Pogo

Yazarın adını hala getiremiyorum ama Ayça Tok olabilir.Bu da okunmaya değecek bi kitap.Hatun(ee şimdi büyük aplamız olmuştur tabii) çok hızlı geçen gençliğini anlatıyor bu kitapta sonlara doğru polisiyeye dönse de kitaptaki herşey süper!Tabi bu arada okuyan varsa yorum alabilir miyim kitap hakkında??
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Kitapta hızlı geçen gençliğini anlatıyo.Bu kitapın anlatımı Ingwar Ambjörnsen'in anlatımına çok benziyo mesela.Bi solukda okursun kitabı
 
3 yıl kadar önce okumuştum.bir solukta bitirmiştim. türk örf adet gelenek davranışlarına aykırı bir yaşam ve şuanda yazarın evli ve çocuklu olması helel dedittirici..ayrıca türk yazarlarımızın bu tarzdaki konuları ele almadıklarını düşünürsek okunmalı diye düşünüyorum..
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
..

Ayça Seren Ural "PoGo" isimli ilk kitabında 90 lı yılların taksimini çok güzel bir şekilde romanına işlemiş.. Bşr solukta okunacak ve unutulmayacak etkileyici serüvenlerden.. İkinci kitabı Lirik Soğan ise bir travesti bir çocuk ve bir üniversite öğrencisinin yollarını kesistiren bir roman.. Son kitabı ise adını hatırlamıyorum şuan ama futbol, anarşizm ve fanatizmi çok uç bir bakış açısıyla hiç akla gelmeyecek ve şaşkınlık uyandıracak kadar farklı bir anlatımla hazırlamış.. Okunmazsa olmazlardan..
 
malesef yazım silinmiş pogonun akıcı bır kıtap oldgunu ama edebı bır degerı olmadıgı yönünde bırseyler yazmıstım sanırsam.son kitabının ismide yanlış hatırlamıyorsam başlama vuruşuydu.
 
..

Pogo güzel bir roman.. edebiyetini bilmem. :D ama yeralti edebiyatı diye bir tarz var artık Türkiye'de ve bakış açımız o olursa taşlarımızı oturtabiliriz gibi gibi mi acaba?..
 
Ben de okumuştum fakat edebî yönü olduğunu düşünmüyorum.Bir tür anı romanı denebilir.Melissa Panerello'nun kalemine cok benziyor diyenler de var.Porno içeriği dışında belki bir benzerlik gözlenebilir.Ama -18 grubunun okumasını sakıncalı buluyorum fikrimce.
 
http://www.netkultur.homestead.com/aycaserenural.html

tabuları hiçe sayan ve toplumun kurduğu düzene aykırı gelerek, kendi topluluklarının düzensizliğinden hoşnut olan insanlar..
devamlı hayatın renklerinden bahsedilmiş.. fakat hayatın renklerini toplumda doğru olarak görülmeyen aykırı durumlar olarak tanımlamış kitapta.. sevgidense hiç bahsedilmemiş.. bahsedilen sevgide sevgi değil sadece cinsellik..
insanlar arasındaki kirletilmiş cinsel ilişkileri, toplu seksleride ''bizim cinsel açlığımız olmazdı bu yüzden'' diyerek cici göstermiş.. irademiz yoktu ve cahildik dememiş..
yazar bu yaşına rağmen yaptığı yanlışları hala normal olarak görüyor..

doğru-yanlış kavramı oturmamış bir insan, beynine yerleşen her yeni fikre doğru der..
ve hayata yeni yeni başlayan tecrübesiz gençlerde bu kitabı okuduktan sonra bu kitapta ki yaşam tarzına benzetmeye çalışacaklardır hayatlarını...

yazık.
 
kitabi okuyali seneler oluyor ama yukaridaki bazi fikirlere katiliyorum - edebi degeri olmayan ama yine de bir solukta okunan bir kitap. ne de olsa karakterler her an etrafimizda, yanibasimizda bulunan cinsten, mekanlar tanidik bildik...ama kitabi okurken korkunc bir antipati duygusuna engel olamadim. "kötüyüm, serseriyim" diye zorlama ve özenti bir sekilde takilan insanlar. müzigin ise bu romanda fazla bir yeri yoktu diye hatirliyorum...
 
