Charvel / Jackson Başlığı

Sonunda ilk jackson gitarımı aldım mutluyum huzurluyum :p
96 model bir ps4 performer klavyeleri bayağı dengesiz sanırm bayağı iyide çıkabiliyor bayağı kötüde benimki iyi oldukça ne tür modifiyeler yapsam diye düşünüyorum h-s-h diziliminide pek seven biri değilim ortada manyetik olunca pek iyi çalamıyorum indirdim oldukça orta manyetiği rahatım şimdi ilerde çıkarırım sanrım.
Gitarın clean tonu bayağı kötü gitarla ilgili 2 farklı manyetik dizilimi var aklımda biri sadece köprüye emg 81 yada 85 takmak (onada tam karar veremdim 85 takarım sanırım 81 takmam :) ) ve oteki manyetikleri çıkartıp üzerini kapatmak boşlukların yada köprüye jb,invader gibi bir manyetik neck manyetiği olarakda sh-2 takmak.
 
2 seçenek birbirine çok uzak.
Bir süre stoklarla dururum büyük ihtimal yapacağım müziğe ve istediğim tondan tam emin olmalıyım açıkcası şu an tam değilim :)
 
gitarın ve manyetiklerin kötüyse istediğin gibi ton alman mümkün değil. istersen kral ekipmanın olsun :D

düşünsene önüne altından bülent ersoy mikrofonu koyuyorlar , çok kaliteli, ama senin sesin berbat :) bu da öyle bir şey.
 
anti-social demiş ki:
gitarın ve manyetiklerin kötüyse istediğin gibi ton alman mümkün değil. istersen kral ekipmanın olsun :D

düşünsene önüne altından bülent ersoy mikrofonu koyuyorlar , çok kaliteli, ama senin sesin berbat :) bu da öyle bir şey.

O da doğru da Emg manyetikli gitarını bülent ersoy mikrofonuna bağlasan daha kötü olur ama :D

Yani manyetikten cok ekipmana bakıyo. Aslında ikisinde olması lazım ama ekipman daha ağır basar :D
 
Ya gitarın iyi olduğunu varsaydım.. Sonuçta elimizde TS-9 ve TwinReverb le ne kadar sert tona yaklaşabiliriz ki?
@Dark_Fate ben sana yazmamıştım mesajı aslında, seninkini görmemiştim yazarken zaten :) ..
En geniş yelpaze DK-2 dedir sanırsam single ları falan var.. En sertse MG serisidir öyle bakarsak.. Stock manyetikleri çok önemsersek tabi..
 
dk-2 nin tonları okadar sert değil bana kalırsa (= ekipmanla gayet yumuşak ve güzel tonlarda alınabilir,nasıl olsa ekipman kullanılacak,o yüzden sert ton almak için de ona göre ekipmanlarda var,olay budur bence,gitardan cıkmaz sert ton,ekipman cıkarttırır sert tonu :D
 
Selam arkadaşlar..
ben laylaylomdan jackson gitar aldım crafted in india yazıyor arkasında ve 200600979 yazıyor bir de bu seri numarası mı hiç bilmiyorum..modelini dahi bilmiyorum sitesinden bakıyorum js 30 mu js30 dinky mi benimki anlamadım?farkı nasıl anlıyacam

bu gitarla ilgili araştırdım bayağı herkes kötü demiş..hiçbişeyine dokunmuş bulunmuyorum nasıl iyileştirebilirim bunu manyetik falan ne değiştiriyim hatta değiştiriyim mi sizce ve şöyle bi temiz ayar nereye çektirebilirim taksimde?

yardımcı olursanız çok sevinirim
:(
 
İki üç fark var mesela JS 30 DK 850ytl,JS 30 DK Dinky 1000ytl(sen aldığına göre fiyatını biliyosundur)JS 30 DK Dinky de şöle yazıo 'transparent black'.Biraz desen farkı var JS 30'a göre.Yorum yapmaya gerek yok çünkü almışsın artık seni gitardan soğutmanın bi anlamı yok.Yine de Jackson o kadar da kötü olmaz :)
 
azaten şunu hiç anlamış değilim. nedense ibanezlerin düşük modellerine iyi denilir jackson a gelince zaten bi js serisi var düşük olarak nitelendirebileceğimiz. onlar aşağılanırda aşağılanır. jackson kalitesini yüksek tutmak isteyen arkadaşlar yapıyo galiba bunu :)
 
Geri
Üst