Charvel / Jackson Başlığı

Denecek birşey yok zaten. Dünya çapındaki kullanım alanına bakınca Cort ile Jackson arasındaki farkı görmek mümkün. Şahsen Jackson ile bir anlaşmam yok ve bu gitar hakkında konuşarak para kazanmıyorum. Sadece tonunu, fretboardını vb. sevdiğim için alıyorum Jackson'u. Cort için özel hiçbir şey duymadım, bir modeli varmış bayağı donatmışlar, başka görmedim. Çaldım iki üç modelini, beğenmedim. Sonuçta hep dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz: Keyif ve maddi durum meselesi. Daha onlarca büyük marka var ortada Jackson'dan başka. Onları da burada konuşmuyoruz. Gereği yok. Seveni isterse başlık açsın, öğrenelim yenilikleri.
 
fuckinick demiş ki:
iyi güzel de bu biraz pazar stratejisi ile ilgili berkayım (yanılmıyorsam adın berkaydı?) bir solak olduğumdan dolayı schecter gitarları çok seven bir kişiyim ben de... ancak schecterın gitarlarının sanırım büyük bir bölümünü de cort üretiyor... cort marka olmaktan ziyade hammallığı seçtiyse onların da bir bildiği vardır diyorum bu denli fason üretim yapan şirket az yalnız marka olmaya çalışan çok... cort da bu durumun kaymağını yiyiyor şu an muhtemelen... kim bilir belki bir gün cort da markalaşmayı seçer tekrarlıyorum ben hiçbir gitar markasının hastası değilim çünkü bir solak olarak böyle bir lüksüm yok kim solakları düşünüp adam gibi gitarlar üretirse (ki bu şu an schecter gibi gözüküyor) gönlüm ondan yanadır... bunun dışında bir bağlayıcılığı yoktur




Fason işin ameleliğidir.Yani sattığın malın parasını alırsın.


Marka olucna ise hava parası alırsın markanın adından dolayı.Yani markalaşmak kesinlikle çok daha karlı bir iştir.


Cort bir marka olsaydı ve üretim yapmasaydı belki de ,hiç uğraşmadan para kazanırdı.Ama bunun ince marka değerinin oluşması lazım önce.



Sonuç olarak:Cort işin kaymağını yemiyor.



Bu arada iktisat nerede okuyorsun?
 
Atalay demiş ki:
Ucuz gitarın kalitesi bellidir amacı bellidir. Pahalı gitarın da öyle. O zaman cebine veya keyfine göre seçersin. Kimse de seni, ne paran var da Jakcson alıyorsun, ya da paran yok ta Cort alıyorsun diyerek yorum yapamaz. yapsa da kime ne. Cort'un hitab ettiği kitle belli, Jackson'un (çok değişik kalite seçenekleri var ama) belli. Açın konserleri seyredin kaç kişi Cort tercih edip çalmış, kaçı başka gitar seçmiş. Neyin derdindeyiz ki? Burası Jackson ile ilgili bir bölüm olunca Jackson severler Jackson tartışıyor. Ondan gayrısı için başka başlık açın.

Atalay demiş ki:
Denecek birşey yok zaten. Dünya çapındaki kullanım alanına bakınca Cort ile Jackson arasındaki farkı görmek mümkün. Şahsen Jackson ile bir anlaşmam yok ve bu gitar hakkında konuşarak para kazanmıyorum. Sadece tonunu, fretboardını vb. sevdiğim için alıyorum Jackson'u. Cort için özel hiçbir şey duymadım, bir modeli varmış bayağı donatmışlar, başka görmedim. Çaldım iki üç modelini, beğenmedim. Sonuçta hep dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz: Keyif ve maddi durum meselesi. Daha onlarca büyük marka var ortada Jackson'dan başka. Onları da burada konuşmuyoruz. Gereği yok. Seveni isterse başlık açsın, öğrenelim yenilikleri.

Valla müdahale etmeye hiç niyetim yoktu tartışılan şeyler umrumda değil, çocukça marka kavganız da öyle, ama şu ifadeler sınırı çok aştı atalay efendi.

"Hitab ettiği kitle" de ne demek? Yani senin baban zengin OK. Sen burjuvasın. Cort aşağı tabakaya hitap ediyor öyle mi? Hiç hoş değil. Hem de hiç.
 
