Charvel / Jackson Başlığı

Tabi haklısın ancak dediğim gibi laylaylomla pek muhattap olmak istemiyorum. Zaten alma durumumda sipariş vermeden önce bir şekilde denemem lazım. Teşekkürler cevaplar için.
 
hacktorr demiş ki:
Arkadaşlar aslında bunu yeni bir başlık olarak açmayı düşündüm ama forum kuralları ambargosuna takılıp araya kaynayacağını düşündüğümden buraya yazdım.

Mevzu şu:
Çalacağım tarzı bir kenara koyalım(elbetteki önemli ama bir an için boşverelim) ve şu iki gitarı enine boyuna bi inceleyelim. Bunlardan ilk'i ve benim mantığıma yatan gitar olan Jackson Sl1 Soloist. Diğeri ise Ibanez JEM (evo). Öyleki kimin ne dediği belirsiz, bari bunu foruma yazayımda pro arkadaşlar cevaplasın dedim.
Soruda şu; bu iki gitarın tonları farklı olabilir kabul ama artık biri hanyada biri konyada tarzlar için kullanılmıyordur zannımca, sonuçda Jackson bir soloist, yani solo için biçilmiş kaftan ve jem'de aynı işi görüyor diye düşünüyorum. diğer yandan sorup soruşturduğum çevrelerden birkaçı (çok değil) soloist'i geç onunla her tarzı çalamazsın jem al daha iyi diyor, ayrıca ekliyor neck-thru bir gitar alma sap atması durumunda hiçde iyi olmaz diye (sap atması olayını forumda araştırdım ve okudum bu arada). kafam allak bullak oldu. galiba bu gitar mevzuları deşdikçe farklı yorumlar ve farklı fikirler ortaya çıkıyor. son noktayı koymak pekte mümkün olmuyor. soruma gerçekten çözümcü yaklaşım sergileyen arkadaşlar olursa sevinirim. Kişisel fikrimide ekleyim tam olsun:) Jackson SL1 bir şaheser gibi.

Hepinize verdiğiniz cevaplardan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Açık söylemek gerekirse yazdığım yazının çok fazla rağbet görmeyeceğini umuyordum ama yanılmışım :) belkide başlık açsam bu kadar cevap alamayacaktım, gerçekten umduğumdan fazla ve güzel cevaplar geldi yazıma. 2 arkadaşımızın verdiği youtube linklerindeki performanslarıda inceledikten sonra SL1'in neler yapabileceğini en azından dijital ortamda görebildim, "For the Love of God"ın bile EVO'nunkine çok çok yakın tonla çalınabildiğine şahit oldum, sanki birazda ekipmanla alakalı gibi bu durum.. SL1'in sapının biraz kalın olmasından yakınır çoğu kişi ama önemli değil, aslına bakacak olursak eliminde küçük olduğu söylenemez :D Yanlız şunuda eklemeden geçemeyeceğim,C_C_King arkadaşımın söylediği "git bak cal saatlerce, hangisi iyi oturuyorsa eline, hangini seviyorsan al" tavsiyesini üzülerek yerine getiremeyeceğim :D çünkü SL1 denen meret direk sipariş üzerine getiriliyor TR'ye ve bu gitarı vitrinlerde görebilmek mümkün değil, 2. el piyasada da Türkiyede binde bir rastlanabilir belki (bu gitarı kim satışa çıkarmak isterki? :)), jem desen onunda pek farkı yok SL1'den piyasada bulunması açısından. Arkadaşımızın söylediği aslında en mantıklısı ama malesef Türkiye piyasasında böyle şeyler biraz lüks kaçıyor. Tabi gönül isterdiki her ikisinide janjanlı bir ekipmanla deneyim. Benim gönlümden geçen tabiki "SL1"dir, ve bu tutku yıllardır devam etmekte. Jem'le karşılaştırma yapılmasını istememin nedeni ilk yazımda bahsettiğim gibi bana 2. olarak alternatif sunulmasıdır. Şimdiye kadar SL1'i almak için fırsatım olmadı ama şanslı olduğum nokta şudur ki aradan geçen 8 senelik süre zarfında bu tutkuda en ufak bir azalma ya da zedelenme olmamasıdır, önemli olanda budur diye düşünüyorum, hevesler geçicidir, ama tutku kalıcıdır. Hepinize gitarlarınızla mutlu dakikalar geçimenizi diliyor ve tekrar teşekkür ederek bir başka yazıda görüşmek üzere diyorum:)
 
arkadaşlar gitarım jackson rr std. aletin floyd rose u sabitlenmiş.bende ona güvenerek entonasyon falan yaptırmadan 0.10 tel taktım.daha önce hep 0.9 takıldı gitara.daha sonra gitarı aldığım arkadaş sapın atabileceğilini söyledi telleri gevşettim hemen.yaklaşık 3-4 saat gergin durmuştu teller.şu an pelte gibi.bir sorun olurmu?.sap şimdiden atmış olabilirmi yada köprü sabit olduğu için bi zararı yokmudur?yardım ederseniz sevinirim=)

teşekkürler

(normalde sadece sorunlar bölümüne yazardım ama çok korkuyorum gitara birşey olacak diye :( )
 
ludingirra demiş ki:
Tabi haklısın ancak dediğim gibi laylaylomla pek muhattap olmak istemiyorum. Zaten alma durumumda sipariş vermeden önce bir şekilde denemem lazım. Teşekkürler cevaplar için.
kullandığın gitar eğer sg ise, jackson'un klavyesi çok daha düz gelecektir sana, sg'ninki daha oval , bu arada forumda alım-satım bölümünde "özbeksel" nickli abimiz bir ara dkmgt satıyordu, onla bir görüş istersen, dk2t' den tek farkı archtop olması ve 2 hum olması, bir de klavyedeki işlemeler farklı...bir ara bakalım birşeyler bulursun ;)
 
Ben 1600€ ya aldım Lighting Sky finishli olanı hemde LLL'den.O ilanı bende gördüm ve baya gülmüştüm insanlar kazıklayacak enayi arıyor :)

Benim haber vereceğim başka bir durum var.
Musiciansfriends te 2008 Jacksonlar çıktı sanırım çünkü SL1 fiyatları 1950-2425 $ aralığına çıkmış.
 
yok ben fiyat hakkinda bir sey demiyorum iyi yada kotu diye, sadece 1900 den baya asagi iniyordu ben jackson ararken, belki daha da iner yani, orda yazan fiyat korkutmasin..
 
FaithDown demiş ki:
C_C_King demiş ki:
crackocain demiş ki:

bu gitarin sahibi ile konusmustum, 1500 euroya kadar iniyordu, dusunen varsa konussun derim yine tabi..

Abi valla katılmıyorum ben sana hem 2.el hem düz siyah hemde 1500€ fazla olmuş bana göre...

aynen
 
Geri
Üst