Floyd Rose yerine sabit köprü takmak

izninizle bir derdimi sizlerle paylaşmak istiyorum. daha yolun en ve en başında olduğum için çoğu şeyi bilmiyorum. Sorum şu:Floyd Rose denen bişey varmış. Ne olduğunu öğrendim. Hiç bulaşmak istemedim. Ama çok sevdiğim bi gitarda(hatta şu an için en çok çok istediğim bir gitarda) floyd rose var.
Floyd Rose yeni başlayan birinin başına kötü bişey getirir mi?
Zararı akor bozulmasından ileri gidebilir mi?
Açısı bozulursa çok mu kötü olur telleri tek tek değiştirmem mi gerekir?. Bend yapmak niye çok zordur?
Ve en önemlisi: Diyelim ki floyd roseli bi gitar aldım. Oyle tunelin oralarda falan ayar yapılan yerlerde floyd rose'u çıkartıp yerine normal yapılır mı?
Elimde fırsat varken Floyd rose'lu bi gitar almalı mıyım(bunu soruyorum çünkü en çok istediğim gitarda var).
Not:Lütfen eleştiri yapacak veya beni azarlayacak arkadaşlar mesaj yazmasın.
Not2:JediMaster-Revana selamlar. Ondan bir çok şey öğrendim.
 
dostum, dur öle çok ürkme floyd rose dan hemen :)
evet normal köprülere nazaran daha zahmetli floyd rose ama alıştıktan sonra iç problem değil ve kullanılabilirlik açısından birçok olanak sağlıyor zaman zaman.
Bence eğer yapacağın şeylerde işine yarayacaksa floyd rose lu bir gitar al, eğer yok yaramıyacaksa o bahsettiğin gitarın f.r suz serisi vardır die düşünüyorum, ha yoksa ona çok yakın normal köprülü bir gitar vardır ha o da olmadı biraz tipi kayacak ama floyd rose u çıkarttırıp normal köprü taktırabilirsin (hatta orj floyd rose ise satarak tamirat masrafını da çıkartırsın)

ama dediğim gibi gitarın orjinalitesini bu şekilde bozma ve alışmaya çalış, korkacak birşey yok :D

açısı bozulursa telleri tek tek değiştirerek falan değil de oradaki ayar vidalarıyla düzeltirsin. ben mesela hep toptan değiştiriyorum floyd rose u birşekilde sabitleyerek ve hiç bir sorun olmuyor.
Sanırım floyd rose un en büyük dezavantajı akordu aşşağıya veya yukarıya kafana göre çekmeni engellemesidir.
Yani mesela sap ayarını hem e hem d# akord yaptığında bozulmayacak bir aralıkta ayarlarsın ama floyd rose sürekli ya düşer ya böle erekte olmuş gibi kafasını çıkarır ve ona da bir ayar çekmen gerekir akord la hep büyük değişiklikler yaptığın zaman.

nese, aklında başka sorular varsa onları da sor...
 
floyd rose yerine sabit köprü pek takamazsın yok öyle birşey.


eğer rahatsız olursan(ki ben olsam olurdum) yaylarla köprü arasına tahta bir blok koyarsın ve köprü sabitlenmiş olur.ayrıca bu geri dönüşümü oalbilen bir işlemdir ve mid tonların artmasını sağlar.gayet güzel birşeydir yani.bunun dışında köprüyü sabitlemek için satılan aparatlar da var anck ülkemizde pek olduğunu sanmıyorum.

kısacası köprüyü sabitlemek oldukça basit.kolay gelsin.
 
Norton_Antor demiş ki:
floyd rose yerine sabit köprü pek takamazsın yok öyle birşey.

ben böyle bir işlemin yapıldığına kendim tanık oldum. Sanırım bir tür dolgu maddesi veya tahta parçalarının yapıştırılması falan ile oluyor ama buna tanık olana kadar ben de senin gibi aklımın ucundan geçirmezdim...
 
