Tech21 Nyc Sansamp Classic/gt2/tri A.c./psa 1

Ton güzel olmuş bence.GT2 zaten mükemmel bir alet ancak yanına eq alman da çok iyi olmuş.Zaten o alete şart eq.Tonu parlaklaştırmada çok işe yarıyor.Tonda biraz Satriani-Vai arası birşey hissettim ben :)
 
Sevgili, Skyrunner analog olaylarına girdin demek sonunda hadi hayırlı olsun bakalım. Ton gayet hoş güzel güle güle kullan yeni ekipmanı. Yanlız küçük bir hatırlatma yapayım gerçi geçmişte sende analog işine girdiğini söylemişsin. İzleyeceğin yol aşağı yukarı şöyle bir şey olacak muhtemelen anlatayım : şimdi bir GT2 ve Equilizer almışsın. Ve tonundan çok memnunsun bencede o sistem gayet güzel ancak çok değil 15-20 gün sonra bu setupa yeni pedallar ekleme fikri aklına girecek. :LOL:

Dayanamayıp bir pedal daha alacaksın ve sistemin bir kat daha güzelleşecek. Sonra bir ihtiyaç daha doğacak hadi birde chorus alayım, yahu phaser da lazım oluyor arasıra diyeceksin, yok şurda lambalı bir distortion varmış çok daha analog diyeceksin. Bu hastalaık seni tüm paranı birerr birer tüm paranı pedallara yatırana kadar devam edecek. En sonundaaaa bir bakacaksın önünde bir ton pedal inci tanesi gibi dizilmiş ve önünde çevrilmeyi bekleyen onlarca düğme arasında kaybolacaksın. Sonramı ne olacak? :LOL: Diyeceksin yahu ben aslında böyle analog sistemle ne uğraşıyorum taşıması derttt kullanması dertt varsın biraz soğuk tonu olsun sağlam bir processor olsun diyeceksin.

Sonra hadi bakalım bir satım ilanı. "Analog sistemimi Gt-8 veya XT Live almak için satıyorum"

İşin açıkçası bende analog sistemleri kötü oldukları için değil her seferinde yukarda anlattıklarım benimde başıma geldiği için biliyorum. Bu yüzden bir gün sağlam bir mesa veya marshal kafa kabin alıp kullanana kadar processoru tercih ettim. Sana tavsiyem senin şu an aldığın yol seni yavaş yavaş bir kafa, kabin alacak kadar parayı pedallara yatırmana götürebilir. Bunun yerine paranı biriktirip canavar gibi bir amfi set yapıp tonun kralını elde imkanın var. Bende transparan, tuşe hassasiyeti gibi konulara hassasım bende bu yüzden yakın zamanda kafa kabin alacağım ama çalabileceğim bir ev ortamı oluştuğu için yoksa yine onca pedalla uğraşmak yerine processorda kalmayı tercih ederim. Zira pedal olayı gerçekten bir hastalık (tutkusal anlamda demek istedim) ve tam bir para yeme makinası.

Ben sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim sevgili Skyrunner yoksa işine karşımak ne haddime ve bilakis diyorsanki yok ben bu pedal işine devam edeceğim sence tonum daha iyi olmazmı diye sorarsan kesinlikle elindeki setup çok daha gerçek sesler verecektir için rahat olsun. Tercih senin.


Selamlar...
 
AllexStone'a analog çılgınlığı konusunda kesinlikle katılıyorum.5-6 ay öncesine kadar ben de tam bir analog manyağıydım hatta taşıması kolay olsun,güç dağıtma problemi olmasın diye gidip Boss'un pedalboard/hardcase'ini bile almıştım.Olay ilk önce beğendiğim bir drive pedalını almakla başlamıştı,sona driveı yüksek kullandığım için bir noise suppressor aldım.Sonra arada bir renk katsın diye bir chorus.Çok değil 1 ay bile aynı pedallarla çalınca sıkılmaya başlıyordum ve yeni şeyler arayışına giriyordum.Bu sırada bir de eq pedalı aldım.Tonum canavar gibiydi.Ama insanoğlu işte bir türlü yetmiyordu aldıklarım :) Tek bir tonda çalmanın zevkli olmayacağı kanısına vardım ve başladım modulation pedallarını toplamaya.

