Gibson les paul ve case kaç kilo eder

amerikadan arkadaşım les paul studio plus elektro gitar getirecek.fakat ucağa en fazla 18.2 kg lık paket doabiliyor.ekstra kilo için ceza ödemek zorunda kalıcaz.bu aletin ağırlığı ne kadardır.case de dahil kaç kilo eder 18.2 yi geçermi.daha önceden ne eli
me les paul aldım nede case sahibi oldum.bana yardımcı olursanız sevinirim.2 gün sonra sipariş vericez gitarı.yardımcı olursanız sevinirim
 
Yaklaşık 15-16 kg civarı olmalı tabi case ten case e değişir..

Ayrıca ,

Bir hafta önce Amerika'dan 100 kg bavul artı case içinde gitar getirdim , kuruş para vermedim..

Uçağa 18 kg deil 32 kg alıyorlar bavul başına.. (eğer bu standart deil de firmadan firmaya değişen birşeyse bilemem. Ben Lufthansa ile geldim)

İki bavula kadar -her biri 32 kg yi aşmamak üzere- izin veriyolar. 3. için biraz ağlarsanız ve uçak çok dolu değilse izin veriyorlar..Eğer izin vermezlerse 2. bavuldan sonra her ek 32 kg için 127 $ alıyorlar..

Ayrıca tavsiyem case i uçağın içine sokmanız yani en azından bunu talep etmeniz..
Aktarmalı gelirsen Frankfurt a kadar 747 lerle geliyorsun ve içeriye uçağın en sonundaki geniş bavul kabinine koymak şartıyla içeri alıyorlar

Frankfurt tan sonra genelde A320 ler gelir.. Onlarda case leri alacak kadar bavul kabini yok . O yüzden giysileri koydukları kabine dikey şekilde yerleştiriyorlar..

Özet olarak check-in yaptırırken bu isteğinizi belirtin ve uçağa girerken kabin görevlilerinden birine veya hosteslere sorun nereye koyabileceğinizi..

Not: Gümrükte dikkat edin.. Kişisel bir müzik aletine bile sorun çıkartabiliyorlar.. Türkiye de aldım desin arkadaşın eğer takılırsa.. Yalan atsın ben müzisyenim gitarı oraya götürdüm konser verdim fln diye.. O gümrük görevlileri saksafon taşıyan adama uluorta çaldırabilecek kadar sorunlu bir beyin taşıyorlar..


Kolay gelsin.
 
LPun agirligi 9 libre gibi bir sey yani 9 * 0.454 = 4 kilogram falan. Kutusu arkadaslar 10 - 11 kilo cekmiyor!

Sallayacaksaniz bile bari "hilaf" hadisesine dikkat edelim.

B
 
Prelektro demiş ki:
Zaten basswood bi ibanez nasıl 5 kilo olabilir aklım almadı açıkcası o gitarları eline aldın mı hissetmiyosun bile :)

gayet hissediyosun gitarı, eline gitar alana bağlı tabi :)
ama şimdi tarttım gitarı, ssölediğime çok uzak değil, 3.8 kg.
ki bu hafif dediğiniz gitar. les paul iste tam bir eşek ölüsü ibanezin yanında . o yüzden ben 6 kg+ casedir die tahmin ediyorum gibson les paul'u.
abarttım mı yoksa:::?
 
Geri
Üst