Ibanez Başlığı

smtzdmr demiş ki:
jpmelih demiş ki:
su anda RG370DX kullanıyorum. Değiştirmek istiyorum artık ama karar veremedim daha. 1570 maddi olarak zor görünüyor. Ama biraz daha idare edersm 370le belki o zman Prestige'e geceriz...
RG370 ile RG470 farklı gitarlar değil zaten kore üretimi rg470 i eline alınca sende farklı bir his uyandırmayacak. RG470 artık üretilmiyor fark o sadece ;)

Hatta RG470'in daha kötü bir gitar. Japon bile olsa. RG470'lerin bazıları kore bazıları japon üretimidir.

İki gitarın sap profilleri tamamen aynı, RG470'in manyetikleri daha kaliteli. Ancak 370'lerdeki edgeII veya senesine göre edgeIII ile 470'lerdeki 97 öncesi Lo-trs2 98 sonrası Lo-Trs köprülerle karşılaştırılamaz bile. EdgeII ve EdgeIII çok daha stabil ve ağır köprüler.
 
guzel gitar rgt42dx. Japonlar daha iyi ama Koreler de kotu degil. Hatta bazi endonezyalar bile gayet iyi gitarlar. Yurtdisi forumlarda boyle takintilar yok. Epiphone direk Cin mesela.

Tek mesele su ; Amerikan gitar bile alacak olsak, Amerika'da made in US ile Turkiye'ye gonderilen Made in Us'lerin arasinda kalite farki oldugu soyleniyor. Yani sizin beklentinize ve kulaklarinizin hassasiyetine, asiri yillanmis muzisyen olmaniza bagli durumlar. Elinden suruyle gitar gecmis ve hepsini de tek tek kulagiyla ayirt edebilmis , bu yetenege sahip arkadaslardan yardim almak gerekli daha iyi bilgi icin.
 
smtzdmr demiş ki:
halilpazarlama demiş ki:
kore malı olanlar içinde en iyi olanlardan biri belkide en iyisi rgt42dir.
Tabiki sadece ibanez markasından konuşuyorsak :twisted:
vay vay yeni bir jackson ibanez dalaşının kokusunu alıyorum :) charvel de canımı ye jacksonla gelme üstüme :)
not : bu arada dk2m almak için pazarlık halindeyim , bu nasıl ironidir böyle bu yaştan sonra jacksona dönüş.. hayırlısı..

bu arada çaldığım en güzel ibanez AT 100 serisiydi. yemişim jemi memi :) buyrun yeni polemik.
 
halilpazarlama demiş ki:
smtzdmr demiş ki:
halilpazarlama demiş ki:
kore malı olanlar içinde en iyi olanlardan biri belkide en iyisi rgt42dir.
Tabiki sadece ibanez markasından konuşuyorsak :twisted:
vay vay yeni bir jackson ibanez dalaşının kokusunu alıyorum :) charvel de canımı ye jacksonla gelme üstüme :)
not : bu arada dk2m almak için pazarlık halindeyim , bu nasıl ironidir böyle bu yaştan sonra jacksona dönüş.. hayırlısı..

bu arada çaldığım en güzel ibanez AT 100 serisiydi. yemişim jemi memi :) buyrun yeni polemik.
Yok canım ibo cuyuz aynı zamanda jack çiyiz de :twisted: Kore diyince aklıma ilk sheker ler birde Ltd ler geldiği için rgt42 en iyi kore klasmanından ayırayım dedim :D Jackson head sadece kısmı için alan bile var yani artık berisini sen düşün :)
 
Ibanez'in JS serisini çok seviyorum o yüzden bir Japon yapımı edineceği. Fusion için çok uygun ancak ilginç taraf şu ki nedense Js serilerinde (Joe Satriani) bir resim eklenince fiyat 2500 den 6500 e hatta 9500 e çıkıyor çok komik oluyor. Yani 20i yıl vb. konular üzerine bir resim ekleyip gitarın hiçbir teknik kısmına ek yapmadan rengine binlerce dolat bayılmayı göze almak ta bana görmemişlik ya da gayet senginlik! gibi görünüyor...

