Charvel / Jackson Başlığı

RX10D model siyah bi Jacksonım var fakat artık düz siyah renginden çok sıkıldım ve yeni arayışlar içine girdim.Şu an için aklımda Alexi Laiho'daki gibi gövdenin ön ve arkasına beyaz yada aşağıdaki resimdede görünen fosforlu yeşil tarzı içiçe simetrik üçgenler yapmak var.Görüntü itibariyle çok zor bişey gibi durmasada henüz gitar boyamayla ilgili herhangi bi tecrübem olmadığından açıkçası endişeliyim,o yüzden bunu yapabileceğim sticker yada daha değişik tarzda yöntemler bilen arkadaşların fikirlerini duymak istiyorum.Teşekkürler..








 
sticker istiyorsan sticker üreten bir firmaya başvurmalısın snaırım.ama stickerın dayanacağını pek snamıyorum çünkü direk köşelerde stickerlar ve elinin değidiği yerlerde genelde o yüzden oralardan hemen çıkabilir.

boya olayına gelirsek o boyalar gitarın üstüne kağıt kapatıyorsun sıkıyorsun öyle oluyoralexide önce gitar tamamen beyaza boyanmıştır,sonra üstünekağıt konarak siyah sprey sıkılmıştır.kağıdı kaldırdığın anda aynen o beyaz şekiller çıkar işte.(kağıt akrton her ne ise işte tam o çizgiler şekilde kesip koyup kapatırsın üztünü öyle olur.

yeşil çizgilerde yanı şekilde yapılıyor snaırım kenarı açık şekilde üstüne kartonu koyarlar sonra sıkarlar yeşil boyayı.
 
cevaplar için çok teşekkürler,şekil basit ama uygulaması zor gözüküyor.Darestan arkadaşımın söylediğinden yola çıkarsak ben en üstteki foto gibi değilde aşağıdaki resimdeki gibi gitarı beyaz,bevelleri (bu terim için de saolun) siyah yapabilirim ancak.o da gitarın nerdeyse tamamen beyaza boyanması demek.lafın kısası bu olay benim boyumu aşıcak bi iş gibi duruyor :D

 
Norton_Antor demiş ki:
bevel deniyor o çizgilere.

Eklemek istediğim bir şey var buma, bevel denmesi için illa renkli bişey olmasına gerek yok. yani o gitarın oraları yeşil değil siyah olsa da oraları bevel oluyor...

PhiLoSoPHeR demiş ki:
cevaplar için çok teşekkürler,şekil basit ama uygulaması zor gözüküyor.Darestan arkadaşımın söylediğinden yola çıkarsak ben en üstteki foto gibi değilde aşağıdaki resimdeki gibi gitarı beyaz,bevelleri (bu terim için de saolun) siyah yapabilirim ancak.o da gitarın nerdeyse tamamen beyaza boyanması demek.lafın kısası bu olay benim boyumu aşıcak bi iş gibi duruyor :D


Yani bu gitarın bevelları siyah değil beyaz. Siyah olan kısımlarına "stencil" deniyor. Pinstripe deniyor o çizgilere de.

Ve bence 2 gitar da (siyah olan ve beyaz olan esp) çok çirkin :mrgreen:
 
benimde çok hoşuma gittiğinden değilde maksat hani farklı bişiyler ortaya çıksın diye düşündüğüm bişiydi.

bunun dışında benimkindede RR3'lerdeki gibi 3 potans bulunsa pickguard da düşünmüyo değildim önceleri ama onun daha da kötü bi görüntü oluşturacağından eminim :D

uzun bi süre daha kara kedi gibi kullanmaya devam edicem anlaşılan :D
 
Dr-7ler şu anda üretilmeyen dr-3lerin 7 telli versiyonları. Farkları köprü :) Dr-3ler de dk-2 gibi professional serisi gitarlardı, köprüleri ve manyetikleri dk-2'yle aynıydı 2 hum konfigürasyon dışında. Ama dr-3lerde binding yok... Dr-7ler dr-3lerden bir 100 dolar kadar daha fazla eder herhalde 7 telli olduğu için. Genelde yurtdışında aynı gitarların 6 ve 7 telli versiyonları arasında öyle bir fark oluyor.
 
Arkadaşlar, Jackson DXMG Dinky almayı düşünüyorum. Bu gitar hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.

2910103544_xl.jpg
 
Yerel bi satıcı mekan bilmiyorum henüz ama biraz internette fiyat araştırması yaptım http://www.zzounds.com/item--JAC2910103 adresinde 499 Dolara satılıyor görünüyor.

Tabii ordan almaya kalkınca kargosu vergisiydi artacak ama daha önce gözüme kestirdiğim ve fiyatından pek hoşlanmadığım İbanez RG2570E'den daha iyi bir fırsat gibi geldi bana.

İnternet alışverişiyle uğraşmayıp Ankara'da alabileceğim bir yer olursa daha iyi olur.
 
Jackson almayı kafana koyduysan tavsiyem temiz bir ikinci el alman olur.Sıfır olarak Türkiye'den almak pek akıl karı değil.Arada bir Amerikan modeller fena fiyatlara gitmiyor iyi pazarlıkla o ayrı mesele.
 
Geri
Üst