Cort aşağı tabakaya hitap ediyor elbette.ucuz olan şey aşağı tabakaya hitap eder.bunda anormal olan nedir?bu zaten varolan bir kural ve aynı zamanda sonuç değil mi? ben öyle sanıyordum.
 
saptırıyorsun bence rastansaga ;) o lafı cebinde az parası olan,yeni başlayan ya da gitara çok para vermek isteyen olarak algılasan pek sorun olmaz :)

benim sl1imi annem aldı yani ne diyim birikmiş parası vardı ondan verdi orta halli aileyiz zengin de değiliz ama ben cortun hitap ettiği kitleden değilim belki değil mi ama :) biraz da iyi niyetli düşünmek lazım
 
Herkesin yapabilceği bir hatadır, sevdiğimiz şey uğruna korumacı olmak normaldir, bir anlık atak olarak yorumluyorum. Arkadaşımız da bunun farkına varmıştır aslında.

Ortamı germeye hiç gerek yok. Adamlar müzik için bir şeyler üretip çabalarken biz onları kullanarak kavga ediyoruz :? :? :?
 
İnsan mutlu oluyormu kardeşim ? e daha ne ???? markaymış şuymuş buymuş... Ben şahsen marka GİYİNMEYİ sevmeyen biri olarak gitarda marka olayını destekliyorum .. Nedenmi ??? Çünkü gitarı calarken o headstock daki yazı benim çalışımı 2 kat arttırıyor.. Ben cort yazısını orada gormek istemiyorum kardeşim..Bu yaani olay , o gitarlara emg 81 85 de taksalar ne biliyim ben bir türlü estetik goremedim o gitarlarda.. Fretboard larına dokununa ince bile olsalar sanki başka bi enstruman calarmış gibi hissediyorum kendimi..
 
Ben zaten ne Cort kullanana kötü bir laf nede JAckson kullanana olumlu bir laf etmedim.Sorun Jackson ile Cort u kıyaslamakda.Yani Cort gitar yüksek fiyatlar ödeyemeyecek insanlar için mantıklı bir seçim olabilir , hatta bende 6 ay kadar nefret ede ede zorunluluktan cort kullanmıştım zamanında..Ama tutupda benim Cortum bütün jacksonlar dan iyi demedim demem :) komik olanda bu zaten :LOL: Elemanların foruma yazdıklarından anlaşılan şuki örnegin:2000 dolar bayılıp aldıgın jackson 300 ytl lik bir cort dan berbattır vs...

Ha ben Jackson çokmu seviyorum?Hayır abi bir kaç modeli dışında bana pek çekici gelmiyor doğrusu. O birkaç modelinden birinide yakında edinecegim zaten...

Herneyse sonuç olarak ister Jackson sev ister Cort sev ister x ister y gitarını sev.Jackson ile Cort arasındaki ( genellemede ) bariz kalite farkını bile bile burda bizim araba sizin arabayı geçer gibi ilkokul muhabbeti komigime gitti euheuhehehe neyse onlarda olmasa bu forumda nası eylencez...


Saygılar...
 
Norton_Antor demiş ki:
Cort aşağı tabakaya hitap ediyor elbette.ucuz olan şey aşağı tabakaya hitap eder.bunda anormal olan nedir?bu zaten varolan bir kural ve aynı zamanda sonuç değil mi? ben öyle sanıyordum.

Ben de derim ki Cort kafası çalışan kesime Jackson ise kazık yemekten hoşlanan kesime hitab ediyor. Çünkü USA de 600$ olan gitarı sen 1500$ a alınca veya orada 200$ olan gitarı sen 600$ a alınca sanıyorsun ki iyi gitar aldım. Çünkü kafa "Pahalı olan iyidir" mantığının ötesine çalışmıyor. İki grubun elinde de gördün mü gitarı zıııp atlıyorsun. Şu adamlara hayran olmamak elde değil. Helal olsun.

Ben ise orada fiyatı ne olursa olsun aynı gitarı ora ile aynı fiyata alıyorum. Yani senin 2000$ döküp aldığın gitarın daha iyisini ben 700$ a alacak kadar akıllıyım. Sen ise geri kalan 1300$ ı yazıya veriyorsun. Eh sizin gibiler olmasa akıllılar nasıl para kazanancak tabi asıl kural o.

