kate winslet

adı uzunca süre titanikle anılan, fakat geri planına baktığınızda hamlet,jude, sense and sensibility, heavenly creatures(bir peter jackson filmi!),holly smoke,hideous kinky gibi sağlam senaryolarda sağlam karakterleri canlandıran, titanikten son ra ise oynadığı birbirinden farklı rollerle çok güzel bir çizgi yakalayan ingiliz aktris...özellikle quills,iris,finding neverland,enigma,eternal sunshine of the spotless mind gibi gişe kaygısı olmayan fakat gerek senaryoları ile gerek oyuncuları ile ya oskar almış, ya da aday olmuş filmlerde önemli roller aldı. bugüne kadar 4 kez oskara aday gösterildi, fakat henüz heykelciği alamadı(ki eternal sunshine of the spotless mind filmindeki rolü ile kesinlikle haketti). şimdilerde anthony hopkinsli, jude lawlı, sean pennli all the king's men adlı film ile geri dönmeye hazırlanıyor; ki bu filmle bu sefer heykelciğe kavuşacak gibi görünüyor
 
Finding neverland ve Eternal sunshine of spotless mind filmlerindeki oyunculuğuna hayran kaldım. Adı hep Titanic'le anılsa da kendi de üzerine yapışan imajı silmek istiyor olsa gerek farklı karakterler de oynadığı görülüyor son projelerde. Finding Neverland filminde biraz hüzünlü, içinde fırtınalar kopan ama bir o kadar da çocuklarına düşkün endişeli anneyi oynarken, Eternal Sunshine of spotless mind filminde bambaşka bir karakterle karşımıza çıktı. Jim Carrey gibi bir adamın yanında çok iyi rol kesti tabiri caizse gölgesinde kalmadı.

Onun dışında The Life of David Gale filmini de unutmamak gerekir ki, oyuncunun sürekli olarak iyi yönetmenlerle iyi oyuncularla çalıştığı kesindir. Her ne kadar tanımasak da ayakları çok sağlam basan gibi hissederim bu kadını ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
bu kadının filmlerinde dikkatimi çeken şeylerden biri de, genellikle filmlerinin sonunda ya büyük bi çöküntü yaşayıp dumur oluyor ya da öbür tarafı boyluyor. yani tam dramatik rollerin kadını, o an yaşadığı duyguyu mimikleriyle çok iyi yansıtıyo. en son düşlerin efendisi'ni tekrar izledim ve hayran kaldım kendisine.
 
Kate Winslet'in "The Life of David Gale"deki performansı iyiydi.Alan Parker'ın vasat sayılabilecek filmlerinden ama oyuncu güzelliğiyle de filme damgasını vurmuş.Bu oyuncunun unutulmaması gereken bir filmide bir Sade uyarlaması "Quills"di.Geoffrey Rush'da vardı filmde.
 
bana göre çizgisinden şaşmayan çok az isimden bitanesi..bunun göstergesi de galiba 4 kere oscara aday gösterilmiş olması..sonunda alacak bunu biliyorum ama umarım bu haberlerini duyduğum jude law,sean penn.. gibi isimlerle oynadığı filmde olur..dört gözzle bekliyorum ve sonunda oscarı öpecek bunu biliyorum..dbjd forever...
 
beni daha cok biyerini göstermeden ünlü olabilen kisiler etkiler cünki aksi taktirde ünlenmenin cok kolay olacağını düsünüyorum ve kate winsletinde namusuyla ünlendiğini sanmıyorum (iste tipik bi türk bakışı :D)
 
hiç sevmezdim..eternal sunshine of a spotless mind'dan sonra bütün bakış açım değişti kadına..:) onu rezil eden titanic'miş bence..ya da leo'yla yan yana duran anne görüntüsü. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
DooBeR demiş ki:
beni daha cok biyerini göstermeden ünlü olabilen kisiler etkiler cünki aksi taktirde ünlenmenin cok kolay olacağını düsünüyorum ve kate winsletinde namusuyla ünlendiğini sanmıyorum (iste tipik bi türk bakışı :D)

sanat için soyunmak diye bişey duymadın mı DooBeRcım ya? kadın porno film çevirmiyo, ya da hollywoodun en seksi kadınları arasına girmek için de bunu yapmıyo(zaten kate'imizi hiç bi zaman o salak listede görmedim) bence katein geldiği noktayı görmek için jude'yi ve heavenly creatures'i; katettiği yolu görmek için de quills ve eternal sunshine of the spotless mindı izle, katei çıplak görmek hoşuna gitmiyosa da the life of david gale, finding neverland filan öneririm, haksızlık yaptığını o zaman anlarsın belki :)
 
oyunculuğuna birşey demiyorum finding neverlandın konusunu sevmesemde oyunculuğu gayet iyiydi oynadığı karekteri cok iyi yansıtıyordu sanat uğruna soyunmaya gelince benim bakıs acım daha cok titanikteki gibi bir soyunmadır diğer filmlerinde afedersin ama soyunmaktan cok yiyişmeye kacıyo gibi :) bilmem anlatabildim mi?
 
Özellikle "Eternal Sunshine of the spotless mind" filmindeki oyunculuğuyla kendisine hayran bıraktırtırdı bizleri. "Finding neverland" filmindeki oyunculuğuylada bu başarısını devam ettirmiş gözükmekte.Futurist'in değerlendirmelerine katılmakla beraber , bu şekilde devam ederse kendisini severek izlemeye devam edeceğimizi buradan bir basın toplantısıyla açıklıyorum. :)
 
ortaokul günlerimi istila etmişti.yeryüzündeki en etkileyici ve karizmatik bakışa sahip hatundur.oyunculuğu ise tartışılmaz.tiyatrocu bi aileden gelmesinin etkisi yadsınamaz.
 
kate oynayacağı senaryoları çok iyi seçiyor bence, bi yandan iyi filmlerde oynayıp bi yandan da gişe yapan işlerde de boy göstereyim diye düşünmüyor, mesela en son king kong çekimlerine başlanmadan önce peter jacksonun düşündüğü ilk isim katedi(heavenly creatures'de de birlikteydiler), harry potter'da oynaması gündemdeydi, oysaki kate eternal sunshine... gibi kült olmaya yakın, ödüllü filmlerde oynamayı tercih ediyor, karizması da burada bence...
 
ya bu arada jude dan bahseden hiç olmamış..bu kadının yaptığı tüm filmleri bayılarak izledim..jude da bunların başında geliyo..dramatik bi film,beni çok üzmüştü izlerken..ve kate winslet yine oyunculuğunu konuşturmuştu..izlemeyen varsa sakın kaçırmasın!!
 
ince çıtı pıtı falan değil..tam da bi türk kadını gibi..Heykeli almaya en çok yakışan isimlerden biri..eternal sunshine la bence de almalıydı..
 
abartmayın bence ablası gibi duruyo :LOL: şaka bi tarafa evet belki 17 yaşında bi kızı canlandırmasına rağmen daha büyük gözüküyo,leo da yaşına göre daha küçük gösteriyo vs..önemli olan oynadığı rolle oscara aday gösterilmiş olması..bence rolünün hakkını verdiği aşikar:)
 
Geri
Üst