Ibanez Başlığı

Arkadaşlar haddim olmayarak Ibanez ile ilgili düşünce,problem,teknik sorunlar ve tartışmaların bu başlıkta toplanması isteğimi böyle bir girişimde bulunarak somutlaştırmak istedim. Umarım tepki almaz ve Ibanez Markası ile ilgili hertürlü fikir vs. bu başlıkta tartışılır ve fazladan başlık açılması olayı böylece son bulur.Hem ayrıca düzenli bir veritabanı yaratılır, bu şekilde aradığımız merak ettiğimiz bilgi yığınına daha kolay ulaşmış oluruz. Tekrar belirteyim ne uzmanım ne de moderatör. Sadece bir fikir olarak ilginize sunuyorum...Teşekkürler...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
İlk sorum şu olacak; bende ibanez rgr320dx var ancak öğrendiğim kadarıyla üzerinde PSND1 ve PSND2 humbucker manyetikler var. Gitar 2003 yada 2004 yapımı olduğu için 2005 model rg serilerindeki INF manyetiklerden yoksun anlayacağınız. Bu manyetiklerin PSND ye göre üstün yanları nelerdir? Deneyen arkadaşlara göre çok bir fark yada avantaj sunuyor mu? Teşekkürler...
 
PSND, INF, V7, V8 aynı yolun yolcusu manyetikler. Hiçbiri iyi değil. Çok fazla farkları da yok. Ama V7-V8 diğerlerine göre daha iyi. Mıknatıslarında fark var mı, çıkışları nasıldır bilmiyorum ama EQ değerleri çok yakın diyebilirim. DiMarzio'nun güzel modelleri var Ibanez'lere yakıştırdığım. Ama Seymour Duncan da olur başka manyetikler de tabii. Zevk meselesi.
 
hazır bişiler konuşulurken bende soriyim, geçenlerde bi arkadaşla konuşurken bendeki gitardan bahsettim (rg1570) gitarın uzerinde tb4 ve paf pro manyetikleri vardı aldıgım zaman oyleydi gerci bana tb4 ve paf pro nun bir biriyle uyumsuz oldugunu cıkışlarının farklı oldugunu fln soyledi manyetikleri deiştirmemi yoksa elimde kalacagını soyledi sizce de deiştirmelimiyim ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Uyumsuzluk senin kulağına ne kadar yansıyor bu önemli bence , yada sen bu iki manyetiği aynı anda kullandığında seni dinleyenlere ne kadar uyumsuz geldiği. Yani iki marka farklı diye seste de bi uyumsuzluk beklemek normal ancak bu illa da olacak diye bir kaide yok sanırım. Öyle çok anlamam ama bu forumdan öğrendiğim kadarıyla iş markalarda değil kulakta bitiyor.
 
İbanez 2570 in uzerindeki 1570 den farklı olarak dimarzio manyetikler nasıl, yoksa v7 ve v8 den cok da farklı değiller mi? , gitarı aldıktan sonra modifiye etmeğe ihtiyaç duyarmıyım, tamam ton meselesi göreceli bişey sonuçta ama ,asıl sormak istediğim hatırı sayılır kaliteli manyetikler midir?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
JediMaster-Revan demiş ki:
manyetik işi kolay da, edge pro II başını ağrıtabilir.Bu yüzden Ibanez edge pro III koydu 2005lerde.
Haklı olabilirsin ama bunu ilerde göreceğim, gitarı ilk aldığım gün gitar hardcasede arabanın bagajında güneşte beklemişti sonra malum teller de yeni takılmıştı (pazarlama tekniği) neyse gitar soğudukça teller de değişmeye başladı bunun üzerine kaçan akordun haddi hesabı olmadı. bende kilitleri açtım 10 dk akortla uğraştıktan sonra dedim bu edge pro II ilerde yine aynını yapar ben en iyisimi kilitlemeyim ikide bir kilit açıp kapatınca vidalar zarar görür diye. Herneyse akort kaçırmaya devam etti bende kilitlemeye karar verdim önce ince ayar vidalarını tam ortaya getirdim ve kiltledim. Altta boş kalan vida oranının 1/4 ü oranında kaçırdı ve ondan sonra durdu. Artık her gitarı elime almamda kontrol ediyorum bir oynama olmadı yaklaşık 2 gündür bakalım nasıl sonuç verecek.
 
DiMarzio/IBZ manyetikler hakkında görüşlerinizi istiyorum.Tonları ne tür,değiştirilmesi gerekir mi yoksa 3-5 ay idare eder mi vsvs..
Gitar Ibanez RGT220A (prestige serisi ve 2005 model ve daha bana gelmedi :)) Prosesör Pod XT Live. İstediğim ton aralığı Progresif(petruccimtrak ton),Türkçe rocka uygun,güzel Clean tonlar,ve soloya uygun tonlar.
(tam açıklayamadım tonlarımı da anlayın işte :LOL:)
 
muazzam demiş ki:
DiMarzio/IBZ manyetikler hakkında görüşlerinizi istiyorum.Tonları ne tür,değiştirilmesi gerekir mi yoksa 3-5 ay idare eder mi vsvs..
Gitar Ibanez RGT220A (prestige serisi ve 2005 model ve daha bana gelmedi :)) Prosesör Pod XT Live. İstediğim ton aralığı Progresif(petruccimtrak ton),Türkçe rocka uygun,güzel Clean tonlar,ve soloya uygun tonlar.
(tam açıklayamadım tonlarımı da anlayın işte :LOL:)

