Bass gitara başlarken

whatever demiş ki:
(teyzemleri) ikna ettim ama ailem şu sebeplerle karşı çıkıyo:
1-Bas gitar ritim aletidir tek başına bişey yapamazsın

Ailene şu kişileri seyrettirirsen algıları değişecektir:
Victor Wooten
Steve Bailey
TM Stevens
Billy Sheehan
Stanley Clarke
Flea
Les Claypool
bir bu kadar daha sayılır da .... ;)
 
whatever demiş ki:
arkadaşlar slm ben sitede ve gitar çalmada yeniyim.bas gitar çalmak istiyorum bu yüzden sitede yazıyorum araştırıyorum nihayet alacağım basa karar verip alıcakları(teyzemleri) ikna ettim ama ailem şu sebeplerle karşı çıkıyo:
1-Bas gitar ritim aletidir tek başına bişey yapamazsın
2-bas gitar için erken(16 yaşındayım)
3-bas gitar için klasik gitar bilmek lazım
4-ÖSS var önünde(2 yıl var daha benim)
diyerek karşı çıkıyorlar.Tüm bu nedenleri geçersiz kılmak için işin uzmanlarının görüşlerini aileme göstermekten başka çıkış yolu bulamadım arkadaşlar lütfen bana yardım edin.


ah şu aileler ah nolcak ogluna bir bass gitar alsan başlasa diger türlü içinde kalır insanın.. öss için 2 yılın var. güzel bir boş zaman meşgalesi olur senin için. stresini atarsın, kafanı dagitirsin. hem belki cok yeteneklisindir, bunu iş olarak yapmayı tercih edersin ilerde kim bilir. 16 yaş erken değil ama geç de değil. bence başlamalısın. :roll:
anneye selamlar hürmetler :)
onlarda haklı kendi içlerinde.
 
arkadaslar bugun rbx 375 aldım yalnız bi sorunum var burada bass kursu alabileceğim biyer yok ama bu yıl üniversiteye gitcem o zamana kadar neler yapabilirim(tab dısında) yardımcı olursanız sevinirim!!!
 
bi kamyon ve bi f1 arabası düşün.. ikiside tekerlekli.. ama ikisinin ayrı amaçları var.. biri yük taşır .. diğeri ise hız yapar.. sen bi kamyonla nekadar huz yapabilirsin ki :D veya bi f1 arabasıyla nekadar yük taşıyabilirsin ki :D
 
wodyy demiş ki:
bi kamyon ve bi f1 arabası düşün.. ikiside tekerlekli.. ama ikisinin ayrı amaçları var.. biri yük taşır .. diğeri ise hız yapar.. sen bi kamyonla nekadar huz yapabilirsin ki :D veya bi f1 arabasıyla nekadar yük taşıyabilirsin ki :D

billy sheenan, victor wooten ve flea demek istiyorum :D
 
ama, her ne olursa olsun, bas gitar bu tip çalım için kesinlikle uygun değil bana göre. birisi bas çalarken içimi gıdıklamadığı sürece istediği kadar hızlı çalsın, en yavaş groovy çalımı tercih ederim.
 
evetttt bana da böle söylenmişti.........
arkadaşlar merhaba ben sitede çok çok çok yeni bir dosttum :) gitara başlamayı bende çok istyorum bass süper bişiiii ama klasikle başlamayı tercih ettim çünkü gitar hakkında hiçbişi bilmemenin ezikliğini yaşıyorum.ben bir müzik grubundayım solo vokal yapıyorum ... artı enstürümanda çalmak istiyorum gitar özel bir tutku kendim bişiler öğrenmeyi çok istedim ama konuya yabancı olduğumdan netten baktıklarımla yetinemedim ........şimdi bir hoca bulup çalışmya başlıycam neler önerirsiniz sayın tecrübeler :)
 
merhaba arkadaşlar bi süredir nete giremediğim için yazamadım.bas gitar galiba sömestr tatilinde alınacak o zamana kadar klasikle idare etmem lazım.bas çalmamın kolaylaşması için nasıl çalışmalar yapmamı tavsiye edersiniz?ben şu anda parmaklarımı hızlandırmaya çalışıyorum gamlarla.
 
Geri
Üst