Maddi durumla olayı nasıl bağdaştırıyorsunuz, bu nasıl mantık anlamak zor. Bilin ki ben her Jackson'ı alacak kadar zenginim. Sizin gibi baba parasıyla olmasa da kendim çalışarak kazandıklarımla hepsinden çok rahatlıkla alabilecek güçteyim. Ama ben emek harcayarak kazandığımdan, kucağımda para ile doğmadığımdan her kuruşunu akıllıca harcarım. Çöpe atacak param olmadığından ve boynumun üzerinde de saksı bulunmadığından ve enstrumanlar hakkında geniş bilgim olduğundan Cort alırım. Benim için gitarın özellikleri ve bunlara profesyonelce yaklaşım, saptaki yazıdan değerlidir. Elma şekeri görmüş gibi her Jackson yazısına atlamam.

anti-social, Cort un X-2 gibi 150$ lık modelleri de var ancak senin tabi bihaber olduğun 2000$ lık modelleri de var. Sen sanıyorsun ki 600$ lık hint JS-30 iyi gitar yukarı tabakaya hitab ediyor onun için pahalı sanıyorsun ama bu gitarın USA fiyatı $239.95 ve sizin gibi yazıya aşık saf,temiz arkadaşlara yönelik ürünler. Tabi kapışılıyor da. Alan memnun satan memnun.

Fuckinick'in yaptıkları bence çok çirkin onu da belirteyim. Yani Jackson başlığına giripte ortamı provoke etmesi hiç hoş değil. Başlık belli. Burada başka marka tartışılmamalı. Ama bazı kendini bilmezler Cort sahibi olarak bana "aşağı tabaka" deme cüretini gösterirse, işte o zaman benim cevap hakkım doğmuştur ve onları IQ düzeylerinden haberdar etmem gerekir.

Kısacası Cort kötü diyebilirsin. Babamın firması değil. İkisi de gavur işi değil mi sonuçta? Ama kimse "hitab ettiği kitle", "aşağı tabaka" gibi laflar kullanamaz Cort alan kişiler hakkında. Kullanırsa da bu aile terbiyesini gösterir.
 
rastansaga senden ilk ricam bundan sonra bu başlıkta Jacksonlarla ilgili konuşman

2. ricam bilmediğin gitarlar hakkında konuşmaman, üzgünüm ama yukardaki mesajını okurken sadece bol keseden attığını düşündüm. Dünyanın en iyi gitarı ilan ettiğin cort x-th'i 5 saat çalıp sattın. Bir gitarın ne kadar iyi olduğunu 5 saat çalarak nasıl anlayabilirsin ki? Kaç tane Jackson'ı "bu Cort'tan kötüdür" önyargısı olmadan çaldın ki? Dahası kaç tane Jackson çaldın ki?

Ayrıca yurtdışında senin hayatında görmüş olduğun kadar gitarı olan insanlar var. Gir forumlara biraz oku, onların Cort'lar hakkındaki düşüncelerini ve Jackson'lar hakkındaki düşüncelerini oku...

En son söylemek isteyeceğimse şu, Türkiye gibi bir ülkede ne yazık ki kimse ekipmanlar hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olamaz çünkü Türkiye'de o kadar ekipman yok :)

Bir de ben acayip sıkıldım artık bu tartışmadan ve de farkındaysanız gelip bize "Cort iyidir diye dayatan" sizsiniz. Bizim burda Jackson'lar iyidir dememiz kadar normal birşeyse yok, kafanı kaldırıp başlığın ismin bir daha okursan, gereksiz marka tartışması mı yapıyoruz, yoksa gereksiz birşeyler mi "yapıyorsunuz" anlarsın umarım
 
Rastan kardeş, yanlış anlaşılmalar olmuş olabilir. Birisi kötü söz sölemiş olabilir, bunlara karşılık vermeseydin burada daha iyi olacaktı bence. Cort kafası çalışanların tercihidir, Jackson ise bol paralı düşünemeyenlerin tercihidir. Görüşüne saygım var eyvallah derim.

Ama şunu bi düşün, burdaki herkes kucağında para ile mi doğuyor? Burda kendini ne zor şartlar altından çıkartıpta, iyi duruma getirmiş insanlar da olabilir. Baba parası yiyen de olabilir, çok iyi bir evlat olup, babasının bazı fedakarlıklarıyla(çocuktan gizlice) jacksona sahip olanlarda olabilir.