Bana kalırsa tatminkar manyetikler.Geçen yıl kullandım çünkü.Sahnede falan da oldukça başarılı.Klasik dimarzio tonu.Ancak bu tondan hoşlanmıyorsan ya da manyetiklerin ses karakter, hoşuna gitmediyse değiştirebilirsin tabi.Yine de kesinlikle v7-v8 gibi çamurlu değiller.
 
bi ibanez kullanıcısı olarak bu konuyu çok sevdim :D :D

benimki aslında çok basit bi soru bende rg370 dxleft var

genelde gördüğm kadarıyla herkes bu gitarın arka kapağını çıkarıp kullanıyo bunun bi eksisi yada artısı varmı yoksa sadece şekil olsun diyemi çıkarıyolar??
 
valla arkadaki yayları ayarlamak kolay olsun diye çıkarılır ama bunun dışında bir sebeple çıkaranlar varsa onlar ne yaptığını bilmiyorlar derim :)

bu arada benim ibanezde arka kapak komple kapalı değil yarıklar var ve kapağı sökmeden vida ayarı yapılabiliyor
2004sonrası diğer prestigelerde de olabilir bu olay
 
ya beyler sonuçta fantezinin sınırı yok :D :D :D

standart bi rg370DX in ince mi telini çıkarıp bütün telleri bi aşşağa kaydırıp bi kalın si teli taksanız bunun gitara getireceği artılar ve eksiler neler olur?
özellikle eşiğe
 
Sapın öne doğru eğilir ;)
Kafanın sapa bağlandığı yerde genelde üçgen bir kapak olur,onun altında da bir delik olur,ordan sap ayarı yapman gerekir.
Ayrıca Floyd-Rose un kalkar,o bahsettiğin kapağı çıkartıp onun da ayarını yapman gerekir :D
Bir arkadaşa bi tanıdığı "Arka kapağı çıkartırsan daha iyi ses çıkar" demişti,bu da kapağı çıkartıp öyle çalıyordu :mrgreen:


Benim de bir sorum olacak DiMarzio/ibz lerin frekanslarını hedelerini hödölerini tüm teknik bilgilerini nerden bulabilirim? DiMarzionin sayfasında bulamadım.Şu an Ibanezi araştırıyorum da pek sanmıyorum orda bulabileceğimi.Bilen varsa ,yazarsa sevinirim.
 
Dimarzio/IBz ler karakter olarak distortion da kirli sesler veren manyetikler.Sese karsı cok duyarlılar ufak titresimleri cok rahat alıyorlar.Cok da hos clean tonlar alıyorum ben ama belki herkezin hosuna gitmeyebilir.Pod xt live ile canavar oluyorlar.
 
Arkadaşlar madem bu ibanez başlığıdır, ibanezi olan dostlarımız da hangi modele sahipler bize söylesinler memnun kaldıkları yada memnun olmadıkları yönlerini belirtsinler. İlerde ibanez almayı düşünen arklarda burdaki görüşlerden yararlanmış olur. Bende rgr320dx var siyah, rglere ters sap gitmiyor diyorlar ama bana gayet hoş görünüyor. Sapı gayet rahat, ilerde emg yada seymour duncan custom custom takmayı düşünmekteyim. Param olana kadar heralde kararımı vermiş olurum. Kasa biraz ağır gibi ama alıştım. Fxli marshall vs , avt gibi modellerde yeterli tonlara sahip ( herhangi bir pedal , proc. kullanmadan) studyoya giderken extra birşey taşımaya gerek kalmıyor. clean tonlarda da fena değil. Epey bir süre idare edeceğe benzer.
 
Rg 2550 ex prestige sahibiyim. Cok memnunum ama zoom 505 2 ile idare ediyorum malesef para biriktirene kadar . Ilerde pod alıp guzel bir kombinasyon yapma hayalleri pesindeyim.
 
Rg 2550 ex prestige sahibiyim. Cok memnunum ama Boss MT 2 ile idare ediyorum malesef para biriktirene kadar . Ilerde BOSS gt-6 ya da 8 alıp guzel bir kombinasyon yapma hayalleri pesindeyim.

Amma kopyacıyım be :p
 
Ibanez RGT220A Prestige sahibiyim.Pod XT Live ie idare ediyorum :D

Şaka bir yana gitardan çok memnunum.Tonları falan oldukça güzel.DiMarzio/ibz manyetiklere sahip.
Gövdesi Ash,ash te taktığın manyetiğin karekteristiğini çok iyi yansıtan bir ağaçmış,bu gitarı seçmemin büyük bir sebebi de budur.Manyetik takviyesi düşünmüyorum zaten şimdilik,tonlar oldukça güzel ve yetiyor bana.
E bu kadar,soru olursa cevaplarım :LOL:
 
Geri
Üst