Setup ım çok güzeldi ve çıkan sesten çok memnundum.O aralar arkadaşların bir şehir dışı konseri oldu ve ekipmanımı 1 haftalığına arkadaşlara verdim.İlk birkaç gün onlarsız gitar çalmanın çok zevksiz olduğunu düşündüm.Ertesi gün stüdyoya gittiğimde baya bir hafiflemiştim,yanımda sadece gitarım vardı :) Jackımı ampliye taktım ve o da ne benim sadece drive için kullandığım 3-4 pedalın toplamından daha güzel geldi ton(stüdyoya yeni bir crate amp gelmişti hem de öyle pahalı bir model de değil).Eve gittiğimde kafamda şeytani düşünceler dolaşmaya başlamıştı :twisted: 'Pedalların hepsini satacaktım onlar hammallıktan başka bir işe yaramıyordu :idea: 'Birkaç gün sonra ekipmanım tekrar bendeydi ve hepsini sattım,gittim kendime bir tane daha gitar aldım :)

Uzun bir süredir hiç pedalım yok ama çok da şikayetçi değilim.B.ktan diye düşündüğüm Marshall'ın drive ı sayesinde tuşemin daha da geliştiğini hissediyorum.Yani bir bakıma bizi zevkten uçuran o ton canavarı aletler aslında birer yetenek öldürücü ;) Ha böyle mi devam edeceğim hayır.İstediğim kafa ve kabini alana kadar sadece gt-2,eq ve wah pedallları almayı planlıyorum(bu arada şarkı içinde max10sn kullanılan phaser,flanger gibi pedalların bana çok da gerekmediğini anladım) ama bunun için de acelem yok,pedallarımın olmadığı süre bana manyetiklerin önemini hatırlattı ve şu an gitarlarımın manyetiklerini ihtiyacıma göre değiştiriyorum.

Konu açılmışken paylaşmak istedim.Kısıtlı bütçeyle yapabileceğimizin en iyisini yapmak ve paramızı boşa harcamamızı öğrenmemiz gerekiyor.
 
Aslında sizde haklısınız valla şimdi yazacaklarım dediklerinizi daha da doğruluyor. Bugün bir tane marshall ed-1 compressor aldım birde behringer dsp2024p. Setup ı da şöyle yaptım :

Gitar-->Marshall Ed-1 Compressor-->SansAmp GT2-->Danaelectro 7 Band Equilizer-->Behringer Virtualizer Pro-->PC


Bu arada şunu söyliim daha öncede Boss CS-3 Compressor kullanmıştım çok çok memnun kalmamıştım bu sefer marshall denedim resmen bir yerlerim tavana vurdu. Tam bir legato canavarı yapıyor sisteminizi bu alet çok kaygan krem gibi legatolar yapabiliyorsunuz gürültü de çok az. Yukardaki setup a ekleyebileceğim Boss NS-2 harici bir şey kalmadı merak etmeyin. :LOL: Zaten Chorus, flanger vs pek kullandığım şeyler değil. Ama çok sağlam bir ton elde ettim inanılmazzzz..


Bu arada bugün zuhal müziğe gittim GT-8 sordum sadece merakımdan.. Adamlar 600-USD dediler. Bu nasıl iş yahuu doğrumu bu? Birde nakitte indirim yapsalar demekki 550-USD ye falan alınacak. GT-8 sevenler yaşadı valla. XT Live ı da kıvılcıma sordum 700-Euro dediler. El insaf dedim. Artık XT Live almak iyice zorlaştı. Millet Gt-8 e döner artık ucuz diye. Ama bu da bir müddet sonra drive ları XT live dan daha zayıf diye millet beğenmeyip geri satmaya başlar. Bu seferde istermisin ikinci el fiyatları 350-400-USD ye falan düşsün. İlginç valla pek aklım ermedi bu iyimi oldu kötümü çok sağlam alet Gt-8, ama eminim böyle olursa resmen ayağa düşer bu processor deneyenler satanlar ikinci eller falan karışır ortalık... Neyse yinede ucuz olsunda herkes alsın tabi. Ama XT Live da böyle bir ucuzluk yok maalesef XT Live sevenler ölsün mantığı gibi olmuş resmen. Zuhal Müzik Boss un distribitörlüğünü almış helal olsun adamlara fiyatları da ikiye üçe katlamamışlar ya ona da bir daha helal olsun. Umarım bu fiyat politikaları değişmez.
 
Skyrunner...Bende uzun zamandır acaba ne gibi bir analog pedal alsam diye düşünüyordum ki senin açtığın topiği gördüm :D Kaydı dinledim ve gerçekten sansamp gta2 nin tonları çok hoşuma gitti.Böyle yırtık ve drive si yüksek tonları yakalayabilirim diye düşünüyorum bu pedalla.Bende distortion olarak marshall jack hammer var.Ondanda memnunum aslında fakat bu sansamp'ın gerçekten tonu daha bir istediğim gibi...Fiyatı ne kadar bu sansamp gta2 nin?Birde en büyük korkum şu???Henüz bir gitar amfim yok.Eğer gta2 yi alırsam direkt tesisata girmek zorunda kalıcam.O zaman nasıl bir ton elde ederim acaba?Yine senin kayıtta dinlediğim gibi güçlü bir ton elde edebilir miyim?Ve tabi dahada önemlisi pc ile kayıtlarda.Yardımcı olursan sevinirim.(Tabi diğer arkaşalarında gta2 ile ilgili yardımlarını bekliyorum :D ) SAYGILAR...
 