Tüm bunları dedikten sonra ben de para olsa çoktaaaan JS Chrome almıştım (502 tane yapılmış 3500 dolar ikinci eli).
 
Aşağıdaki resimde, üstteki kafalı allen anahtarını (veya adı her ne ise :) ) temin edebileceğim bir yer bilen var mı? Japon 470 in truss rod unu normal allenle halledemiyorum, normal prestigelerdeki gibi, kafalı allen anatharı gerekiyor, ancak hiçbir yerde bulamıyorum. Lokma takımına matkapla delik açıp yapanlar falan gördüm ama böyle bir imkanım maalesef yok. Bu konuda bilgi veya tavsiye verecek olan varsa çok sevinirim.

wrenches.jpg
 
sacthres demiş ki:
Aşağıdaki resimde, üstteki kafalı allen anahtarını (veya adı her ne ise :) ) temin edebileceğim bir yer bilen var mı? Japon 470 in truss rod unu normal allenle halledemiyorum, normal prestigelerdeki gibi, kafalı allen anatharı gerekiyor, ancak hiçbir yerde bulamıyorum. Lokma takımına matkapla delik açıp yapanlar falan gördüm ama böyle bir imkanım maalesef yok. Bu konuda bilgi veya tavsiye verecek olan varsa çok sevinirim.

wrenches.jpg
Usta onu bulmak herkezin derdidir yani türkçe olarak pipo alyen deriz. Pipo alyeni artık arayıp bulamayanlar kendileri yaparlar. Nasıl yaptıkları ise malum tornavida setleri vardır pipo alyenin başına benzer uçlardan var içerisinde, ona matkapla delik açarlar orayada ince bir demir çubuk kakarlar oldu sana pipo :) Gerçekten bulması zor olabilir benim gitarın kendi takım çantasında olduğu için hiç aramadım nerden bulunur tam bilemiyorum fakat dediğim şekilde kendin yapabilirsin.
 
Bilgiler için çok teşekkürler. Daha önce kullandığım prestige ibanezlerde, gitarla beraber o parçayı da yanında aldığım için bulunmasının zor olduğu hakkında bilgim yoktu. Aslında hiç öyle matkapla delme işlerine girmek istemiyordum, ama mesajınızdan da anladığım kadarıyla, boşuna orjinalini aramakla vakit harcamayıp, bunun yerine bahsettiğiniz tarz alternatifleri hayata geçirmeyi düşünsem iyi olacak. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.. :)
 
jpmelih demiş ki:
Arkadaşlar iki gitar arasında kalsaydınız hangisini seçerdiniz. RG470 mi RGT42DX mi. İkisi de kore üretimi. Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Rg470 japon olanlarında ciddi farklar bulabilirsiniz gotoh tunerlar, nitro vernik, japon işçiliği ve herşeyden önemlisi ibanez forumlarda da çok muhabbeti dönen MIJ wizard II ile MIK wizard II arasında ciddi farklar olduğu gerçeği. Yıllarca rg370dx çalmış birisi olarak, rg470 japon gitarı ilk elime aldığımda klavyesinin rahatlığı beni çok etklemiş, rg370dx klavyesi odun gibi gelmişti. Sadece ölçüler olarak değil üzerindeki cilasından, tutuşta verdiği hissiyata kadar farklı. Hatta jemsite forumunda wizard II kore sap ile japon wizard II yi mikro kaliberle ölçmüştük japon wizard II daha ince çıkmıştı. Linkini bulabilirsem eklerim buraya. Sapın bir diğer en önemli özelliği kore wizard II yi low action a ayarlamayı deneyin bir de japon wizard II yi. Japon wizard II nin action ının düşüklüğüne çok şaşırırsınız. Japon wizard II de cızlama bızlama olmadan telleri klavyeye en yakına yaklaştırma konusunda wizard sapa çok yakın bir performansı var. Ne kendim, ne de hiç bir ustaya kore wizard II sapı istediğim düşük action da ayarlatamadım. Oysa japon wizard II de doğru ayarlarla teller klavyeye yapışmışcasına bir hisle çalabilirsiziniz. (Bunun sebebini bende bilmiyorum, raidus ları wizard II lerde kore japon aynı bildiğim kadarıyla. Ancak kullanılan malzeme perde demirleri işçilik sebep oluyor olabilir.)

