Wah Pedalı Hakkında

selam arkadaşlar cry baby 535q wah pedalım var bildiğiniz gibi devreye girmesi için tık sesi gelene kadar bastırmak gerekiyor tabi devre dışı bırakmak içinde..acaba bu pedalıda morley tarzı yaylı sisteme dönüştürebilirmiyim böyle bir imkanım varmıdır ? dokunduğumda kendi devreye girsin ve bırakınca yine kendisi devre dışı kalsın istiyorum
 
Teoride yapımı çok basit ama pratikte ve seri olmayan üretimlerde yapımı oldukça can sıkıcı ve stabilitesi pek olmayacağını düşündüğüm bir çevrim olur.Yinede 50-60TL lik behringer vs wahlarda denemesi yapan bir usta halledebilecek seviyeye gelir fakat ilk denemede 535q yu delmek vs hoş değil :D
 
cgb 95 e rob chapman yapıyodu diye hatırlıyorum. Youtubede var videosu. Ordan izlersen fikir sahibi olabilirsin. Ayrıca bu konuyu ben de kafaya taktım bu aralar. Foto direnç yada termo direnç ile yapmaya çalışıyorum bir de röle kullanmak bu işi çözecektir diye düşünüyorum. Yaylı sistemden daha kalıcı olur diye düşünüyorum. Yapabilirsem burdan aktarırım.
 


hakkaten yapmış adam :D hemde morleyler çok kullanışsız.Yani yaylı olduğu için sürekli ilk pozisyona dönmek istiyor bu da kullanımda bir miktar sıkıntı yaratıyor "bence"
 
iş biraz üstüne gidince çok da zor değil hatta kolay yollarıda yok değil.Bir uv sensör ile gayet kolay yapılabilir tabi ön araştırma şart.sadece beyin fırtınası yaratmak adına böyle şeyler paylaşılırsa daha fazla, güzel olur.
 
Geri
Üst