Charvel / Jackson Başlığı

rr5fr türkiyede her zaman bulabileceğin bir gitar değil onu baştan söyleyim;

rr5fr duncan manyetikli, rr24 emg (sadece köprü, sap manyetiği yok)
rr5fr 22 perde, rr24 24 perde

ona göre kararını ver.
 
radical demiş ki:
rr5fr türkiyede her zaman bulabileceğin bir gitar değil onu baştan söyleyim;

rr5fr duncan manyetikli, rr24 emg (sadece köprü, sap manyetiği yok)
rr5fr 22 perde, rr24 24 perde

ona göre kararını ver.
özelliklerini biliyorum ama tavsiyeniz hangisidir?yani önemli olan sert tonlar ve klavye rahatlığı falan bide rr5fr nin floyd rose u akort kaçırır mı rr3lerde kaçırıyormuş sanırım
 
japon jacksonların köprüsü hiçte dena değildir. ha akor kaçırımı kaçırır. gülün dikenidir, katlanacaksın veya düz rr5 alacaksın. ben bu kasa gitar alacak olsam düz rr5 alırdım zaten floyd arayan biri değilim. ankarada vatandaşın biri rr24 satıyordu, sapa emg 60 takmış onu alabilirsin.
 
Akor kaciriyor Japon jackson koprusu ama oyle les kopru de degil.


SImdi sizden bir ricam var, ben jackson dk2m gitarima coil tap yaptirmak istiyorum. Ayiptir soylemesi internette gitar satmaya kalktigimizda her seyi p.c etme meraklisi insanlar var. Ben de bu guzel gitara yazik olmasin diye Coil-tap yaptirayim istiyorum. Soft tonlara da cok ihtiyacim var. Yeni gitar masrafindansa Dk2m'in nimetlerinden bu sekilde faydalanabilir miyiz ?


Coil-tap Izmir'de kime yaptirabilirim ? Yardimci olursaniz sevinirim.
 
Potunu alırsan kendin de yapabilirsin basit bi işlem aslında. Ama illa yaptıracağım dersen Karşıyaka-Gitarcı,Çankaya-Trigon, Bor, Zuhal hepsi yapar. Ama işçilik parası ne kadar alırlar bilmiyorum.
 
arkadaslar bu üç gitar arasında hangisini önerirsiniz
fiyatları kevin bond un 200 tl daha fazla

rr5fr
rr5
kevin bond
 
jackson dk2m / boss gt8 / ibanez tb50R amfi ve üzerinde daddario 09 42 tel takılı. fakat bu sistemde boğuk bir ton alıyorum , hatta bass lar çok fazla gibi. önerisi olan var mı ? ( derhal ernie ball kullanmaya devam edecem bu daddario beni açmadı )
 
boss'ta direct modeling acik ise ondan olabilir. Amfiye bagli iken direct modu kapali tutman lazim yoksa ses camurlasiyor. modelleme icin pa sistem veya referans monitorune bagli kullanim lazim.
 
Sveart hiç burda sorma arkadaşım. Şimdi ne için olduğunu ne tür yaptığını hangi gruplardan hoşlandığını falan bile söylesen gidip denediğinde göreceğin gerçeği burada bulamazsın. Gidip denersen zaten en sağlıklı şekilde, en doğru kararı verirsin kendin için. Burda bir model üzerine öneri alıp dükkana giren adamlar çoğu kez başka gitar alıp çıkıyorlar. Ben de bizzat çevremden ordan burdan birçok öneri aldıktan sonra gidip denediğimde başka bir gitarda karar kılmış ve çok ta memnun kalmış bir insanım. Bir de burada metal için fender diyolar diye dalga geçilmiş 3 4 sayfa gerilerde. Ben de iddia ediyorum usa ash strat alıp üzerine manyetik modifiyesi yaptığınızda metalci bir adamı sl1 den daha memnun edecek bir tablo açığı çıkıyor (gittim karşılarştırdım arkadaş(MEtalci de değilim ama hangisinin metali daha iyi icra ettiği anlaşılıyordu)) Gitarları sadece "stock manyetikleriyle" verdiği sese göre sınıflandırmak yerine zamanla çıkaracağı problemleri özellikle de köprü-sap(zaten geriye birşey kalmıyor) problemlerini göz önüne almak lazım.Gerisi zaten manyetik pedal ve amfi seçimiyle gelir.
 
Herhangi bir USA Jackson modeli, herhangi bir Fender Amerikan Standart Stratocaster'ı, söz konusu Metal müzik olduğunda çok kötü tokatlayacaktır. Burada Neck-Through yapıya sahip, abanoz tuşeli elektrogitarlardan bahsediyoruz; bolt-on yapıdaki gül ya da akağaç tuşeli, 3 parça gövdeli Stratocasterlardan çok daha versatil aletlerden yani. Karikatüre çevirmeyelim olayı..

iddiakapakkalin.jpg
 
Onur kardeş tokatlayacaktır diyorsun ama bu 'denememiş-karşılaştırmamış' olduğunu gösteriyor. Ayrıca ben bunu gördüğümü söylüyorum ve sen bu sözlerinle beni söz arkasından yalancılıkla suçlamış oluyorsun. Bu tarz aşağılayıcı konuşmak yerine 'karşılaştırdığın sl1 çok çok kötü özelliklerini yitirmiş bir gitardır belki' desen ve sonra normalde tokatlar desen daha makbul ve doğru bir yorum olurdu. Ben bile katılabilirdim bu yorumuna. Çünkü evet o karşılaştırdığım sl1 çok hırpalanmıştı. Ayrıca bahsettiğim fender bahsettiğiniz fenderden değil.Ayrıca ''İlk defa'' konuştuğunuz insanlara karşı dalgacı ve yalanlayıcı kelimelerle konuşmasanız daha temiz ve daha geniş katılımcılı bir forum olur burası.
 
Aynı anda denemedim ama farklı zamanlarda Amerikan Standart Stratocaster da, Deluxe Stratocaster da, Jackson SL2H de denedim. Sonuçta özellikler aynı; en belirgin özellikler olan neck-through yapı ve abanoz tuşeye karşılık olarak bolt-on yapı ve akağaç/gül ağacı tuşeden bahsediyoruz. İstediğiniz kadar manyetiğini, köprüsünü, şusunu, busunu değiştirin; boy ölçüşemez.
Madem ki forum olayından bahsediyoruz, bu forumun amacını tartışalım. Nedir ? Buraya giren insanlarla doğru bilgiyi paylaşmak, yardımlaşarak birbirimize faydalı olmak değil mi ? Orada heyecanla verdiğiniz bilgi yanlıştı ve Charvel/Jackson başlığına bilgi edinmek için giren birini yanıltacak potansiyele sahipti. Evet belki biraz dalgacı yaklaşmış olabilirim, kusuruma bakmayın; üslubumla alakalı bir durum bu. Fakat kesinlikle şahsınıza karşı bir saldırıda bulunmadım.
Benden çok çok daha iyi bilen arkadaşlar var bu gitarları forum'da, onlar da yorumlasınlar bu durumu gelip.
 
"Boy ölçüşemez" lafının yanlış bir seçim olduğuu düşünüyorum, ayrıca benim deneyimlerime göre bolt on gitarlar metal müzikte çok daha başarılı çünkü daha sivri ve kemikli tonları var.
 
Geri
Üst