Rg470 japon un en büyük handikapı, köprüsü ki, ben edge pro II den çok abartı bir fark göremedim. Malzemesi daha hafif ve basit görünüyor, bu bir gerçek ama edge pro II den daha iyi veya daha kötü akord tuttuğunu söyleyemiyeceğim, ama bu köprü sonuçta bir edge pro vb de değil. En çok, vidalı tremolo kolu hayatımı kurtarıyor. Edge prolardaki gibi iki günde eriyen plastik parçalarla uğraşmıyorum. Edge pro II deki gibi iki de bir alttan vidayla kolu sıkıştırmak zorunda kalmıyorum. Ama yine de Lo-Trs yi övecek değilim. (Lo-trs II nin tamamen berbat olduğunda çoğu kişi ile hemfikirim) Ancak şu da bir gerçek ki köprüsü kötüdür ama ona göre de fiyatı daha düşüktür gitarın. İsteyen sonradan OFR takıp aleti canavara çevirebilir.

Sonuç olarak japon 470 de ciddi farklar bulabilirsiniz. Heleki poly vernik kaplı, plastik gibi ses veren rg370dx ile nitro vernikli üstelik inanılmaz ince, boya-vernik atılmış rg470 arasında ciddi ses farklılıkları da mevcut. Keza bendeki rg470 te, seri sonu stokta fazla olduğu için ve bir dönem rg570 te kullanılan stok fazlası wizard II japon sap kullanılmış. (sapı sökünce rg570 sapı olduğu yazılı)

Bu boya olaylarında rg370 i de komple kazıyıp boyadım rg470 i de. Bu sebeple ikisi arasındaki boya farkının gerçekten uçurum olduğunu bizzat gözlerimle gördüm. Rg370dx e atılan boyayı, verniği kazımak için göbeğim çatlamıştı, inanılmaz kalın ve kötü bir boya ve işçiliği vardı. Rg470 te ise incecik bir boya tabakası. Zaten prestige gitarları elinize aldığınızda rg370dx gitarla boya kalınlığını ve verniğin görselliğini mukayese ettiğinizde göreceksiniz ki ; prestige gitarda ince boya ve canlı cam gibi vernik tabakası vardır. Oysa rg370dx te kalın bir boya ve plastiğimsi görünen daha mat kalitesiz bir vernik vardır.

Neyse fazla uzattım. Rg470 nedense hakkında en az bilgi bulunan arada derede kalmış modellerden olduğu için, :D fikir edinmek isteyenlere bizzat kullanan biri olarak kendi görüşlerimi yazayım istedim. :)

Bunlar kendi düşüncelerimdir, farklı düşünen arkadaşların da yanlış düşündüklerini düşünmüyorum, zira bu konudaki düşünceler tecrübe ve intibalarla oluşur ve sonuçta oluşacak şahsi düşünceler doğal olarak kişiden kişiye değişebilecektir.
 
Ben 3 hafta kadar önce rg470 aldım kore 97 çıkışlı, herkes lo-trsII 'yi kötülemiş fakat ben sadece bendekine yorum getiriyorum aldıgımdan beri 3 hafta akord etmedim sadece fine tunerslardan oynadım dün tel degiştirinceye kadar kilitleride açmamışdım ki biraz dimebagcılık oynuyorum gitarla hergün sequeallers felan ama akord hiç kaçmadı sapı arkadasımın sa120'sine göre cok rahat manyetikler zaten iyi en azından bana göre budur fikrim xD
 
bende gecen hafta rgt42dx aldım acayip rahat geldi gitar. ltd den ona gecince tabi öyle hisettim =) sapı cok rahat yekpare olmasıda sustain ve calım rahatlığı acısından bi artı sağlıyor. tremolo edgeIII ama ben daha önce tremolo kullanmadığım icin cok yorum yapamıcam ama hic akord kacmadı zaten kilitlerede dokunmadım. gövdeside maun oldugundan sesler bayağı tok ve dolgun herşey cok iyi şu an
 
