Düşük Watt'lı Ev Kullanımına Uygun Lambalı Amfi Tavsiyeleri

Heckeiommi yorumlar için teşekkür ettim. Genelde aynı şeyleri düşünüyorum yukarıdaki amfiler hakkında. Yanlız ben daha tecrübe etmedim sadece yorumlar ve özelliklere göre değerlendirdim. Şuanda Andratoz'un bahsettiği mesa mini recto şu anda listemin en üstüne fırlamış durumda :)
Umarım sonuç olarak en azından bir süre beğeniyle kullanacağım bir amfi edinmiş olurum. Malesef bu ekipman deneme hastalığı yüzünde uzuun süre aynı amfiyi kullanacağımı sanmıyorum :)
 
Ne demek efendim.

Eğer Amerika'ya gidiyorsanız ve sadece 20w çalışan bir amfide karar kılarsanız aşaHğıdaki epey etkili ve ucuz çözüme de bir bakmak isteyebilirsiniz:

http://www.ebay.com/itm/THE-LITTLE-...203?pt=Guitar_Accessories&hash=item337fb7b213

Amfinin fx loopu olursa, power tubeleri yormamak adına fx loopa volume kontrollü bir eq pedalı da koyabilirsiniz. Bunun şöyle bir artısı da olur, düşük seste randıman alamadığınız frekansları boost edebilirsiniz.

Yeniden teşekkür ediyorum öneriniz için. Bununla birlikte boost yapıldığı taktirde ses düzeyi problemide aşılabilir gibi görünüyor.
ama bir önceki postumda da belirttiğim gibi Mesa mini recto şu anda listenin en üstüne zıplamış durumda.
 
Bu yeni ,

http://haydenamps.com/products/1/Amps/2/MoFo/90/Lil-MoFo-2/

249 £

img_20130118135842_85241_med.png


The Lil' MoFo by Hayden is a valve guitar amp with a whole lot of attitude. But unlike other mini guitar amp heads, the MoFo is definitely not a one trick pony. From stunning bell like clean tones with real depth to plexi-esque classic rock crunch, right up to full on metal mayhem, the 2 watt MoFo head does it all, whilst aimed for the Studio and playing along via the Aux mini jack in, Headphone mini jack out and recording out.

Designed from the ground up The Lil' MoFo has been engineered as a smaller, light weight amp for the professional musician to rehearse and record with, clothed in steel with an industrial strength coated texture finish. Integral handle and clean simple front and rear panel design complete the exterior.

Internally the amplifier features the oversized high performance transformers Hayden has become famous for, and the high gain circuitry has been tuned after hours of consultation with many renowned guitarists to fulfil the desires of today's modern studio and recording musician.

The mini jacks Aux in and headphone, along with the record out, allow easy access to the amazing range of tones available from this single channel amplifier, to an engineers delight.

The Lil' MoFo, whilst tiny still punches way above its weight. With high gain stages the Lil' MoFo does it all from classic clean tones through biting classic rock crunch to full metal mayhem.

At 2w (rms) the amp gives out the pure overdrive you expect from the output stage of bigger amps but at lower volumes, letting the Lil MoFo scream, without the neighbours screaming at you. Perfect for those late night studio sessions and tour practice.

And the versatility doesn't stop with the sounds. Integral handle, keeping the size to a minimum along with valuable desk top space and an 8 Ohm speaker output, the Lil Lil' MoFo can drive a wide range of cabinets from the custom designed Hayden 1 x 8" (Celestion Super 8) to boutique 1x12 in the studio right up to a 4x12 on the concert stage. And the super cool "Magic Eye" indicator tube displays the amplifier's performance, you will not be able to take your eyes off of this.

Features
  • Lil' MoFo - 2 Watts from 1 x ECC82 valves
  • Aux line in with MIX control for your controlled practice along with your favourite MP3 or backing tracks.
  • High gain stages for classic clean tones through to full metal mayhem
  • 8 Ohm speaker output for a variety of cabinet options
  • Headphone out via mini jack
  • Recording out with integral load resistor for silent recording
  • Gain, Bass, middle, treble , Mix, master controls
  • ECC 83 tube preamp
  • Magic eye indicator
  • Rugged steel chassis with industrial texture finish

Power Output (RMS)2 Watts RMS
Power RequirementMains input voltage to suit country - NOT changeable
Speaker Outputs8-16 ohm on single jack
Frequency ResponseAdjusted to suit electric guitar
Low Instrument InputInput impedance optimised for electric guitar
Line Input3.5mm mini jack 100mV sensitivity with mix control
Line OutputRec out with internal dummy load
EQBass, middle and treble controls passive tone stack
Effects SendNo
Effects ReturnNo
Pre-Amp Tubes1XECC83
DistortionGain control and master volume
H x W x D (mm)260 x 205 190
Weight (kg)4
 
Bu arada mark v 10 watt olayına katılmıyorum mark v 10 watt moduna göre denemelerimizde rivera rock crusherla mark v full watta 10 watta göre daha hacimli daha istenen işte aradığım ton bu dedirtiyor.Tabiki ben high gain işler için bahsediyorum clean de kırılma çok ilgi alanıma girmiyor.
 
