Charvel / Jackson Başlığı

ya şu işi hiç anlamıyorum yok jacksonla metal çalınır yok bunla bu çalınmaz... ya gitarla sen ne çalarsan o çalınır ha tabi gitardan gitara farkeder tabi ama yani istenilen şey çalınabilir. bence iki gitarıda deneme imkanın varsa dene kendine herşeyiyle rahat geleni al
 
thunderhead demiş ki:
hacktorr demiş ki:
soloist'i geç onunla her tarzı çalamazsın jem al daha iyi diyor, ayrıca ekliyor neck-thru bir gitar alma sap atması durumunda hiçde iyi olmaz diye (sap atması olayını forumda araştırdım ve okudum bu arada).

Ne kadar sacma sapan birsey! Neden calinmasin? Anlamiyorum bu gitarlari yaparken arkasina bir kullanma klavuzumu ekliyorlar?? 'Cocuklarin ulasamayacagi yerlerde saklayiniz ve blues calmayiniz... Pop calarsanizda gozleriniz şaşı olur..'

Bir elektro gitarin sapinin atma olasiligi yuzde kactir (tabi kide uygun sekilde kullandiktan sonra..) ? 30$ kurtarmak icin 1500$ lik gitarin ayarini kendi kendine bilmeden yapmaya calisirsan herhalde sap attirirsin. Jemlerin sapi atinca sapi bedavaya mi degistiriyorlar??



Ilginc...

Buna bende katılıyorum,neden çalınmasın yahu jackson la pop yada blues , insanlar akıllarına jackson metalci gitarıdır yakıştırmasını bir kere sokmuş,sana söyliyeyim,Jackson kullanıyorum diye söylemiyorum,sl1 alırsan jem den cok daha sağlam tonlar alırsın,ama tabi ki şunuda göz ardı etmemek lazım,gitarların tabi ki hepsinin belirli karakterleri var,bir jazz kasa gitarla jazz yapmanın farklı olacağı gibi,jackson gitarlada jazz yapmak cok farklı olacaktır,setup ını adam gibi grup sl1 le öyle güzel tonlar tutturursun ki çalamayacağın tarz kalmaz,her gitarla Blues, pop yaparsın fakat uslupları farklı olacaktır ama yine de Berkay ın dediği dediği gibi aklındaki ve tonunu beğendiğin gitarı almak en mantıklısı,başkalarının tavsiyesine uymaya çalışırsan cok kararsız kalacaksın elbet,bu işi bilenlerin bilgisinden tabi yararlar ama aklındaki gitarı al ..Daha fazla kasma .. :)

Bende bu video yu göstereyim örnek olarak Marty Friedman Blues
http://www.youtube.com/watch?v=Y1stTXLqBCs

Çalınınca çalınıyor abi,insanın bilmesi gereken nasıl blues çalınır..
 
aynı hatayı sende yapmaktasın. bir jem soloistten üstün değildir. bi soloist te jemden üstün değildir. tercih meselesi denilen olay. eminim jem den alıcağın ton o kadar çeşitliki sonuçta. soloist tede öyle. o jackson ı kötüleyenlerin yaptının aynısını yapıyosun. yapmayalım böyle ;)
 
Yok üstünlük için söylemedim,iki gitarıda deneme fırsatı buldugum için,tonları hakkında öyle bir genelleme yaptım,sl1 in tonları daha sağlam gelmişti,bazı arkadaşlar işte sırf yazılarda çelişki,hata arama cabasındalar..:) Neyse tartışma falan olaylarını sevmiyorum forumda ..:)
 
hacktorr demiş ki:
diğer yandan sorup soruşturduğum çevrelerden birkaçı (çok değil) soloist'i geç onunla her tarzı çalamazsın jem al daha iyi diyor, ayrıca ekliyor neck-thru bir gitar alma sap atması durumunda hiçde iyi olmaz diye (sap atması olayını forumda araştırdım ve okudum bu arada).

jacksonun en sert gitarlarindan birini kullaniyorum, country bile calarim yeri gelirse..bunlar milletin agzi ile olacak isler degil, git bak cal saatlerce, hangisi iyi oturuyorsa eline, hangini seviyorsan al, ton olayini takma kafana...

iskeletor demiş ki:
Yok üstünlük için söylemedim,iki gitarıda deneme fırsatı buldugum için,tonları hakkında öyle bir genelleme yaptım,sl1 in tonları daha sağlam gelmişti,bazı arkadaşlar işte sırf yazılarda çelişki,hata Arama cabasındalar..Smile Neyse tartışma falan olaylarını sevmiyorum forumda ..Smile

2 gitarin tonunu karsilastirabilmek icin yada biri digerinden daha saglam diyebilmek icin tamamen ayni ekipmanda denemek gerekir, eger boyle yapmadiysan yaniltici olabilir sonuclar..
 
anlamadığım şey madem her gitarla,her şey çalınıyor o zaman neden bu kadar çeşit,model var. insanlar gitarı alırken neye bakıyor. bence türe göre daha iyi gidebilen gitarlar vardır. sonuçta bi gitar alırken kasa ağacından, manyetiğine, sabit köprüsünden, klavyesine kadar çok çeşit mevcut. bu konuda çok katı olmamak lazım diye düşünüyorum.
 
