Charvel / Jackson Başlığı

Jackson kullanan arkadaşlar gitarınızın beğendıgınız ve beğenmedınız taraflarını yazarmısınız

ben jackson seven ve çalan biri olarak
dk2 gitarımın klavyesini ve işçiliğini cok iyi buluyorum üstündeki manyetikler okadar iyi değildi bridge ye tb4 taktım canavar gibi necke hot rails takacagım cunku cok gucsuz neck teki manyetik.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
JacksonDK2FFBig.jpg
buda resmi
 
USA jacksonumla ilgili bir sorun yaşamıyorum. Herhangi bir negatif yanı da yok. Sadece sapı ibanezlere vs göre baya kalın. O da tercih meselesi. Japon ise biraz sorunlu. Floyd rose unda biraz problem var. Yalama oldu tremolo kolu. Onun dışında 99 eylulden berı yanılmıyorsam her gün çalmama rağmen sadece 1 kere sap ayarı yapıldı, fretler bile sapasağlam halen.
 
Bende soloist 1 LTG kullanıyorum kusursuz bir gitar diyebilirim tek sorun kişisel zevkler doğrultusunda neckte ki stk1 in güçsüz kalması TB-4 e göre tabi:) Little 59 takıcam bende neck'e!
 
Şu yılan desenli gibi SL1 sahibi olan var mı? Anlatabilir mi gitarı merak ettim :D Bu forumdan biri almıştı sanırım.Neckin single coil olması herhangi bir ton sorunu falan çıkarıyor mu ortaya? Sapı nasıl,genel tonu nasıl?
 
Üstündeki 2 arkadaşın gitar dediğin gibi ztn h-s-s şeklinde bütün sl1 ler öyle zaten .Üsttede sorularına cevap var işte neck manyetiği güçsüz kalıyomuş , sapı biraz ibanezlere göre kalınmış :) Yılan desenli olmasıda sadece desen zaten başka bişey değil

valla jacksonların sapları tam yerinde bana kalırsa zaten jackson dkmg alıyorum o sebeple. ibanezler çok ince oluyor stratlar hafif kalın geliyo. ama jackson tam iyisi bana kalırsa. ton olarak iyi çalan adamın elinde her gitarın olduğu gibi canavarlar.(laylaylomda js30 la şov yapmıştı bi amcamda nerdeyse gitarı alıyodum :) kaldı ki baya alt modeli hemde arada pedal falan yok direk h&k bi amfiye bağlıyo. h&k ların canavar olduğunu atlamamakta lazım ama )
 
Şu yılan desenli SL1'de desen üç boyutlu mu? Yoksa sadece polyester gibi dümdüz mü(her gitar gibi)? Şimdiye kadar gördüğüm tüm resimleri inceledim ama anlayamadım. En güzel yer sapın arkası, gerçek yılan gibi ama arkada kalıyor :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
neck ve mid deki manyetikleri hot rails takınca güclü bir ton elde ediyorsun dkmg nin sapı bıraz kalın ama jackson ların en ince saplı olan gitarı dk2 oda benım gıtarım ince ve cok rahat tam bana gore bi klavye
 
bende jackson seven birisiyim necke hot rails taktım ve yüksekliği ayarlayınca bridgedeki jbden daha "güçlü" oldu (gavurun deyimiyle hot :)) ortadaki manyetiği (stk-1) penalarken çarpıyor diye indirdim boğuklaştı ama hala cleanlerde hotrails ile beraber süper sonuçlar çıkartıyor indirmeden önce daha da iyiydi.
distortiondayken deep purple falan çalıyorum tuşe hassasiyeti çok iyi tonlar pek benzemiyo tabi ama o hissi veriyor birazcık (simulator gibi :))
bunun dışında abanoz klayve çook çok rahat artık herhalde başka ağaçtan bir klavye çalamam çok alıştım.
sapı etli yani hacimli incecik değil ve arkasındaki ağaç miktarı fazla olduğu için ele tam oturuyor ama daha küçük elliler rahat edemeyebilir. bide sapın etli olması sustaini arttırıyomuş ben pek enlamam sustain mustain :)
gerçekten tremolo kullanmaya bu gitarla başladım desem yeridir, boşluk yok hassasiyet süper ve insan gibi kullanınca akort kaçırmıyor.
benim gitar eerie dess swirl boyalı gitara bakıp ulan nasıl herifler bunu diyorum katmer katmer boya atmışlar herhalde
o yılan desenide çok güzel ve üç boyutluymuş gibi görünüyor olabilir katmerli boyadıkları için sanırım grafikte bir derinlik oluyor

şu anki hayalim bu gitar:
http://vwallguitars.com/kv2x.html
pek şansım yok ama hayal etmesi bile güzel :)
 
KV-2: Neck-thru. Süper klavye ve tonu var. Söylenecek birşey yok. 10 tam puan.

SL Soloist : Neck-Thru. Çok değişik tonları var ben manyetiklerini değiştirdim hepsini SM yaptım. Fretboardı çok iyi ve 15 yıldır kullanıyorum.

Kelly KE : SM manyetikler var Floyd Rose Tremolo taktım. klavyesi tabi ki daha kaba ama ister inanın ister inanmayın Yngwee Malmsteen çalabildiğim en rahat gitarım!
 
eren kömürlü'nün kullandığı dk-2 var ailecek hastasıyız.üzerinde dimarzio evolation(bridge) var ve neck te malmsteen manyetiği var.gitarı eren den çok izlerim.floyd rose ve kulaklar krom.işçilik çok güzel.
di marzio evolation'un üstünde manyetiğe bak anlamında bir üçgen işareti var,gitar metalik kırmızı.
dk-2 güzel gitar.

jackson güzel bir gitar,amerikanları çook güzel,hindistanları jackson diye satmamaları lazım bence karizmaya yakışmıyor.
 
evet gerçekten kelly ler malmsteen tonuna benzıyor cok garıp. dk2 me bende hot rails taktırmayı dusunuyorum bide wah wah alacagım bakalım
 
Bealtaine demiş ki:
valla ben yıllarca rr3 kullandım ve anca olabileceği "iyi bir metalci gitarı" desem kimse bozulup alınmaz umarım.
Eğer manyetiklerini değiştirmediysen alınırım valla :D Aslına bakarsan önceden de bahsi geçmişti, 95 sonrasında jackson import gitarlarını yani japon-hindistan-kore üretimi olan, USA olmayanları piyasaya yönelik sırf kar amaçlı, isim satmaya yönelik bir politikayla üretmeye başladı diyebilirim, istisnai modeller dışında. onun için japon gitarlarında amerikan olanlardaki özellikleri bulmak zor olabiliyor :) Ama elindeki rr3 alder gövdeli bir gitar, onun için manyetik modifikasyonuyla gayet versatil yapılabilir o gitar :)
 
Geri
Üst