Sanal Enstrümanlar - Plug In - Guitar Rig Hakkında

merhabalar sanal enstrümanlar için program arıyorum tavsiye edebileceğiniz programlar varmıdır acaba ? yaylı enstürmanlar - vurmalı enstrümanlar yani içinde ne kadar çok barındırırsa cümbüşe kadar benim içinde iyi olur..
bunların yanında birde guitar rig arıyorum..
hem sanal enstrüman konusunda fikirlerininiz ve hemde guitar rig bunları nerelerden bulabilirim aradım ama pek sonuç bulamadım.
 
guitar rig 5 download edebilecegin birçok yer var. onun dışın amplitube metal i çok beğeniyorum fakat yeterince pedal ve efektler konusunda yetersiz.
 
Benimde şöyle bir problemim var. guitar rig 5 de tc electronic konnek6 ile bir türlü ses alamadım arkadaş guitar rig 3 te 5 ms latency ile ses alabiliyorum anca gr 5 de bırak latency yi hiç ses alamıyorum asioda kurulu problem nerde bir türlü çözemedim.
 
bildiğim kadarıyla asio yu değil ses kartını göstermeniz lazım. m audio kullanıyorum asio yüklü değil. ses kartının özelliklerinde asio var sanırım çünkü.
 
Synth soundu ile Strings tasarimlari bence guzel tinlamiyor. Dizayn olarak Ornekleme'den yani gercek Keman kaydindan yola cikilmasi cok daha verimli. Bu acidan da NI Kontakt tavsiye ediyorum. Bunun disinda Miroslav Philarmonik olabilir. Kontakt Library'lerini bir incelersen belki de derdin baslamadan son bulur.
Synthesizer olarak da:
NI Massive
NI Fm8
Spectrasonics Omnisphere
Lennar Digital Sylenth

Baska da var ama o bayagi bir Pro Level. Ayni ileri seviye sentezleri Omnisphere ile de yapabilirsin.
 
QuasH

GR5/File/Audio and MiDi settings/

Driver=asio olucak

Device- "ses kartının asio'su"

44100

Sonra routing sekmesinden in/out' ı seçmen lazım, dikkat etmen gereken başka bir husus ise ses kartının girdiğin kanalı line in modunda mı yoksa mic modundamı hangisine girdiysen o konuma getir ama line in dir doğrusu.Öncelikle Stanalone çalıştır çünkü belki normalde çalışıyordur fakat kullandığın DAW' ın ayarları doğru olmadığından şaşırtabilir...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@Steve o

Gitar plug in olarak, amplitube ( fakat win 7 de bazı kişilerde çalışmayabiliyor) - Wave' in SOLO - Jam Vox- Focusrite.Guitar.FX.Suite - Peavey ReValverMkIIIdotV - Virtual.Guitar.Amp.VST- var, ayrıca cabinet olarak Softube un bir kaç plug-in i var. bunların hepsinden genel anlamda tad alabilmen süslemen için (tabi sequencer içinde) wave yada brainvox komple plug-in lerini tavsiye ederim.

VSTİ içinse biraz elini taşın altına koyman gerek çünkü çok geniş bir dünya, sırf yaylılar desen bir ton marka ve ürün var bunları araştırıp vidyolarını izleyip kendine uyanı bulman denemen gerekir.Önceliği büyük markalara ver derim.Native instrument- best service-bigfishaudio-nexus-xlnaudio-toontrack-ikmultimedia- vs vs aklıma ilk gelenler.kolay gelsin...
 
