Rg2550 Jackson Dk2 Sw Ile Takas Edilir Mi?

P

Pentaxian

Uzun süredir 900 1.000 lira gibi fiyatlara satamadığım Rg2550 gitarıma Jackson Dk2 sw ile takas teklifi geldi.

Allahına metalciyik öncelikle
icon_twisted.gif


Gitar 2 aylık çizik bile yokmuş hardcase ile verecek.

h-s-s seymour duncan.

Benim Rg2550 edge pro olan model. 2005 üretimi.

Ancak şöyle bir şey var.Elimde jeff loomis signature var 7 telli.

Deyim yerindeyse 2 tane metalci gitarım olacak.. Dk2 yi sevmezsem ne kadara satabilirim? Rg2550 den daha mı çabuk satılır?

Hayırlı akşamlar.
 
valla ibanez 1570 i satıp dk2 alarak hayatımın en doğru şeyi yapmıştım. kesinlikle pişman olmazsın gitarı eline aldığında verdiği hazzı hissediceksin inan. ozaman ibanezlerin nekadar ruhsuz gitarlar olduğunu anlarsın
 
Çocuğun bana dediği okul grubunda deli gibi metal yapıyoruz o yüzden çift humbuckerli gitar bakıyorum.

Bende zaten humbucker var dk2 de ne alaka diye düşünüp şüpheye düştüm.Takas ederken nelere dikkat edeyim?
 
Bu büyük ölçüde bir zevk meselesi. Benim açımdan, aşağıdaki nedenlerden böyle bir takas anlamsız olurdu:

Sap-gövde birleşimi Ibanez'lerde kusursuzdur; bu kısım traşlandığı için üst perdelere erişim çok rahattır. Bildiğim kadarıyla Soloistler dışındaki bütün Jacksonlar'da ise "neckplate" var. Yani o kısımda metal bir plaka var ve erişim kesinlikle bir RG kadar rahat değil. Eğer üste perdelere erişim senin için önemli değilse bu detayın çok anlamı olmayabilir. Benim için ise, sadece bu nedenden ötürü bile Soloistler dışında hiç bir Jackson modeli bir RG'ye alternatif olamaz.

Ayrıca Ibanez tremolo sistemi geliştirmeye en çok çaba sarfeden gitardır. RG 2550 üzerindeki tremolo sistemi tel değişimini kolaylaştıran özelliklere sahip. Jackson'ın üzerindeki tipik hantal bir köprü ise, teli tutan yuvadaki o küçük metal küpler düşüp kaybolabilir ! Bunu düşünmek bile beni soğutmaya yetiyor öyle bir gitardan...
 
normalde 1200 falan rahat yapar gitarın ama piyasa işte hiç belli olmuyor ben dk2 eds yi 1250ye satmıştım. yani klavye konusunda evet ibanez daha rahat ince vs.. ama bilmiyorum sadece iki markayıda kullanmış biri olarak jackson derim. ben hep ibanez kullandım alt serilerden başlayarak prestige lere kadar yükselttim en son korkarak dk2 aldım ve bambaşka duygular hissettirdi bana. klavyeyi dert etme bi fender yada lespaul kadar kalın değil 24.perdeye kadar çok rahat inip çalınabiliyor zaten tam bir lead gitarıdır bence. solo için ideal. köprüde tb4 varsa her türlü işini görür. benimki duncan design manyetikli olmasına rağmen yetiyodu. floydrose sistemleride fena değil çok fazla akord kaçırmaz. ayrıca hss gitar olduğu için her tarzada gidebilen bir gitar. sorun yaşamazsın en iyisi bi müzik markete gidip dk2 yi dene kendininkiyle karşılaştır öyle al bende metal yaptığım ve sert tonları sevdiğim için jacksonlara yönelmiştim çokta memnun kaldım. şimdi bir esp edwards kullanıyorum tabi bunlar çok çok daha profesyonel kalitede gitarlar zamanla esp ye transfer olursun sende
 
Diğer forumlarda Dk2 ile rg2550 karşılaştırılamaz rg2550 daha pro bir gitar deniyor. Jackson'ın köprüsü dandikmiş falan. Kafam çok karışık.
 
Dostum sadece köprü değil, Ibanez'in Wizard sapları cidden gitara çağ atlatan bi tasarım, ayriyetten işçilik olarak da ikinci eli 1000 1500 olan gitarlar arasında Ibanez kadar özenli bi marka daha yok diyebilirim. Bu aralar Prestige SV5470 kullanıyorum, 1300 TLye aldım bu gitarı bi kaç ay önce, Jackson'un bu fiyatlara satılan orta sınıf bi gitarının buna denk olabileceğini düşünmüyorum kesinlikle. Ibanez'in Cort'un değerini bilmiyoruz cidden. Benim gitar ABD'de sıfır olarak 1400 Dolar civarı satılıyodu (Jackson DK2 Amerika'da 550 Dolar), bur'da adam 1300 TLye kadar düşüp 2 ayda sattı sıfır gibi gitarını, yazık yani.
 
Eğer tek mesele "daha mı çabuk satılır" ? ise, bunu söylemek zor. "Metalci" tayfa arasında Jackson daha popüler bir isim. Bu belki bir kolaylık sağlayabilir. Dediğim gibi ben böyle bir takası asla yapmam, ama benimki tamamen kullanıcı olarak bir bakış açısı. "Hangisi daha çabuk satılır ?" sorusuna yanıt vermek biraz daha farklı bir yaklaşımı gerektirebilir:)
 
Ibanezi satmam lazım satılmıyor. 2005 model Ibanez. Jackson daha 2 aylık hard caseli. Bu gidişle daha da sinirlerimi bozacağa benziyor.

