Behringer Tube Ultragain Mic200 Hakkında

Arkadaşlar pcı seskartında kullanmak üzere Behringerin mic200 preamfisini düşünüyorum.Amacım sağlıklı bir şekilde gitar kaydetmek.Dı box görevi görüyormu bu cihaz.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
 
Sadece mikrofon preamfisi bu cihaz. Eğer amacın amfiyi mikrofonlayıp kayıt yapmaksa işe yarar, evet. Ama amacın gitarı doğrudan ses kartına girmekse hayır, işe yaramaz.
 
Asıl amacım pcı ses kartlarına direk gitar girilmediği için araya dıbox işlevi gören bir preampi koymak.Bu cihazda da var heralde dibox olayı.Behringerin sitesinde yazıyor ama türkçe bir açıklama bulamadım.
http://www.behringer.com/EN/Products/MIC200.aspx kendi sayfası...

Evet, öyle de kullanılabilir gibi gözüküyor. Ama ne kadar transparan bir DI olur, ondan emin değilim. Anladığım kadarıyla bir "neutral" ayarı var preamfi üzerinde, herhalde o ayar ile kullanılacak.
Ama sanki şu daha iyi bir seçenek:
http://www.behringer.com/EN/Products/DI400P.aspx
 
Arkadaşlar Merhaba ;

Ben bir dönem kullandım bu preamfiyi. Orta kalitede tüp sıcaklığını hissettiren, ev kayıtları için ideal olduğunu düşündüğüm bir alet. DI box olayına gelince ; bildiğin üzere tek kanal bir preamfi ama üzerinde bir bir adet xlr balanslı bir adette balanssız 1/4 jack çıkışı var. Yani basit anlamda Dı box işlevi görebilir ancak arkadaşın dediği gibi ne denli flat bir sonuç olur bilemeyiz.

Yalnız işin şöyle de bir boyutu var . Pcı karta bir xlr giriş yapamayacağın için elinde gerçek bir dı box ta olsa balanslı sinyali karta taşıyamazsın. O yüzden daha sağlıklı bir kayıt yapmak istiyorsan güzel bir ses kartın edinmen mantıklı olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Söyle bir kablo ile taşıyamaz mıyım balanslı sinyali ses kartına.
3m-xlr-socket-to-stereo-jack-plug-trs.jpg
 
Bazı markalar vardır özelliklerine ve şekline bakmadan ön yargıyla yorum yapılabilir, o da behringerdir, diğer arkadaşların dediği gibi biraz daha ekleyip bir ses kartı alabilirsiniz.Mevcut pci kartınızı satamazsanız da onu da ek olarak kullanırsınız.Hatta preampları fiyatına göre kaliteli olan ve methedilen şu var...
http://www.compel.com.tr/P/1-20-2949
 
"Bazı markalar vardır özelliklerine ve şekline bakmadan ön yargıyla yorum yapılabilir, o da behringerdir" yerinde bir cümle olmuş.. markalar konusundaki ön yargıları bir kenara bırakmak gerek..ben bu aleti akustik gitarla birlikte pa sistemde kullandım..o sound hala kulağımdadır.. neyse..aynı şeyi söylüyorum sen güzel bir ses kartı al..preamfisi iyi olsun diyosanda focusrite lara bak..
 
acanon; Eskiden bir ara emu lara dadanmıştım ama sonra problemli olduklarını duydum özelliklede cubase içinde sorun çıkarıyorlarmış, yabancı forumlardan bakabilirsin, bir modelinde değil üst modelinde de sorun yaşayanları duydum.Gene de deneyimlemiş arkadaşlar yazarsa daha iyi olur...Bir de şu var eğer o fiyatlarda bir ürün alınacaksa en fazla iyi yorum almış olan ve kolayca elden çıkarılabilecek gidişi kolay bir ürün olmalı misal M-Audio, çok iyi mi değil fakat sorunsuz, driver desteği tam, elden çıkarması kolay...
 
Geri
Üst