Karagöz ve Hacivat Neden Öldürüldü?

sadece haluk bilginer le gitmiyorki film.beyaz da kendisinden beklemediğim kadar iyi oynamış ki.filmi ikisi birlikte götürüyor.ama haluk bilginer in kötü filmlerinide hatırlıyorum ben.hırzıs var gibi!yani film kötüyse oyuncu onu kurtaramaz sadece ismiyle filmin izlenmesini sağlar!
 
haluk abimiz yine döktürmüş
bu önemli değer bizim ülkemizin evladı.... hakikaten mütavazılığıyla oyunculuk kalitesiyle çoook farklı bir
adam karagözde de yine mükkemeldi
beyazı da ben çok beğendim açıkçası beklemiyodum bu kadarını.....
film çok güzel tavsiye ederim
ama DVD de maalesef kamera arkası yok....
 
özellikle alt metinde verilen cesur mesajları ve genel olarak filmi sevmeme rağmen bazı yerlerde yapıştırma duran efektler özellikle bence başarısız 3d animasyonlar gözüme batmadı değil, yinede son yıllarda çekilmiş en iyi popüler filmlerden biri, her ne kadar film gerektiği kadar popüler olamasada...
 
son zamanlarda izlediğim en eğlenceli filmlerden biriydi [yaz tatilinde izledim ben filmi :] süleyman han kafayı kırmış, para verip aldım, ister tiridine banarım ister satarım gibi senaryoya yedirilen, zamana ayak uydurabilen çok başarılı ve ince espriler vardı. bence bu anlamda bile türk sineması içinde oldukça ileride olan bir filmdir. kostümlere, oyunculara, yönetmene, senaryoya övgüler yağdırmak gerek belki, ama en az onlar kadar emek harcandığı, ince eleyip sık dokunduğu belli olan bir şey daha var; müzikler... filmin müzikleri gerçekten arşiv niteliğinde. filmin soundtrack albümünde insan filmi izlememiş olsa dahi onu sarabilecek güzellikte olan şarkılar, türküler bulunmakta. kam ana ve altın tas içinde kınam ezilir'in derlemeleri, vokali için ayrıca emel örgün'ün ellerine, sesine sağlık. iyi ki böyle bir film olmuş da bizler emel örgün'ün sesiyle tanışabilmişiz, onu dinleyebilmişiz.
 
pek enfes bi filmdi doğrusu

tarihi gerçekliği yansıtmadığı için baya eleştiriye tutuldu, fakat belirtmek de gerek, bu film tarihte şu zamanda şu olmuş amacıyla değil; hâlâ ders almamız gereken konular olduğunu belirtmek için yapılmış...

haluk bilginer için söylenecek sözüm yok, mükemmelliğin bir üst boyutu deyip geçelim
beyaz da kendinden beklenmeyen güzel bir oyunculuk sergilemiş...
güven kıraç, ayşe tolga, ayşen gruda...
ezel akayın vazgeçmediği isimler ragıp savaş, şebnem dönmez (ehehhe) hepsi güzel bir oyun çıkarmış

ayrıca dekorlar da çok güzeldi,
insanı masalsı bir tiyatroya sokuyor sanki...
 
öncelikle çok şaşırdığımı belirterek başlamak istiyorum. gerçekten hiç beklemediğim kadar güzel bir olmuş. yönetmenlik tavana vurmuş. senaryo çok iyi. oyunculuk gerçekten çok başarılı. filmin müziklerine hayran kalmamak mümkün değil. tekrar tekrar açıp izledim ve hiç bir kusur bulamadım. gerçekten emeği geçenlerin ellerine sağlık.
 
Geri
Üst