Schecterla yola devam etmek istiyorum sabit köprülü Jeff loomis kafam rahat sap ıbanez gibi olmasa da beni sıkmıyor.

Yoksa sap-klavye olarak harika bir gitar hele schecterla karşılaştırınca Ibanez saz gibi geliyor.
 
Eger Schecter'in sapi sana daha rahat geliyorsa o zaman DK2 da daha rahat gelecektir kesin.
Ibanez gibi super ince degil Jackson'lar (Schecter'den coook daha ince ama :) ).

Ibanezin koprusu daha iyi, ama 2 aylik bir Jackson kopru seni en az 2 sene bas agrisi olmadan goturecektir, sonra da Schaller falan takarsin ihtiyacin olursa.

Imzami goren birisi zaten direk Jackson al dedigimi anlayacaktir, ama bence 1-2 gunlugune takas edin gitarlari, kendi amfinde, kendi ortaminda dene. Begenirsen degistir. Satis fiyati acisindan bakarsan zarar edebilirsin, ama Ibanez Prestige ve Japon Jackson karsilastirmasi fiyattan cok ise yaramasina gelir bence. Her ikisi de iyi fabrikalarda uretilmis iyi gitarlar, daha cok begendiginle devam et derim.
 
Hangisi daha çabuk satılır bilmem ama rg2550 dk2 den kat ve kat daha iyi bir gitardır bana göre. Klavyesi solo için daha uygun köprüsü daha güzel, eğer ton farkı diyorsan manyetiklerini değiştir. Ben olsam bu teklifi düşünmezdim bile, ibanez kalite/fiyat olarak piyasadaki en harika markadır diyorum. Yukarda arkadaşında dediği gibi kıymeti bilinmiyor maalesef. Türkiyede pahalı olan iyi mantığı çok yaygın, ibanez diğer markalara göre aynı kalitede gitarları daha ucuz sattığı için kıymeti bilinmiyor diye düşünüyorum.
 
Şuan 2. el gitar piyasasında gitar almak için gerçekten 1000tl ve üzeri alım pek olmuyor. Gerçi olmuyor demeyelim de nadir diyelim. Tavsiyem aceleniz varsa takas+nakit tekliflerini değerlendirmeniz. Hoş 1 aydır bu şekilde rg3120 arıyorum ama o da yok. Şans meselesi diyelim.
 
zamanında rg550'mi satıp dk2 almıştım. Çok da keyif aldığım bir gitardı dk2.
Yalnız dk2'ler göründüklerinden daha versatil, onu da belirtmeliyim. tb4 de çok keyif aldığım bir manyetikti.
Benim tecrübelerim bu yönde.
 
Valla yorumlar hep çelişkili. Sanırım jackson hissiyat daha yüksek ama kalite olarak ıbanez daha iyi..

Şuan satacağımı düşünerek karar vermeye çalışıyorum ve sanırım takasa gireceğim.Çünkü ıbanezi zaten kullanmıyorum.

Hem farklı bir gitar tecrübe etmiş olurum hemde 0 gibi bir gitar almış olacağım.Satış olarak da daha rahat satacağıma inanıyorum.

Ibanez Rg2550 ile ilgili zamanında çok konu açtım ve açıldı afedersiniz gitara bok atmayan kalmadı.. Şimdi böyle yorumlar görünce biraz kararsız kaldım.
 
Ibanez'i kötülemek konusunda insanların yarıştığı bir gerçek. Bu sanırım eski RG'lerin kalite güvencesi ile kıyaslandığında yenilerin çok değişken kalitede üretilmesinden de kaynaklanıyor. Oysa "pre-Fender" tabir edilen dönemden kalma Jackson gitarlar ile şimdikiler arasında da aynı sorun var deniyor, ama bu çok gündeme gelmiyor sanki buralarda...
Bir de, uzun bir süre Jackson gitarlar Ibanez'e kıyasla Türkiye'de daha yüksek fiyatlara satıldığı için milette Jackson'ın daha kaliteli olduğu yönünde garip bir algı oluşmuş. Oysa ben Soloist dışındaki hiç bir Jackson'a para vermem, aynı şekilde Ibanez'in de ancak seçerek alınmış Fujigen gitarlarına güvenebilirim. Son dönemde Fujigen çıkışlı olup da berbat işçiliğe sahip (özellikle maple klavye) Ibanez RG'ler de gördüm ne yazık ki... Dolayısıyla bu marka kıyaslamaları çok da anlamlı değil gibi bir noktada... Ama bence genel özellikleri anlamında kıyaslandığında RG 2550, Jackson DK2'den üstün bir gitar.
 
Birinde ruh, diğerinde biraz kalite yok. Bu muhabbet inşallah gitar faşizanı arkadaşların bu konuya saldırılarıyla devam etmez:bored:. Bence wizard sap çok çağ atlamış, bu yüzdende çok ince galiba:p. Şahsi fikrim, inceliği bazen ciddi şekilde rahatsız edebiliyor. Rg2550 kulvar olarak az/biraz farklı, kalite olarak üstün bir gitar. Bence dk2 yi denemelisin denemiş biri olarak diyorum. Kızılağaç gövdenin tonu daha bi karakterlidir. Sıkılırsanda satarsın rahat, alıcısı bol olacaktır kanımca. Ben 2 yıl olacak neredeyse evo setli, caseli, daha ucuza gitmeyecek temizlikte rg2550z gitarımı 1500tl ye satamıyorum.
 
Takas edeceğimiz çocuk son gün ''abi ben gitarı nakit satıyom kusura bahmayasın'' diye mesaj atınca bizim iş yalan oldu. Ibanezi ton ve sap olarak seviyorum aslına bakılırsa ama hem tremolo sistemi bana ters hemde elimde 2 gitar var.
 
Geri
Üst