Bu arada mark v 10 watt olayına katılmıyorum mark v 10 watt moduna göre denemelerimizde rivera rock crusherla mark v full watta 10 watta göre daha hacimli daha istenen işte aradığım ton bu dedirtiyor.Tabiki ben high gain işler için bahsediyorum clean de kırılma çok ilgi alanıma girmiyor.
Başlığımız düşük watt üzerine olduğu için sadece Mark V'in 10 watt modu ile diğer amfileri karşılaştırdım .
Attenuater ile tam güç kullanımı konu dışında yoksa güç arttıkça hacim artar , haklısın .
 
Çok fazla ilgi olmadığı için uzun zamandır yazmadım .

Son günlerde edindiğim yeni amfiler ve tecrübeler doğrultusunda ,
70s , 80s tarzı high gain işlerinde 1 watt olayında en iyi amfi şu an için Marshall SL-5 !
2000 ler işi için ise Marshall JVM-1 !

İkisi de artık üretilmiyor .

İkisi de inanılmaz .
Konu ile ilgili olan var ise eğer , bulursa , kaçırmasın .

:)
 
Arkadaşlar konu çok da güzel bir yerde donmuş kalmış:) benimde aradığım 80s 90s hı gain tonlar, enfazla heavy metal ötesi yok:) hughes&kettner grandmeister 36 hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum:) temiz kanalındaki ton çok hoş ve acıklı:) gain kanalı hoşuma giden yırtıcılıkta fakat yinede birşey eksik gibi:) yani sanki biraz mekanik mi bilemedim:) forumdan( mysteryofscarlett )nicli göker arkadaşımızın baya bir kafasını ağrıttım:) sabrı ve yardımları için kendine çok teşekkür ediyorum. arada kaldığım bir mesele. tubemeister hakkında yorum var fakat grandmeister 36 hakkında doğru düzgün bulamadım. aradığım ve tavsiyelerinizi beklediğim bir diğer konu
1-egnater rebel 30 head
2-blackstar artisan 30 head
3-bu kafalar yerine mesa mark 5 25w tercih olabirmi?
4- hiçbiri olmazsa evh 5150 küçük olan nasıldır?:)
attenuor kullanmak sorun değil. hatta ev kullanıcılarının bence tek ilacı. bu arada kayıt işlerine de gireceğim için kafam çok ama çok karışık. tecrübeli arkadaşların görüşlerini bekliyorum:)
 
Aslında araları görmedim ama düşük güçlü amfiler arasına Lionheart serisini yazmazsak öksüz kalır. Tam kodu ile Laney Lionheart L5T112. Sanırım yeni serilerde üretim Çin' e taşınmış durumda ve hoparlördeki değişikliğe gidildi. Cangöz' de pek getirmemekte fakat clean tonları imza niteliğinde bana kalırsa.

 
Daha önce bu konuyu görmediğime gerçekten çok pişmanım , aylarımı verdiğim lambalı amfi satın almak için araştırmalarımdan daha fazlası buradaymış . Çok teşekkürler .
 
Madde madde bildiğim, denediğim, duyduğum, gördüğüm kadarı ile:


15-20W: Az bir güç değil, küçük ve orta ölçekli sahne kaldırır bu değerler. Hatta evde tam randıman almak adına attenuator k.ullandırır.
Hem clean tonumu hemde hi-gain/Crunch tonlarımı tek bir amfiden almak istiyorum: Hem high gain hem de vintage yapıyı birarada arıyorsan eğer, biraz zor bir durum bu. Ama aradığın vintage değil de high gain cleani ise o zaman sorun yok.
Footswitch kontrolü ile kanal değişimi (Gain olayını amfiden almak öyle booster ile uğraşmak istemiyorum): İki kanallı, ortak ve ayrı eq'li amfiler biraz pahalı oluyor, demedi deme. Pek çok amfi de booster isteyebilir. Bu açıdan tipik bir "denemeden alma, yanılma" tavsiyesi gelir tabii ki.
1-20w ayar olayı. Amfi çıkış gücünün ayarlanabilmesi. Düşük seslerde verim alabilmek: Dahili attenuatorler genelde pek başarılı değilller. Tavsiyem kaliteli bir attenuator alman yönündedir.
Amazon.com ya da Avrupa fiyatlarının 900$ seviyesini aşmaması: Nasip kısmet meselesi :) Gelelim marka model listene:





1) Blackstar Ht 20-40 serisi amfiler: Zamanla yavan gelmeye başlayabilir, zevk renk meselesi olsa da demiş olayım yine de.