Son bir kaç sayfadan dolayı, bu forum için geçmiş olsun diliyorum. Umarım bir daha böle bir durumla karşılaşmayız.
 
rastansaga demiş ki:
Norton_Antor demiş ki:
Cort aşağı tabakaya hitap ediyor elbette.ucuz olan şey aşağı tabakaya hitap eder.bunda anormal olan nedir?bu zaten varolan bir kural ve aynı zamanda sonuç değil mi? ben öyle sanıyordum.

Ben de derim ki Cort kafası çalışan kesime Jackson ise kazık yemekten hoşlanan kesime hitab ediyor. Çünkü USA de 600$ olan gitarı sen 1500$ a alınca veya orada 200$ olan gitarı sen 600$ a alınca sanıyorsun ki iyi gitar aldım. Çünkü kafa "Pahalı olan iyidir" mantığının ötesine çalışmıyor. İki grubun elinde de gördün mü gitarı zıııp atlıyorsun. Şu adamlara hayran olmamak elde değil. Helal olsun.

Ben ise orada fiyatı ne olursa olsun aynı gitarı ora ile aynı fiyata alıyorum. Yani senin 2000$ döküp aldığın gitarın daha iyisini ben 700$ a alacak kadar akıllıyım. Sen ise geri kalan 1300$ ı yazıya veriyorsun. Eh sizin gibiler olmasa akıllılar nasıl para kazanancak tabi asıl kural o.

Maddi durumla olayı nasıl bağdaştırıyorsunuz, bu nasıl mantık anlamak zor. Bilin ki ben her Jackson'ı alacak kadar zenginim. Sizin gibi baba parasıyla olmasa da kendim çalışarak kazandıklarımla hepsinden çok rahatlıkla alabilecek güçteyim. Ama ben emek harcayarak kazandığımdan, kucağımda para ile doğmadığımdan her kuruşunu akıllıca harcarım. Çöpe atacak param olmadığından ve boynumun üzerinde de saksı bulunmadığından ve enstrumanlar hakkında geniş bilgim olduğundan Cort alırım. Benim için gitarın özellikleri ve bunlara profesyonelce yaklaşım, saptaki yazıdan değerlidir. Elma şekeri görmüş gibi her Jackson yazısına atlamam.

.



ben amerika'da 600 dolara satılan gitara Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde 1300 euro falan vermiyorum.Ben amerika'da tek başıan 950 dolara satılan bir jackson'ı hardcase'iyle birlikte,"Amerika'dan" ,615 dolara aldım.O arada verdiğin parayı jackson'a değil laylaylom'a veriyorsun.Markayla alakası yok.Türk esnafının zihniyetiyle alakası var.Ayrıca Jackson'ın Türkiye'de pahalı satılıyor olması hemen Cort'u daha mantıklı bir seviyeye mi getiriyor? Ayrıca sadece Türkiye'den mi alınabilir Jackson gitarlar?


"Bizim gibiler" sandığından daha akıllı merak etme.Senin Cort x-th'ye vermiş olduğun parayla ondan çok daha iyi bir gitara sahibim ben buna da kesinlikle şüphen olmasın....



Ha ayrıca baba parası falan demişsin,ben 1.5 yılda biriktirdiğim parayla aldım o gitarı hiç merak etme sen.


Kortlarınla güzel güzel yaşa al,3 gün sorna sat,5 gün soran bir tane daha al,3 hafta sonra onu da al.Ekonomik gitar alıyorum diye ikide birde satıp para kaybediyorsun.



Ha bir de "bizim gibiler" kort sevmiyor gerçekten...
 
DaveMustaine_64 demiş ki:
rastansaga senden ilk ricam bundan sonra bu başlıkta Jacksonlarla ilgili konuşman

Bir de ben acayip sıkıldım artık bu tartışmadan ve de farkındaysanız gelip bize "Cort iyidir diye dayatan" sizsiniz. Bizim burda Jackson'lar iyidir dememiz kadar normal birşeyse yok, kafanı kaldırıp başlığın ismin bir daha okursan, gereksiz marka tartışması mı yapıyoruz, yoksa gereksiz birşeyler mi "yapıyorsunuz" anlarsın umarım

Tartışmadan sıkıldın öyle mi? Yahu sen bu bu tartışmayı yürüten kişinin ta kendisisin. Nasıl suyun üzerine çıkıyorsun hayret. Ben miyim burada topic dışı konuşan? Ben tam tersi yatıştırmaya çalışırken sen daha bir sayfa önce neler dedin ne çabuk unuttun?

rastansaga demiş ki:
Yine mi şu salak saçma marka kavgası. 10 kere dedim marka yoktur gitar vardır diye. Asıl üzücü olansa burada bilgili olduğunu sandığımız bazılarının da bu kavgaya dahil olması :( Geçin bunları, daha profesyonel düşünün.