Valla GT2 de bende yeniyim ama deneyimlerimi paylaşayım senle faydası olur belki. Birincisi o dinlediğin kayıtta zaten gitar amfisi kullanmadım. Direkt PC ye taktım.

Yani :

Gitar-->SansAmp GT2-->Eq-->Reverb-->PC şeklinde..

Bende GT2 nin drivelarını çok sevdim. Özellikle tonda parlak ve sıcak bir hava var analog hissine çok yakın birde pena ve tuşeye gerçekten çok iyi cevap veriyor. Bir gerçek amfi hissi vermesede 300-400-USD lik bir amfi alamıyorsan bu alet kesinlikle bu değerdeki amfilerin ses kalitesi ve hazzını veriyor tabi tüplü preampi vs gibi değil. Ama diyorum ya 300-400-USD lik amf alamıyorsan bu çok rahat işini görür bence. Yalnız çok yazılmış çizilmiş forumda ama bende biraz bahsedeyim. Bu alet öncelikle bir preamp. Bu yüzden bir processor gibi performans almak biraz zor. Bir örnek vermek gerekirse ben bol legato yaparım tapping falan seviyorum bu tip hareketleri ancak GT2 de alt tellerimin sesi cılız kaldı drive ses kalitesi çok iyi olmasına rağmen tappinglere iyi cevap alamadım. Doğal olarak gidip bir compressor aldım legatolarda ve tappinglerde zayıf sesler dengelendi ve şimdi legato ve tappingde uçuyor alet. Birde overdrive takıp birlikte kullanmak istedim ama sonuç kötü oldu.

Yani en iyi performansı compressor + kendi drive ı ile aldım. Bu seferde biraz gürültü arttı bu yüzden şimdi birde noise gate alacağım ve harika bir setup olacak.

Sonuçta benim fikrim kendi düşüncem GT2 tek başına distortion pedalı olamıyor bence ama compresorle kullanınca drivelar güçlendi sert metallica soundları falan aldım hayret ettim. Yani bu işe girersen biraz masraflı olabilir ama en az aşağıdaki ekipmanla tadından yenmez oluyor :

Noise Gate, Compressor, GT2 (Direkt pc, mixer, PA da kullanım için bu setup gayet başarılı bence istenirse eq alınarak çok daha parlak tonlar elde edilebilir veya sert trash vs tonları)

Fiyatı ise : Sıfırı 225-USD ydi Senkopta. ikinci eli de 140 ile 160-USD arasında.

İkinci el alırsan hepsinin sana maliyeti yaklaşık 230-240-USD falan yapması lazım.
 
Allexstone analog çılgınlığı konusunda güzel bir noktaya parmak basmış. Ben bu konuda şöyle düşünüyorum, nasıl gitar öğrenmek, müzik öğrenmek belli bir çaba ve azim gerektiriyorsa, ton ve ekipman konusunda "yeterli memnunum" demek de o kadar bir azim gerektiriyor. Bunun bilincinde olarak hareket etmek ve gerektiği yerde kendine "dur" diyebilmek gerekiyor.

Bu arada Zuhal müziğin boss'un distribütörlüğünü alması ve çok makul fiyatlar sunması umarım diğer şirketlere de örnek olur. Gerçekten boss ürünleri çok hesaplı. Ve amerika fiyatlarına çok yakın. Yani ben bir kaç ay önce gt8mi bugünkü zuhal müzik fiyatına alabilmek için gitarpedal.com aracılığı ile yurtdışından sokmak durumunda kalmıştım. Bence bu ucuzluklar böyle girişimler sayesinde insanların gözünün açılması ve yurtdışı imkanlarını iyiden iyiye keşfetmesi sonucunda oluyor. Direk olmasa bile dolaylı olarak etkisi var. Umarım yakın gelecekte toptan kazıklanmaktan kurtulacağız ve ekipmanları doğru fiyatlara alabileceğiz. Neyse bu ayrı başlığın konusu.