Sadece bir roman ve okuması gayet kolay bir roman.Bu arada şunu da anlamış değilim tretorian neden yargılarsın insanların yaşam biçimini isteyen punk yaşar isteyen de sevgi dolu bi yaşam sürer bu insanların bileceği iş.Ben bu yaşamı savunduğumdan falan da yazmıyorum bunları sadece bi garibime gitti.
 
ben kitabı okumuştum,sevmiştim de,kadının tüm yaşadıklarına rağmen şu anda düzenli bir hayatının,ve yanlış hatırlamıyorsam bir kızının olması biraz olumlu etkiler heralde... hatun istediği gibi yaşamış,üzülmüş,ağlamış,yemiş,içmiş sonra da anlatmış..e başka bi hayattır o da,tabi okunsa da olur okunmasa da ama eğlenceli bi kitap okuyun derim:)
 
pitch dark ın dediği gibi ebedi herhangi bir yönü olduğunu düünmesem de son derece ilginç bir kitap.özellikle bir türk yazarın elinden çıkmış olması daha da memnun ediyor beni.ama olaylar son dercee abartılı boyutta.üst üste olmayacak her türlü olayın barındığı bir kitap.hatta olayları ayrıntılı bir şekilde açıklasaydı 3 kitap çıkardı ve de aslında daha mantıklı olurdu.yine de başları gerçekten çok güzel.
bu arada kitapın bir punk ın yaşamı şeklinde ele alınması beni rahatsız ediyor.bu sebeplerden dolayı punk=sorunlu,dangalak,ölçüsüz insan gibi yargılanıyor çünkü.
 
Bende bunu anlamış değilim kim demiş yazar ölçüsüz,dengesiz abik gubik diye??Ya da şöyle söyleyim kim yazar için punk demiş?
Ben sadece punk yaşamanın serseri yaşamak olduğunu dile getirdim bunun sorunlulukla,dangalaklıkla bi alakası olmadığını emin ol ben de bilebilirim..Ve ayrıca senin dediğin şu kapıya çıkıyor yazar dangalak,punklar değildir.
 
yazar punk demedim 1.(gerçi kendisi bir zamanlar öyle olduğunu iddia etmiş ama benim anlatmakistediğimin bu konuyla hiçbir alakası yok)
2. senin yazdıklarına ithafen yazmamıştım bunları.sadece punk yaşamı serseridir fikri o yaşamı görmekten çok bu çeşit kitap,hikaye vb. ile önyargı haline geldiği için yazmıştım.öyledir değildir orasını tartışmıyorum tabiki istediğini düşünürsün.ama kitabı okuyup olayın ne derece abartı olduğunu anlayamayacak yaşta veya kapasitede insanlar açısından biraz sakıncalı olmuş.yani direk punk yaşamı şeklinde ifade edilmesi yanlış çünkü daha çok ,fazlasıyla sorunlu ve uçuk bir insan yaşamı var kitapta o da gerçekçi olduğunu düşünürsek.bir akıma maledilmemeli.
 
Bildiklerim yada Anladıklarım:
Kitabın basim tarihi sanırsam 2001 - 2002
Yazarı evli ve çocuk sahibi kendine profesyonel anne olarak tanımlayan biri.
Romanda ki olaylar gercek abartılı veya degil tartışılır!.. '90ların 2.yarısının başlarında geçiyor.
___________________________________
'96-'99'lar da Ulkedeki Sosyal Yaşam:
kız tek başına bir yere çıkamaz.
özel tv'ler yayını yeni başlamış 'tv de dansozden baska acık sacık giyinin insanları görmeye başlamışıs. bastırılmış cinsel dürtülerin açığa çıkmaya başladığı dönem.
bolca ibrahim tatlıses ferdi tayfur orhan gencebay müslüm gürses ve taverna müzisyenlerinin dinletildiği ülke dönemi.
_________________________________
Aynı dönemde TAXIM:
Abdullah Sokak. 7/24 park etmiş araba yerine sızmış Rocker ve Punk tayfalarından insanları bulabileceginiz Rüzgar almayan güzel sokak.
Köprü6 Kemancı, Çalıntı Hassicter, Haydar nEVa gitanes ekol morg Barcelona Radyo garaj Carawan gibi gibi barların mekan diye isimlendirilerek rahatça B.KUNUN çıkarılabildiği dönem..
Beleş fiyata beyoglunu seyredebileceğiniz kiralık evlerin çok olması..
Travestilerin sokaklara caddelere çıkamadığı bir dönem..
vesaaiiiree vs..
 
Geri
Üst