Arkadaşlar RG1527 ve S7320 modelleri hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. 7 telli almayı düşünüyorum ama fiyatının gitarımı bu gitarlar emin değilim. Aynı fiyat aralıklarında olan 6 telli gitarlar ile karşılaştıracak olursak arada ne kadar fark olur? (Birde sap bağlantı şekilleriyle ilgili bir bilgi bulamadım ibanez resmi sitesinde bilgilendirirseniz sevinirim.)
selam burdaki ilandaki gitarı ne dersiniz
http://gitarturk.com/ftopic4276.html
 
Selamlar,

Hiç aklımda olmayan bir gitardı fakat şu an evimde duruyor: ) (Barış abiye de ilgisinden dolayı teşekkür ederim)


Gitara dışardan baktığımızda gitarın ilk olarak rengi dikkat çekiyor. Çok canlı, alev alev bir kırmızısı var. O kadar güzel, parlak, dikkat çekici ve göz alıcı ki elinizi koyduğunuz yeri silmek istiyorsunuz. Hiç leke, çizik olmasın istiyorsunuz. Ben normalde gitarlarımı pek sakınmam üzerindeki izler, lekeler gitara kimilk kazandırır diye düşünürüm ama bu gitarı çalarken sürekli aman çarpmayayım, aman terim bulaşmasın modundaydım. Matching headstock ise güzelliğe güzellik katmış.

Gitarın herşeyi kötü olsaydı da sadece rahatlığından dolayı elimde tutmak isterdim ve sahne gitarı yapardım. Gitar bugüne kadar sahip olduğum en rahat gitar. Öncelikle çok hafif. Çok hafif olsun diye yaptırdığım telecasterdan bile hafif fakat çok dengeli. Ayakta, oturarak çalmak çok çok rahat.

Sap benim reissue stratın kalınlığında ve alıştığımız ibanez sap profilinden çok uzak. İnanılmaz hızlı bir o kadar da rahat. Çalarken eliniz kesinlikle yorulmuyor. Fabrika ayarlarında cızlama, bızlama gibi problemler yok ve tel profili tam istediğim gibi.

Gitarın hafif olmasından bahsettim fakat genelde hafif gitar kötü bilinir. Bu öyle değil. Tellere vurduğumda gövde ve sap titreşimi diğer gitarlarımdan daha yoğun. Sustain olarak benim LP Customla denk.


Şimdi biraz da sesinden bahsedelim.

Gitarın tonunu tarif edecek bir örnek bulamadım. Şu ton diyemiyorum fakat ben Gary Moore tonlarını yakaladığımı hissettim: )

Bu videoyu izlemiştim almadan önce ve bunu çaldığım için olabilir: ) http://www.youtube.com/watch?v=hZ5xFYqqa0M

Gitar köprü pozisyonunda her yola gelebilcek bir gitar. Çok net ve akor bastığınızda her teli duyabiliyorsunuz. Hi pass filter ve split modda teleye hi pass filter kapalıyken strata yaklaşıyor. Normal modundayken biraz SG yi andırıyor fakat daha net ve biraz daha parlak.

Sap manyetiği açıkcası gitarın beğenmediğim tek tarafı. O etli butlu sap tonlarını alamıyorsunuz. Biraz cılız, midsiz kalıyor. Bana keyif vermedi bir modifikasyon düşünüyorum.

AC / DC den Hendrix'e bir çok atraksiyon denedim dün ve beni hiç üzmedi. Clean tonlarda biraz cılız ama işin içine drive girdiğinde gayet güzel çığırtkan bir alet.

Bunlarda ilk heves kaydettiğim iki video,



 
Geri
Üst