Skyrunner, hayırlı olsun, ton güzel her şey güzel. Keyfine bak. :) Ama dozunu ayarla. ;)
 
JediMaster-Revan demiş ki:
Ya gt2 güzel alet iyi yapmışsın da, şu ekipman olaylarını fazla kafaya takma bence.Marty Friedman boss gt6 ile inanılmaz tonlar alan bir adam mesela.Bu işe kafayı bir taktın mı tabiri caizse manyağı oluyorsun, rüyalarına giriyor adamın.

marty gt6 kullanmıyor.o reklam amaçlı sadece.ayrıca sansamp gt2 si var marty'nin.
 
Kalitesi çok hafif düşük olmuş kayıdın, sanki kasetten dinliyormuş gibi, ama hüzünlü havası olsun, gitar tonları olsun, çalımı olsun hepsi çok hoş, tebrikler.

Oldukça güzel bir aletmiş bu GT2.
 
Eyvallah pyramind, aynı dediğin gibi ve allexstone un dediği gibi bu işi bir çılgınlık haline getirmeyeceğim emin olun çünkü bende drive arayışı ve analoga yaklaşma isteği vArdı ve bunuda kısmen benİ tatmin edecek derecede elde ettim. Ayrıca yardımların içinde çok teşekkürler pyramind.

ytse_jam,

PSA1 ile yaptığın ton çok hoş olmuş hele şarkının ilk girişindeki ton neredeyse gerçeği gibi olmuş ayrıca çokda iyi çalmışsın tebrikler. Bu arada PSA1 hakkında çok bilgim yok tüplümü bu preamp? Bayağı çok tutuluyor diye biliyorum PSA1. İkinci el fiyatları ne durumda?Ben dahil ilgilenenler olur diye bilgi verebilirsen sevinirim. Sonuçta bu başlığı açtık bari burda yürüsün SansAmp.. İlgilenenler almak isteyenler olursa burdan fikir almalarına yardımcı olur belki bu başlık çünkü bende SansAmp almadan önce çok bilgi aradım bu başlık gibi kullananlar SansAmp kayıtları koyan yoktu. Şimdi sende kayıt koyunca daha da renklendi bilgi dağarcığımız. Aslında başka model SansAmp ı olanlarda kayıt koyarlarsa çok iyi olur mesela Triac, Classic.
 
Merhaba skyrunner , psa-1'lerin sıfırı 850 dolar civarı sanırım senkopta fakat 2.elleri 560-600 dolar civarından satılıyor ,.Psa-1 lambalı bir preamp değil ,ton karakteri olarak gt2'ye epey benzemekle birlikte çok daha geniş bir ton yelpazesi ve dijital programlama sağlıyor kullanıcıya.
 
arkadaşlar bu gt-2yi bir arkadaşım devresini nettenb indirip yapmıştı üstüne boss ds-1 bağlamıştım ama ses çok kötü gelmişti sorum şu bu gt-2 ve türevlerine hiç drive pedalı bağlayamıyor muyuz veya bağlanıyosa da nası iyi ton elde ediliyor acaba?
gain yetersiz gelmişti bana o yüzden sordum gt-2 yi amfiyle boostlayınca nasıl sonuçlar alınıyor meraktan sordum!!
 
Valla amma ilginç jedaynayt,

Tam bende bu soruyu sormak için girdim senin sorunu gördüm olmaz bu kadar bende aynı şeyle karşılaştım bilen yaşayan varmı diye soracaktım.

Evet aynı sorun bende de oldu hemde orjinal GT2 de. Bir tane Boss OS-2 yi GT2 den önce bağladım. GT2 nin tüm drivelerını kıstım clean e getirdim modu da ama çok kötü bir ses aldım. Mantığım şu olmuştu. Eğer bu preamp ise clean deyken başka distortion pedalları da bağlayabilmemiz lazım ama olmadı. Ne yani ben illa şimdi GT2 nin drive ını mı kullanmak zorundayım besleme ve değişik sesler için başka distortion bağlayamayacakmıyım buna. Eğer böyleyse bu çok kısıtlayıcı bir özellik. Deneyen başarılı olan varmı hiç arkadaşlar. GT2 ile harici bir distortion pedalı bağlayıp iyi sonuç alanınız varmı?
 
ytse_jam ton güzelde. bendler falan çok hoş ya çok hüzünlü bi havası var çalışının çok hoşuma gitti kendi adıma gece dinlemenin verdiği bi halde var tabi :)

Skyrunner kaydını güç bela dinledim inat etti zor indi ama indi :) Bence çok güzel ton dahada iyi olucak eminim ilerde
 
Skyrunner çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.Sanırım bende alacağım sansamp gt2 den bir tane.Benim sansamp ile yanında kullanacağım diğer aletlerden bir tanesi ibanez ts9 tube screamer.Bir tanede zoom 2100 var.Zoom dan ise bundan önce yaptığım gibi eq,reverb delay gibi efectler almayı düşünüyorum.Bakalım nasıl olacak?Teşekküe ederim saygılar herkeze...
 
