Guitar Rig Ve Asio4all

K

ksot

iki program da elimde var, onboard ses kartlı laptopıma elektromu bağlayarak olabildiğince ses almak istiyorum. ses kartımı devre dışı bırakınca asio4all kullanılabilir hale geldi (hoparlör kullanılıyor ibarelerini kaldırdım) ancak programsız olduğu gibi yine bir ses alamıyorum.

laptopta hoparlör ve mikrofon girişi var ve ikisini de denedim, bi önerisi olan var mı ya da guitar rigden anlayan?
 
Laptop'ın onboard kartıyla Guitar Rig kullanmanız mümkün değil.
Dipses,latency vs. ne ararsanız var.
Ha illa deniycem diyosanız da, Guitar Rig'i açıyosnuz File'a tıklayıp Audio And MIDI Settings'e giriyosunuz.
Driver kısmında ASIO, Device kısmında da Generic Low Latency ASIO Driver yazıcak. Onları seçiyosunuz. Daha sonra routing kısmına tıklayıp input ve outputları seçiyosunuz.
İnput olarak laptop'ın mic girişini seçiceksiniz. Output olarakda hoparlörleri.
 
Rig Kontrol almadan önce uzun bir süre oldukça düşük gecikmeli olarak masaüstü bilgisayarımın onboard kartıyla guitar rig 3 ve 4 kullanmıştım eğer varsa bilgisayara girmeden önce dijital ve true bypass olmayan bir pedalı araya koymanız aldığınız verimi oldukça arttıracaktır, ses almama sorununuz neyden kaynaklanıyor bilmiyorum ama ses kartınızı devre dışı bırakmadan guitar rig'i açıp "Audio and MIDI Settings"e gelip "Device" olarak ASIO4ALL v2 seçerek deneyin, sample rate'i 48000'e ayarlayın, gerekirse Device yazısının yanındaki ASIO Config'e girin, giriş ve çıkış ayarlarıyla oynayarak gecikme/kesilme dengesini sağlayacak ayarları bulmaya çalışın. Anlattıklarım GR4 için geçerli, şu an GR3 kurulu olmadığı için yardımcı olamıyorum kusura bakmayın. Ayrıca her ses kartı asio4all sürücüleriyle uyumlu çalışmıyor diye biliyorum umarım şansınız yaver gider :)
 
Ses kartını boşuna devre dışı bırakmışsın. Asio4all kurup program ayarlarından seçmen gerekiyor. Ses gecikmesini azaltıyor. Ama dip gürültüsü falan çekilecek dert değil onbard ses kartı.
 
Ses kartını boşuna devre dışı bırakmışsın. Asio4all kurup program ayarlarından seçmen gerekiyor. Ses gecikmesini azaltıyor. Ama dip gürültüsü falan çekilecek dert değil onbard ses kartı.
On-Board'la guitar rig 5 kullanıyorum, harbiden bu dip gürültüsü çekilecek türden değil. Arkadaki uğultudan gitarın sesi duyulmuyor. En son gate'yi 20.0dB yapıp noise reduction'dan treshold'u baya indiriyorum, arkadaki ses kesiliyor ama çalarken aldığım ses de çok kötü ve cızırtılı çıkıyor. Benzer sorunla ses kartı olanlar da karşılaşmış, bir ses kartı alsam mı almasam mı karar veremedim.
 
Anladım. Harici iyi bir ses kartıyla hem gecikme süresi hemde dip ses düşer. Ama her türlü dip ses olacak drivelı tonlarda. Onun içinde guitar rigin içinde noise gate var. Priz topraklı değilse onunda etkisi olabilir.
 
Bunun yerine fl studio yu tavsiye ederim 30 liraya aldigim ses kartinda gecikme yok. Tonlar gitarin kendi analog tonu , her efekt var vs ,( fl studio normalde ses kayit programidir )
 
Geri
Üst