Cort Katana serisi nasıl sizce?

Sanırım o Katanalar Ibanez'in SZ serisi ile aynı tipte.Gitar klasik solo gitarı tanımına pek uygun görünmese de, Marty Friedman Ibanez SZ kullandığından bence her türe gider o gitar.Ama tabi daha çok bir hardcore gitarı tipi ve hissi var.
 
Schecter lere çok benziyorlar. Zaten kore malı Schecter ler de Cort un kore fabrikasında üretiliyor.

Benim hayatımda gördüğüm en zarif ve seksi gitar katana lar. (özellikle de mor-mavi karışımı renkteki kx1-f):
kx1-f.jpg


Manyetikleri çok sert ve çıkışı çok çok yüksek(bir aktif manyetik çıkşına sahip pasif manyetikler: MM Motherbucker) ancak bir o kadar da çamurlu ve harmonik almak çok zor malesef.

Fakat manyetikler dışında gitar canavar bi alet. Tümü maun, üstü flamed maple, tonepros köprü, ipince 24 perde sap..Kafayı bozup bir gün alacam ama ne zaman :)
 
Birde katana nın masterpiece modelleri var. Örneğin bir tanesini(kxmp-2) Stage müzik getirmiş. Kadıköy'e yolunuz düşerse mutlaka bir inceleyin derim:
kxmp-2.jpg


Bu da kxmp-1 modeli fakat büyük ihtimalle Türkiye'de hiç yoktur bundan:
KXMP_1.jpg
kxmp-1.jpg
 
kx-1 var arkadaşımda.. gitar gayet iyi, manyetikler hariç :) emg yapıcaz en yakın zamanda.. gitar set-neck bu arada..
ben 24.75" kullanmaya alıştığım için 25.5" biraz ters geliyor bana.. ve tuşesinin işçiliği biraz daha iyi olabilirdi, aslında buda mağazalardaki gitarların hiçbirinde ayar v.s. bulunmamasından kaynaklanıyor.. aynı model gitarların klavyeleri birbirini tutmuyor bazen, zira böyle bişeyi bu gitarda yaşadım.. k.köyde denediğim jilet gibiydi, senkoptakinde aynı performans yoktu.. aldıktan sonra bi bakım yaptırmak lazım..

genel özellikleri olarak gayet iyi bir gitar, 25.5" scale ile düşük ton kullanma kolaylığı zira sabit köprü gitarlar (ekseri les paul) daha kısa olur, string-thru & set-neck olmasıda sustain i arttırıyor, gayette fiyakalı gözüküyor ;) ayrıca maun olması bana daha bi çekici geliyor..

netice itibariyle manyetikleri hariç iyi bir gitar.. manyetik falan fazla ayrıntıya takılmak istemem ama bunlar çok çamur be abi :)

kx-5 i hiç denemedim onun hakkında bi fikrim yok..
 
kx-5 işçilik falan olarak biraz daha zayıf bir gitar. Fakat fiyatı çok uygundur. (250$ civarı) başlangıç için bana göre x-2 veya x-6 dan daha mantıklı bir gitar. Basswood gövde ve maple sapı vardır.

Bir siyah birde mavi rengi vardır. manyetikler ise aynı (MM Motherbucker):

kx5.jpg
 
Bu gitarda Cort un iyi modellerinden hiç denemedim ama görünüşü özellikleri filan cezbedici :D

Sadece bu tip köprülere alışık olmadığımdanmıdır nedir bu tip köprüleri çok garipsiyorum,tabi zevk ve alışkanlık meselesi...

Denemelisin bence...
 
Geri
Üst