Skyrunner demiş ki:
Valla amma ilginç jedaynayt,

Tam bende bu soruyu sormak için girdim senin sorunu gördüm olmaz bu kadar bende aynı şeyle karşılaştım bilen yaşayan varmı diye soracaktım.

Evet aynı sorun bende de oldu hemde orjinal GT2 de. Bir tane Boss OS-2 yi GT2 den önce bağladım. GT2 nin tüm drivelerını kıstım clean e getirdim modu da ama çok kötü bir ses aldım. Mantığım şu olmuştu. Eğer bu preamp ise clean deyken başka distortion pedalları da bağlayabilmemiz lazım ama olmadı. Ne yani ben illa şimdi GT2 nin drive ını mı kullanmak zorundayım besleme ve değişik sesler için başka distortion bağlayamayacakmıyım buna. Eğer böyleyse bu çok kısıtlayıcı bir özellik. Deneyen başarılı olan varmı hiç arkadaşlar. GT2 ile harici bir distortion pedalı bağlayıp iyi sonuç alanınız varmı?


Ben böyle bişey denemiştim ama triac'de.. boss sd-1'den sonra triacyi brit modunda (triacnin drive 0'da iken) denedim baya hoş oldu..dene bence böyle şeyleri değişik sonuçlar çıkabiliyo ama tweed modunda iken herhangi bi pedal bağlarsan çok da sağlam olmuyo haliyle.. gene zevk meselesi ama işte :roll:
 
Cakewalker Allah senden razı olsun dostum bana verdiğin akıl sayesinde gece gece inanılmaz tonlar ürettim. Ben sadece Tweed modunda clean de denemiştim. Beğenmediğim içinde bugün OS-2 pedalımı istemeye istemeye geri verecektim. Gece gece dedimki dur yahu Cakewalker ın dediğin bir yapayım brit moda getirdim clean de yine drive zayıftı aklıma geldi dedimki OS-2 yi overdrive a getirip GT2 nin de drive ı ile birlikte kullanayım ikisinin de drive düğmesini ortaya getirdim yani çok açmadım. Oda ne?? İnanılmaz bir solo soundu elde ettim resmen gitar ağlıyor. Olmaz böyle şey.. Sonra denemek için California sounda getirdim yine OS-2 ve Sanamp ın her ikisinin drive ını da düşük tuttum ve inanılmaz bir sound la karşılaştım bugün yarın buraya örnek bir mp3 koyarım gerçekten süper oldu. Fikir için çok teşekkürler Cakewalker bana büyük bir iyilik yaptın. Yoksa GT2 ye herhangi bir overdrive bağlayıp iyi bir sonuç alınamaz olarak kalacaktı düşüncelerim şimdi ise bu aleti overdrive sız hayatta kullanmam inanılmaz farklı bir sound elde ettim sen çok yaşa Cakewalker.
 
Çok sevindim cidden, eyvallah sağol.

Ben de triac kullandığım vakit tweed'e bi türlü ısınamamıştım.

Hatta cahilliğimden "ulan madem yavuz çetin fender amfi kullanıyo, ben de stratımı tweed moddayakene bi bağlayım da öyle çalayım cherokee'yi" dedim. ama ne oldu felaket!! :)

Çok boğuk, üst telleri hiç duyurmayan bi rengi var tweed'in. Yapılsa yapılsa ska falan yapılır anca gibime geliyo..

Kolay gelsin, örnek tonu merak ettim bende :)
 
uzun zamandır entry olmamış bu topic te ama up landığında yine bakan birisi olacaktır herhalde.ben de analog set up kullanıyorum.set up ıma sans-amp gt-2 ekliycem.şuanki set up ım cs-3,ns-2,ge-7,od-3.bu pedalları gt-2 ile en verimli nasıl bir kombinasyonda kullanabilirim?dizilişleri nasıl olmalı?bu arada frekansları çakışacağından dolayı os-2 pedalımı satıp drive ı gt-2 cden kullanmaya karar verdim.ve od-3 ü de bu yüzden aldım.bir de gt2-yle tri-ac eklemek arasında ne fark olur ikisi de aynı para ama illa ki fark vardır.bu arada ben sahnede tek ton kullanıyorum.parça içinde ya da aralarında ton değiştirmeme gerek kalmıyor.yardımcı olursanız sevinirim.hörmetler
 
Geri
Üst