2) Line 6 DT25: Modelleme olayında haklısın. Zira lambalı sinyal yolunda çip ne alaka derim ama, DT25 Spider serisi gibi modelleyici bir amfi değil bildiğim kadarıyla.
.



3) Bogner Alchemist: Çok sık arıza yaptığına dair şikayetler ve çok fazla B-Stock'a düşme ve iade sorunları var. Bu da DT25 gibi Bogner tasarım ama Line6 üretim. İşin komiği, Reinhold abi bu amfiye servis mervis vermiyor, Line6 da "bu bir Bogner, biz ilgilenmiyoruz" diyor. Sanırım devre kartlarındaki yollar ve bazı parçalar sorunlu.




4) Hughes & Kettner TubeMeister 18: Bu amfinin stok tüplerinin iyi olmadığı söylenir. Genelde de pek çok amfiye uyduruk lamba takıp satuyorlar zaten. High gain bazında iyi bir amfi ama vintage yönü yok gibi bir şey.




5) Egnater Rebel 20 -30W: Nedense bana Tweaker kadar başarılı görünmedi. Zevk renk meselesi herhalde.




6) DV Mark Little 40L34: Güzel emfilerdir derler de, benim civarımda bulunan bir marka ve model değil, ne desem boş şimdi :)





7) Krank Krankenstain Jr-20 / 50w: Takdir edilesi bir marka ve model. Güzel birer clean ve drive kanalı var. Bin dolar civarında fiyatı, ve bu paraya değer. Bence listede aradığın özelliklere (high gain, drop tonlara gidebilecek eq. yapısı, güzel cleanler) en yakın amfi bu.

Hakan kardeşim ne güzel yazmış yine...
Krank'ler butik sayılabilecek küçük ampli üreticilerinlerinin öncülerindendir, bildiğim kadarıyla... Verilen parayı da sonuna kadar hakediyorlar...
Her zevke göre de 3 kategoride A-class tüplü üretim yapmışlar :
- Krank 1980 JR : 70-90 soundları için...Muhteşem cleanlara sahip, iyi bigh gain ancak makul sertlikte...Metalcileri fazlaca tatmin etmeyebilir. Bir ara satışa çıkartmıştım, Fender geldikten sonra satmanın hata olduğuna karar verip geri çekmiştim.
-Krank REV JR : 1980'e göre daha sert tonlara sahip,
-Krank Krankestein JR : Aynen @hackeiommi nin yazdığı gibi...
 
Malesef krank amfiler artık üretilmiyor sıfır bulmak zor 2.eldede 20 watt 1500 2000 tl ye bulunabilir .. evh 1x12 combo üzerinde power level var ve 1 watt 50 arası çalışıyor torpedo reload gibi üst düzey attenatuor de var nasıl bir sistem yapmışsa adamlar attenatör ihtiyacı bırakmıyor..
 
Malesef krank amfiler artık üretilmiyor sıfır bulmak zor 2.eldede 20 watt 1500 2000 tl ye bulunabilir .. evh 1x12 combo üzerinde power level var ve 1 watt 50 arası çalışıyor torpedo reload gibi üst düzey attenatuor de var nasıl bir sistem yapmışsa adamlar attenatör ihtiyacı bırakmıyor..
Valla ben 2. elini (1 yıl peşinden kosarak) 1000$'a almıştım 1,5 yıl önce...(Ama hakkını yememek lazım 0 ayarındaydı.) : Eğer, 2000 TL. ye temizini bulabiliyorlarsa direkt üstüne çöksünler derim.:)
 
Krankesteini satamamıştım aylarca 1500 e bu forumda 20 watt:)
Doğrudur kardeşim, çünkü kıymeti bilinmiyor...
Sen Metalvari çalıyordun, değil mi? Satmadıysan da satma o rakamlara derim...Çünkü, para da döksen bir daha bulamayabilirsin...Ayrıca, 20 W olması ve power soak'lı olması da zaten büyük bir avantaj değil mi?
Maalesef, herşey trendlere göre şekilleniyor ve değer buluyor...
Şu aralar benim gördüğüm bir Mesa trendi var...Bir sözüm yok, güzel ampliler tabii...
 
Geri
Üst