DaveMustaine_64 demiş ki:
Ya neden marka kavgası oluyor ki? Biz burda belirli şeyler üstünden konuşuyoruz ve işin içine marka isimleri de bir şekilde giriyor :) Jackso başlığında Jackson markasının başarılı olup olmadığını konuşamayacaksak nerde konuşcaz? Ya da Jackson markasının başarısını konuştuğumuz zaman gitardan anlamıyor mu oluyoruz

Bunu okuyunca da içimden, "evet abi, haklısın abi" demek geçti, sonra boşver marka kavgasına devam etmek daha mantıklı dedim :LOL:

Ve daha sonra haddi aşan ve direkt olarak benim hakkımdaki sözlere karşı ben müdahale ettim.

rastansaga demiş ki:
Valla müdahale etmeye hiç niyetim yoktu tartışılan şeyler umrumda değil, çocukça marka kavganız da öyle, ama şu ifadeler sınırı çok aştı atalay efendi.

"Hitab ettiği kitle" de ne demek? Yani senin baban zengin OK. Sen burjuvasın. Cort aşağı tabakaya hitap ediyor öyle mi? Hiç hoş değil. Hem de hiç.

Norton_Antor demiş ki:
Cort aşağı tabakaya hitap ediyor elbette.ucuz olan şey aşağı tabakaya hitap eder.bunda anormal olan nedir?bu zaten varolan bir kural ve aynı zamanda sonuç değil mi? ben öyle sanıyordum.

rastansaga demiş ki:
Kısacası Cort kötü diyebilirsin. Babamın firması değil. İkisi de gavur işi değil mi sonuçta? Ama kimse "hitab ettiği kitle", "aşağı tabaka" gibi laflar kullanamaz Cort alan kişiler hakkında. Kullanırsa da bu aile terbiyesini gösterir.

Yani kendini çok akıllı mı zannediyorsun? Tüm topic dışı muhabbeti sen yap, tüm marka kavgasını sen çıkart sonra da benim üstüme yık! Oh ne ala. Neymiş efendim "bu başlıkta Jacksonlarla ilgili konuş" İNSAF!

DaveMustaine_64 demiş ki:
2. ricam bilmediğin gitarlar hakkında konuşmaman, üzgünüm ama yukardaki mesajını okurken sadece bol keseden attığını düşündüm. Dünyanın en iyi gitarı ilan ettiğin cort x-th'i 5 saat çalıp sattın. Bir gitarın ne kadar iyi olduğunu 5 saat çalarak nasıl anlayabilirsin ki? Kaç tane Jackson'ı "bu Cort'tan kötüdür" önyargısı olmadan çaldın ki? Dahası kaç tane Jackson çaldın ki?

Bak arkadaşım senin Jacksonın da Cortun da canı cehenneme tamam mı? Ama kimse işin içine beni de katarak "Bunu alanlar aşağı tabaka" "hitap ettiği kitle" falan diyemez anladın mı? Kafan almadıysa bir daha söyliyim. Benim marka tartışması o bu umurumda değil. Diyorum ki kimse benim seviyemi ağzına alamaz anladın mı? Bu terbiyesizliğe, bu hayasızlığa izin vermem ben. İki gavurun malı için nedir bu edepsizlik. Hiç mi kafanız çalışmaz sizin?
 
sadece tartışmak için yer alıyosun rastansaga. cort aşağı tabakaya hitap ediyor demiş mi adam? dememiş."Cort'un hitab ettiği kitle belli, Jackson'un (çok değişik kalite seçenekleri var ama) belli" demiş. Atıyorum Jackson genellikle metalci tayfaya cort şöle şöle bi tayfaya hitap ediyor anlamında demiş belki ? iki lafa alınganlık yapcaksanız forumlara hiç takılmayın
 
Geri
Üst