Floyd Rose Hakkında Yardım..

arkadaşlar merhaba, daha önce hiç floyd rose'lu gitara sahip olmadım. elimde replica/toplama bir fender stratocaster var. bundan oncede yine normal tremolosu olan bir stratım vardı. bir müzik markette floydlu gitar denedim , elimi dokundurdugum gibi ses bozuluyordu yada ben kullanamıyordum. ayrıca oradaki kişi yeniysen floydlu alma uğraşırsın demişti. yani sonuç olarak floyd rose nasıl kullanılır ve eğer varsa bakım ve ayarları nasıl/ne zaman yapılır ?
 
FFR gitarlardan alacaksan FLsi iyi olan (Floyd Rose, Schaller vb lisanslı) olanlardan al. Yoksa akort çok kaçar. Bİraz detaylı bir iştir öğreninceye kadar sorun çıktığında nasıl olacak diye uğraştirir. Aslında artık internetten araştırınca çok bilgi bulunuyor.

Bütçeni bilmiyorum ancak yeni gitaristsen pek uğraşma. Yok, çaldım yeterince FL istiyorum kullanıcam diyorsan al. Sana yardımcı olacak materyalin linklerini gösteririz. Tabi çoklukla inigilizce, ancak bu forumda da türkçe bolca vardır. Bir bak derim.
 
Başlangıçta zor gelebilir. Ben biraz tembel biriyim hiç araştırmadım floyd roselu rg2550 aldım şimdi kullanamadığım için satıyorum. Niye kullanamıyorsun dersen. Metal dinliyorum ve sürekli akort değiştirmem droplara inmem gerekiyor. O zaman çile haline geliyor. Kaldı ki floyd roseu hiç kullanmıyorum. Benim için çok gereksiz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
teşekkür ederim ikinizede yardımınız için , rg350dx ler var onlar hoşuma gidiyor. peki bu anlatımların linklerini verebilirmisiniz ?
 
Geri
Üst