dusuk gitara iyi manyetikler

ya arkadaslar bende bi washburn x11pro var ilk gtarm olduu için bende bayaa bi hatırası var ama dandik bi gitar olduunu biliyorum, şimdi ben buna canavar gibi humbucker single larla eskilerini deiştirsem enayilik yapmış olurmuyum??? zaten bunu almakla yapmışım ama...
 
Gitarı neden parçalasın? Humbucker S lerden bahsediyoe arkadaş.
İyi tonlar alabilirsin fakat hem manyetikler tam performanslarını göstermez,hem de elindeki halen bir Washburn X11 olur diye düşünüyorum ben.
[/url]
 
muazzam demiş ki:
Gitarı neden parçalasın? Humbucker S lerden bahsediyoe arkadaş.
İyi tonlar alabilirsin fakat hem manyetikler tam performanslarını göstermez,hem de elindeki halen bir Washburn X11 olur diye düşünüyorum ben.
[/url]

çünkü elindeki gitar x 11. hadi soyle kaliteli bi agac1 olan bi agac olsa neyse de...

bu arada kesinlikle katiliorum sana;ne manyetikjler gorevini tam olarak yerine getirir,nede sen cok memnun kalirsin
 
ben o kadar karamsar diilim çünkü nede olsa ölü bi yatırım diil...

bence al tak dene memnun kalmazsan gitarına eski manyetiklerini takıp satarsın yada hatırası varsa saklarsın sonra gider bi rg serisinden iba alır yeni manyetiklerini ona takarsın işte o zaman canavar bi gitarın olur.

ama manyetik değiştireceğine kullandığın pedallarıda güçlendirebilirsin tabi buda işin başka bi boyutu.. sonuç olarak alternatif çok ve amaç aynı sağlam tonlar :D :D :D

kolay gelsin
 
başlığı işgal ettiğğim için kusura bakmayın. emg aktif manyetikler ağaçtan çok fazla eklenmez falan diyolar bu doğrumudur. o zaman öyleyse kötü bir gitardan maksimum perfonmans alınırmı?
 
witch dediğin manyetikler hakkında bi bilgim yok ama bide şöle düşün eğer kötü bi gitardan iyi bi manyetiğin tam performansı elde edilebilesydi emin ol stagg aria wolf falan tavan yapardı :D :D

manyetik tabiki verim arttırır ama arttırdığı verimde gitara göre değişir tabi
 
yok ben manyetik için maksimum perfonmans demedim kötübi gitarın maksimumu . yani o gitarı mükemmell yapmaz ama çıkarıcağı en iyi sesi verir mi onu sordum. (ne sormuşum be ben bile anlamadım) :D
 
Witch-King,

Sorduğun sorunun yanıtı evet o gitardan alınabilecek en yüksek performansı alabilirsin. Ama tabi o gitarın sınırları içerisinde. Yani illa da ben bu gitarı kullanacağım arkadaş başka gitar almayacağım diyorsan elbetteki kalite manyetikle stock manyetik arasında fark olacaktır. Ama gitarın ağacının tonal karakteristiği değişmeyecektir. Sadece daha kaliteli bendler yapabileceksin harmonicler daha iyi çıkacak yani daha temiz çıkacak ses daha kaliteli daha anlaşılır daha güzel olacak ama gitarın tonal rengi değişmeyecektir. Fark olurmu diyorsan benim gibi bir sürü manyetiği farklı gitarlarda kullanmış biri olarak kendi tecrübelerim manyetiklerde ciddi farklar doğurdu en kötü gitarda bile. Ama bunda oldukça usta bir alet olan Pod XT iminde etkisi var.

Söyleyeceğim şu. Elindeki gitara 2 tane adam gibi manyetik alsan 200-250 USD para harcayacaksın. Benim tavsiyem eğer çok merak ediyorsan çok maliyete girme forumda bir arkadaş single humbucker Tonezone satıyordu 75-USD ye kadar inmişti en son gidip onu alıp takıp sadece bir tanesinde dene. En azından çok daha küçük bir maliyete kendin karar verirsin işe yarayıp yaramayacağına. Haaa beğenmedinmi? Bir zararın yok yine aynı fiyattan alım-satım bölümünde geri satarsın. Çok beğenirsen bir tane daha alırsın. Yani diyeceğim sıfır manyetik alıp bu işe deneyip zarara girme. Deneysel bir olaya gireceksen en azından sıfır maliyetle bu işin içinden çıkabilirsin. Tabi naçizane tavsiyem bu sana.
 
kullandığın gitarın malzemesi akla yatkın olduğu sürece (yani gofret diye tabir edilen sunta cinsten olmadıkça..) manyetiklerden alacağın performansın nüanslarını ancak tecrübeli bir kulak iyi bir setup da ayırt edebilir..
yani elindeki gitar kötü bir ağaca sahip değilse ve tuşesi rahatsa manyetik modifiyesi yapabilirsin..
 
Çok teşekkür ediyorum aziz kardeşlerim. Olayı buyuk ölçüde anladım saolun var olun. Yalnız aklıma takılan bi şey oldu rg serisinden bahsetti arkadas peki sizce rg serisinin fiyatına gore en iyi performansı hangisi veriyor? ben 570 derim
 
dostum bence hiç fiyatına bakma ibanez rg serisine ait bütün gitarları al karşına sonra gözünü bağla ve bi arkadaşın ismini söylemeden gitarları sırayla versin sana hangi gitarda bastığın notaları anlının ortasından hissedebiliyosan senin için en iyi rg odur



(bende ama fantezistmişim haaa :D :D :D :D )
 
extreme marka bi gitarım var, amfinin sesini açtığımda ötme yapıyor, bunun için washburn x serisinden çıkma manyetikler taksam işimi görürmü, en azından böyle bi gitar için?
 
mberecat; EMG aktif manyetikler ile elde edeceğin farklılık hissedilir olacaktır (ton, harmonikler, bir miktar sustain) ama hem zor bulunduklarından ötürü pahalılar hem de single boyutlarındaki modelleri ikinci el olarak neredeyse hiç satılmıyor. Onun dışında vileshome;'un da dediği gibi gitarın gövde ağacı gofret tabir edilen sunta (sıkıştırılmış maun, sanayi maunu gibi tabirleri de var) değilse manyetik modifiyesinden fayda görürsün.

Benim manyetik modifiyesi denemelerimde gitarın tonunda da ciddi değişmeler yakaldım. O yüzden bu işe girişeceksen tavsiyem arzu ettiğin tarza ve tona göre manyetik seçmen. Bunun içinde tonu hoşuna giden grup/müzisyenlerin kullandığı manyetikleri araştır.

nejologic; Alacağın manyetikler ötmeyi çözebilir ama sorunsuz iseler. Tabi ötmenin kaynağını extreme'inin stok manyetiklerinde olduğunu düşünerek cevap veriyorum. Genelde manyetiklerdeki pot'lama sorunundan oluyor aşırı ötmeler.
 
benim de ibanez grg270 im var ona da manyetik taktırmayı düşünüyorum ama aynı mberecat arkadaş gibi aklıma takılıyor manyetiğe yazık mı olur?yoksa manyetiklerden tam performans alabilirmiyim?gitarın gövde basswood.bu baswood larda iyi performans alınırmı ki.düşündüğüm manyetikler de dimarzio evolution ya da paf pro.bu konuda benim için de fikir beyan ederseniz çok sevinirim üstadlar.
 
Geri
Üst