Rica ederim, yaylılar için EWQL Strings iyidir fakat benim en favorim LA strings dir çünkü tabiri caiz bizim işlere daha fazla gidiyor.Ud ve tambur içinse RA yı öneririm.Kolay gelsin...
 
tekrar teşekkürler türk enstrümanları için voice of istanbul diye bir program duydum varmı bir bilginiz acaba ? bunları soruyorum çünkü sırf müzik işleri için yeni bir bilgisayar alacağım ve bu programları ücret karşılığı bir bilgisayarcıya yükleteceğim program bulma yükleme hata verirse vs vs bu tür işlerde iyi değilimdir..ha unutmadan RA açılımı varmıdır yaparmısın ?
 
voice of istanbul evet bunda söyleyecektim ama çok iyi bir şekilde vsti 'leştirilememiş diyebilirim, sample' lardan bodozlama biraz.Genede iş görüyor arşivinde bulundur derim."East West Quantum Leap - RA" buna ek olarak "Ethno World 5" de elinde olmalı kolay gelsin...
 
LA Strings icin ciddi Sample Read yapabilen HDD veya dogrudan cozum SSD lazim. Acikcasi cok genis Sample Load'larda cok degil 2 ayri Sampler kanali acsaniz Logic gumluyor. Ableton ve Cubase tarafini bilmiyorum fakat Logic'te problemler doguyor.
 
LA Strings icin ciddi Sample Read yapabilen HDD veya dogrudan cozum SSD lazim. Acikcasi cok genis Sample Load'larda cok degil 2 ayri Sampler kanali acsaniz Logic gumluyor. Ableton ve Cubase tarafini bilmiyorum fakat Logic'te problemler doguyor.
Program nerede kurulu, data nerede?Peki DAW'ı bırakın, standalone 'dadamı aynı sorunu yaşadınız?Win7 64 bit HDD, Studio One ve Cubase ve standalone olarak sorun yaşamadım.Evet ssd her şeyin çözümü fakat dediğiniz gibi de olmamalı, bir çok kişide sorunsuz çalıştığını gördüm...
 
Program built-in hdd main drive bay stok 5400 Rpm Hitachi Macbook Hdd'de kurulu iken ve daha sonra yine main drive bay 256 Gb Sata III Ocz Vertex 4 Ssd'ye kurulu iken yapilmis kiyaslamalar. Malumunuz Stok 5400 Rpm 56 mb/s Read&Write, 7200 Rpm 80 mb/s Read&Write , Sata III Ssd 500 mb/s Read&Write, Pci-E Ssd Desktop Pc kullaniyorsaniz 800 mb/s Read&Write :)
 
İlginç, başka sorun var o zaman.Ram yetersiz kalıyor olabilir, çünkü 5400-7200-yada ssd bile olsa aradaki fark ram' e atma süresinin kısalığı oluyor.Eğer sistem ve data aynı diskteyse ve yoğun bir projede açılma esnasında oluyorsa tamam ama farklı disklerde yada aynı ssd de ise sorun olmaması lazım...
 
Ssd'de boyle bir sorun olmuyor. 5400 Rpm Hdd'de oluyor. Ssd ile LA Scoring Strings Sample Load sureleri komedi filmi gibi. 5400 ve 7200 arkadan aglaya aglaya geliyor. Ben neler gordum ne makineler patladi LA Scoring Strings'de ama ciddi sample read ve load yapiliyordu Orkestral calismalar icin. Proje daha acilmadan bile System Overload vs. enteresan enteresan Error'lar geliyordu. Ssd her derde deva. Sikistirilmis dosya acarken de buyuk rahatlik, gunluk kullanimda da buyuk rahatlik. Her konuda buyuk rahatlik :D Ocz Vertex 4 Sata III Main Drive Bay'e bagli Trim Enabled inanilmaz performansli calisiyor aklimi aliyor :D
 
Öyle, zaten youtube'da çılgın vidyolar var, iki tane taş devri lap top un birine ( nasıl becermişlerse, çünkü pentium falan) ssd takmış adam, aynı anda on' a basıyor, ssd li olanı açıldıktan sonra diğerinin açılmasını bekliyor 1 saat :).Lass te hdd te bir sorun yaşamadım bugüne dek, ama belki çok kanaldan dolayı olabilir.
 
Geri
Üst