile ilgileniyorum özellikle . Sevdiğim sanatçılar Zakk Wylde , J . Becker , Marty Friedman , Malmsteen , Death vs . . Kabul ediyorum bunlar çok alakasız adamlar ama yine de tavsiyelerinizi bekliyorum :D
 
Bareknuckle Aftermath ya da Nail Bomb, aşırı sert olmasın, yine les paul karakterini korusun diyorsanız the Mule. :)
 
Gitarını düşün. Fiyatını düşün.

Şimdi 1000$ daha ucuz bir gitar düşün.

EMGleri taktığında gitarının tuşe tepkileri, hassasiyeti falan işte öyle olacak.
 
Millet şu 81 85 kombinasyonundan bir türlü vazgeçemedi, EMG 81twx ve 89xr varken insanlar neden hâla bu manyetikleri kullanıyor gerçekten anlamıyorum. Bare Knuckle alabilecek bütçeniz var gibi görünüyor, alın, pişman olmazsınız. Yine de Bare Knuckle istemiyorum derseniz Bill Lawrence L500 serisine bakabilirsiniz, birkaç farklı modeli var, yalnız patent konusunda bir sıkıntı var, Bill Lawrence USA değil, http://wildepickups.com/ bu siteden almalısınız.
 
EMG'yi ben de sevemedim bir türlü.

Bence:
EMG aktif manyetikler de, temelde zayıf manyetiklerin sinyalinin "gitar içinde" yüksetilmesi şeklinde çalışıyorsa, nispeten zayıf / orta güçlü bir manyetiğin (Örneğin Alnico II'li) "harici" booster ve/veya overdrive ile doğru şekilde kullanımıyla da benzer tonlar alınabilmesi lazım.

Bir manyetiğin çıkışının çok yüksek olması oldukça "kısıtlayıcı" ve de dolayısıyla çoğu zaman gereksiz..
 
Gibson Custom Lp gitarımda 498t ve 490r var, hiç değiştirmeyi düşünmedim. Gayet memnunum ve yazdıgın muzisyenlere de uygun.
 
Geri
Üst