Evet FloydRose sistemi sökülüp yerine tune-o-matic veya Fender tipi tremolo takılabiliyor ama Floyd Rose için gövdenin biraz deşilmiş olması gerektiğinden buranın dolgu malzemesi ile dolması lazım, bu işlemden dolayı pek tercih edilmese de sabit köprünün tadını hiçbir kilit sistemi vermiyor benim kanaatimce, ihtiyacın yoksa kilitli bir gitar almasan iyi olur. Parayı gitarın ağacına ve manyetiklerine yatırmak en mantıklısı. Ama dedikleri gibi kilit sistemi öcü değil belki hoşuna bile gider.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
peki arkadaslar cok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için de ben yine bi yerde takıldım. Mesela haldır hundur diye kelimeye dökebildiğim bir çalış biçimi vardır. Nası anlatayım bilmek ki. Böyle hızlı hızlı bi de sert biraz da vahşice falan heralde. Öyle bişey çalarken elimiz bu floyd rose denilen şeye takılmaz mı?(yani gitarın o kısmına bakınca takılır gibi geliyo bana). O şekilde çalarken floyd rose'u kırma olasılığı ne kadardır? (belki biraz saçma oldu ama affedin :LOL: )
 
arkadaşlar benimde floyd rose la ilgili iki sorum olacak, yeni başlık açmayım dedim hazırı varken..

sıcaklardanmıdr nedir, akord kaçtı ama hepsi aynı ayarda. yani şu e ye değilde c# e akordlu gitar. ayarı hiç bozmadan tüm telleri 1,5 nota nasıl kaydırabilirm? anahtarları aynı oranda çevirirsem akord kaçarmı?

diğer sorumda, floyd rose un avantajı nedir?
 
Bloody_Wolverine demiş ki:
peki arkadaslar cok teşekkür ederim Öyle bişey çalarken elimiz bu floyd rose denilen şeye takılmaz mı?(yani gitarın o kısmına bakınca takılır gibi geliyo bana). O şekilde çalarken floyd rose'u kırma olasılığı ne kadardır? (belki biraz saçma oldu ama affedin :LOL: )
senin dediğin şey sanırım tremolo kolu ve o çıkabilen bişey.
 
abicim nekadar insanlar yazsa da senin o gitarı alıp çalman lazım ancak ozaman ne olduğunu öğrenebilirsin. mesela floyd rose bir marka ismi ve birçok farklı marka var (en bilineni floyd rose).
çalınca anlarsın bendler zormu veya nekadar zor veya onun gibi "anlatılmaz yaşanır" hadiseler :)
 
Norton_Antor demiş ki:
floyd rose yerine sabit köprü pek takamazsın yok öyle birşey.

Aslında var öyle bir şey. Bkz. Paul Gilbert'in bir çok gitarı. 80lerde F.R. köprüye sahip bir çok ibanezi halen sabit köprülüdür onun ama bana kalırsa çok da hoş bir işlem değil artı gereksiz. O köprüler sabitlenebiliyorken...En azından vibrato kolunu atarsın, yayları kolay oynamayacak kadar sıkarsın :)
 
biliyorum pgm 300'lerindeki floydları çıkarttırdı ve dolgu malzemesi çok rahat bir şekilde görülebiliyor.şu anda üretilenler ise direk 301 şeklinde hardtail köprü ile.paul gilbert en sevdiğim gitaristtir bilirim baya birşeyini:)
 
o herifin öyle birsürü teknisyeni falan yok zengin falan da değil zaten.to be with you ve wild world single'larından ne kazandıysa o var herifte:)bir de g.i.t maaşı var:) yani şöyle diyeyim racer x parasızlıktan dolayı turneye çıkamıyor.plak şirketi desteklemiyor:):D


o adamın floyd kullanmmaısnın nedeni floyd yerine bend yapmayı sevmesi.yani zevk sadece.kullanmıyorsam niye dursun ki diye düşünmüş.yoksa sorun olmaz onlar için.birsürü gitarı var herifin.
 
Geri
Üst