Oyle dusunursek piyasada 10larca araba markasi ve yuzlerce model var. Hepsi sonucta Adan Bye goturuyor. Bir Tofas ile bir Ferrariyi karsilastirmak ne kadar tutarli ise bir Ferrari ile Lamborghini'yi karsilastirmakta o kadar tutarli.

Gitarlar icinde ayni seyler (hemen hemen) gercerli. Elbette karsilastirilabilir ama 'bunun tonu daha sert, bununki daha saglam' gibi ifadeler biraz yanlis gibi geliyor.

Karsilastirma yaparken govde agaci, tremolo, boya, manyetikler, sap karsilastirilsa (-ki hepsi yine goreceli) amenna.

Tartismanin zaten ana fikri bir baska. Bilincaltindan bir Ibanez vs. Jackson karsilastirmasi bu. Iki gitarda belli bir seviyenin uzerinde olduguna gore JEM mi SL1 mi demek gayet dipsiz bir kuyuya tas atmak gibi.

Neyse uzatmayayim ben en iyisi... :)
 
soulwalker demiş ki:
anlamadığım şey madem her gitarla,her şey çalınıyor o zaman neden bu kadar çeşit,model var. insanlar gitarı alırken neye bakıyor. bence türe göre daha iyi gidebilen gitarlar vardır. sonuçta bi gitar alırken kasa ağacından, manyetiğine, sabit köprüsünden, klavyesine kadar çok çeşit mevcut. bu konuda çok katı olmamak lazım diye düşünüyorum.

Zaten arkadas da bi jazz kasa gitar'ın daha iyi gideceği tarzlar vardır söylemi ile senin dediğin cesit farkını ortaya koymus.Fakat istediğin ton olayı sadece gitara bakmıyor.Sonucta bu isin amfisi,ne bileyim analog pedalı,prosesörü cartı curtu bi sürü seyi var.
 
Monster_YGT demiş ki:
thunderhead demiş ki:
jacksonke1n demiş ki:
sl1 in tonları daha sağlam gelmişti

Yok taktim ben :D Biri bana saglam ton tanimini versin :) ...

harbiden abi nasıl oluyor bu sıcak ton, sağlam ton ? biri açıklasın şu işi
Sayın moderator ler benim tavrım ile ilgili diyerekten mesajımı silmişsiniz amenna,yalnız asıl mesajının silinmesi gereken tavır çeşitleri hala bu iki arkadaşın yaptığı tavır değilmidir ?
 
Kavga çıkmış yine :LOL:

jacksonke1n demiş ki:
cavernosum demiş ki:
jacksonke1n demiş ki:
sana söyliyeyim,Jackson kullanıyorum diye söylemiyorum,sl1 alırsan jem den cok daha sağlam tonlar alırsın
Genelleme yapanlara o kadar laf söyledikten sonra bu cümleyi kurman da ilginç tabi.
ee sonra .. ;)
Sonrası öyle, iki Jem yalnız dolaşan SL1'e saldırmışlar, SL1 ikisini de dövmüş.

jacksonke1n demiş ki:
Yok üstünlük için söylemedim,iki gitarıda deneme fırsatı buldugum için,tonları hakkında öyle bir genelleme yaptım,sl1 in tonları daha sağlam gelmişti,bazı arkadaşlar işte sırf yazılarda çelişki,hata Arama cabasındalar.. :)
Hata arama çabasında falan değilim, bir paragraf yazı yazıp genelleme yapanlara verip veriştiriyorsun sonra aynısını kendin yapıyorsun. İkisini de çaldım SL1 benim daha çok hoşuma gitti demek var, SL1'den alacağın ton Jem'den alacağın tondan çok daha sağlam olur demek var.

Madem hata arama çabasındayım bir şey daha ekliyeyim, "sl1 alırsan jem den cok daha sağlam tonlar alırsın" demişsin. Yani Jem sahibi insanlar Jem'in yanına bir de SL1 aldıklarında ellerindeki Jem çok daha sağlam ton veriyor sanırım :LOL:
 
Geri
Üst