Ibanez Tremolo Sistemi Favoriniz? Dev Anket Diyelim :)

Hangi tremolo sistemi (Ibanez) ANKET

  • Edge pro

    Oylar: 21 45.7%
  • Lo pro edge

    Oylar: 10 21.7%
  • Zr bridge

    Oylar: 3 6.5%
  • Edge zero

    Oylar: 11 23.9%
  • Edge 3

    Oylar: 1 2.2%

  • Toplam oy veren
    46
P

Pentaxian

Ben edge pro kullandım. Rg2550 ile..

Yeni konan edge zero gibi köprülerin kullanımı daha kolaylaştıran bir sistem olmasına rağmen daha düşük maliyetli dayanıksız bir köprü olduğu yorumlarını okudum.

Bu edge zero köprülerin sadece prestigelere değil orta seviye gitarlara da konmasının nedeni de sanırım bu.

Lo edge pro köprünün çok iyi olduğunu duydum..

Edge III ler hep akort kaçırır diye aklımda kalmış.

Zr bridge ile ilgili hiç bir şey duymadım.

Haydin oylayın :)
 
lo pro gençler daha rahat palm mute yapılıyor sanki benim görüşüm böyle.Çok floydla oynayan biri de değilim yalnız.Tremolonun ebesini belleyen arkadaşlara benim oyum yaramaz yani :)
 

Ibanez%20SA260FMGA%202big.jpg


Sat pro II de Ibanez'in kendi geliştirdiği tremololardan... Sa serisi modellerinde var.
 
Önce köprülerin isimlerini düzelterek başlayalım.
Lo edge pro falan değil, Lo-Pro Edge'dir doğrusu ve Lo-Pro'nun anlamı da Low Profile demektir.


Onun dışında Ibanez'in eksik olan tremolo sistemlerini hatırladığım kadarıyla tamamlayayım:
EDGE
SAT
SAT Pro II
SAT-10
FAT-10
SynchroniZR
Edge II
Hard Rocker Pro
TZ II

Hard Rocker dışında ortalıkta oldukça fazla sayıda bu köprülere sahip gitarlardan var.

Şahsen sırayla Lo-Pro Edge, EDGE ve SAT PRO II derim.
 
3-4 yıl artık üretilmeyen TRS101 kullandım, hissi çok güzeldi ama bi 10 yıl dayanacak gibi değildi :)

15 yıldan uzun süredir lo-pro kullanıyorum, tank gibi hiç arıza çıkartmadı başıma ama telle beraber çok titreşim yapar, tonu az da olsa boğar. Artık çok kurcalamadığım için kilitledim ama canavar gibi çalışıyodu kilitlemeden önce.

ZR-2 denedim, komforlu ama yurtdışı forumlarda müzikal duyuladığı yorumu yapılmış, hak verebilirim.

Edge zero 2'yi denedim, ekonomik ve güzel alternatif gibi geldi ama uzun soluklu tecrübem yok.

Bunların dışında şu ZPS sistem bence harika bir mühendislik. Amatörlerde rahat nefes aldı profesyonellerde, keşke ayrı satılsa da lo-pro köprümle kullansam bir 15 yıl daha çalarım o derece :)
 
Yukarıda adı geçenlerden örnek verecek isek uzak ara edge pro,fakat yukarda yazmayan ve son dönemde Satriani ve Vai signature serilerinde tekrar kullanılan hatta bu zatlarin bizzat kullandığı The Edge dir.Görüntü olarak Floyd rose a cok benzer, kullanilmamasinin nedenide FR ye telif ödememek olmasiymis,yabancı bir iki forumda böyle okumuştum.Son olarak diğerleri için çöp demek istiyorum,zero güzel sistem ama takoz gibi,geliştirilmesi lazım,zero 2 yi denemedim,Lo pro yu neden sevmiyorum,kaliteli bir 2 point tremolo varken kullanmam acikcasi (2 point tremolo,nerdeyse lo pro kadar geri geliyor),tabi şahsi fikrim bu.
 
Ben 2012'nin başında RG870QMZ RDT almıştım, en az prestigeler kadar güzel bir gitar ama diyorum keşke köprüyü edge zero2 yapmak yerine prestigelerdeki baba edge zeroyu koysalarmış. Birincisi fine tuner vidaları hafiften oynuyor, ikincisi entonasyon için bir aparata ihtiyacın var. Aslında fine tunerların bahsettiğim sıkıntısı ortaya çıkmasaydı Ibanez'in edge ailesi için tasarladığı EJK1000 model entonasyon aparatını alacaktım. Bu aparat açıklamalarında geçmese de edge zero2'de de iş gören bir aparat. Şu anda edge zero bekliyorum. O köprüde umuyorum fine tuner'lardan böyle bir sıkıntı görmeyeceğim ve entonasyon için de bir aparata ihtiyaç duymayacağım. Ama şöyle bir sorunum var. Kalın mi telinin saddle'ını bayağı bi geriye almak gerekeceği için, premiumların yatağı da buna dar geleceği için o oyukta da luthier destekli 1cm'lik genişletme çalışması gerekecek. Dremel cihazlarından alıp da kendim yapmayı da düşünüyorum ama kaydırmaktan korkuyorum
 
Geri
Üst