Yurtdışından bir yakınım gelirken bana bir gitar getirdi. Ibanez GSA60. Bu gitar ibanezin en düşük modellerinden birisiymiş. Ucuz diye bunu istemiştim babamın bana ayırdığı bütçeyle anca bunu alabildim. :evil: Sorunuma gelince 2 yıldır gitar çalıyorum daha önceden dayımın hediye ettiği eskiden kendinin kullandığı bir jackson var bende. Modelini bilmiyorum ama v şeklinde olanlardan işte. Bayağı yıpranmış bir gitardı. Ben gitarda yeni olduğum için sürekli egzersizler yapıyorum legato vs. Ama parmağımla bir perdeden aşağı doğru hızla 5-6 perdeye slide yaparken ibanez gitarda parmaklarım zorlanıyor kaymıyor sanki teller kurumuş veya klavye kupkuruymuş gibi. Parmaklarım henüz acemi diyemi olmuyor deyip merak ettim aldım jackson gitarı yine onda denediğimde yağ gibi kayıyor parmaklarım. Acaba yeni gitar alınca klavyesine bakım felanmı yapmam lazım? Niye böyle kayganlık problemi yaşıyorum klawyede bir yardım nooolur abiler ben daha çok yeniyim ve yaşım çok küçük (15)
çıkamadım çok üzüldüm bu durumaaaaaa yaaa yoksa korkuyorum sormaya ama düşük model diyemi böyle... 
Not : birde ibanezin bu modelinde medium fret var oysa jacksondaki kocaman ve kalınnn herhalde jumbo. Bu yüzden olabilirmi. Fretler inceldikçe slide zorlaşır diye birşe warmı?
Not : birde ibanezin bu modelinde medium fret var oysa jacksondaki kocaman ve kalınnn herhalde jumbo. Bu yüzden olabilirmi. Fretler inceldikçe slide zorlaşır diye birşe warmı?