Tech21 Nyc Sansamp Classic/gt2/tri A.c./psa 1

ben gt-2 ile sorunumu çözdüm..amfime direk arkadan bağladım kabin olarak ve eq um ile yaptığım ayarlar sonucu güzel tonlar elde ettim...
mt-2 ve gt-2 yi beraber açıyorum ama gt-2 clean sadece preamp olarak kullanıom...bi kaç kere gt-2 yide drive konumuna getirip denedim değişik sonuçlar elde ettim mt-2 ile ama çok uğraşmadım çünkü çalarken aşağı eğilip sansampı clean drive falan filan diye ayarlamak zor geliyor zaten bi drive bi distortion pedalım var sansamp sadece preamp...

ama özel olarak bi sorun varsa gt-2 ile mt-2 yi şöle yap böle yap falan diye yapar denerim sonuçları buraya yazarım...
 
özel bir sorum yok sadece şimdiye kadar mt-2 kullandım sadece pedal olarak ve bu aletler hakkında bilgi birikimim çok az.
Bu aletler sadece clean tonda modelleme yapmak için almaya değer heralde sen de öyle kullanıyormuşsun.Peki mt-2 nin distorsion tonları bu aletlerinkinden her zaman için daha serttir değil mi?
Ayrıca hem bass hem de elektro için kullanılır mı gt-2 hiç denedin mi? ya da böyle kullanılabilecek bir alet var mıdır?
bir de bu başlıktaki aletlerin alternatifleri nelerdir bana bir kaç marka söyleyebilirsen araştırma yapayım biraz.Şimdiye kadar sadece bir MXR diye bişey gördüm alternatif olarak
 
Sans amplar hem elektroda hemde bassta kullanılabilir. gt2 ve tri ac özellikle elektro gitar da kullanmak için yapılsalarda bass gitarlarla uyumludurlar. hatta kitapçığında bass için birkaç ayarlarda gösterilmiş. ama sans amp ın birde bass için yapılmış pedalı var. başlıktaki aletlere alternatif olarak gt2 nin başarılı bir kopyası olan Behringer gdi21 var özellikle yanında bir distortion pedal kullancaksanız behringerin daha başarılı olduğunu söyleyenler çok fazla. benimde tavsiyem eğer sadece cleande kullancam öyle durcak yanında distortion pedal kullancam diyorsanız Behringer alın.
 
arkadaşlar benim de sansamp la ilgili bir sorum var.
sansamp gt2 ile tri-a.c. arasında kaldım.kafama takılan
sahnede kullanırken clean ile drive kullanmam gereken yerlerde
geçişleri kolay yapabilirmiyim gt2 ile.çünkü bildiğim
kadarıyla gt2 de tek kanal var.fakat tri-a.c. de 3 kanal var.
fakat gt2 nin drivelarının daha sağlam olduğunu okudum.bu yüzden
gt2ye biraz daha yatkın duruyorum.fakat clean geçişleri
kafamı kurcalıyor.aleti kullananlar yardımcı olursa çok sevineceğim.
ayrıca gt2 yi comp. ve eq. ile gelişltirmek de istiyorum.bu da
sanırım aletin clean tonlarını güzelleştirecektir?
bu arada amfim yok direk mixerden kullanıcam.
sevgiler..
 
bifist demiş ki:
arkadaşlar benim de sansamp la ilgili bir sorum var.
sansamp gt2 ile tri-a.c. arasında kaldım.kafama takılan
sahnede kullanırken clean ile drive kullanmam gereken yerlerde
geçişleri kolay yapabilirmiyim gt2 ile.çünkü bildiğim
kadarıyla gt2 de tek kanal var.fakat tri-a.c. de 3 kanal var.
fakat gt2 nin drivelarının daha sağlam olduğunu okudum.bu yüzden
gt2ye biraz daha yatkın duruyorum.fakat clean geçişleri
kafamı kurcalıyor.aleti kullananlar yardımcı olursa çok sevineceğim.
ayrıca gt2 yi comp. ve eq. ile gelişltirmek de istiyorum.bu da
sanırım aletin clean tonlarını güzelleştirecektir?
bu arada amfim yok direk mixerden kullanıcam.
sevgiler..

aynı soruyu bende soruyorum. bilen varsa söyleyebilir mi?
 
selamlar, gitar çalma konusunda pek eski olduğumu söyleyemem daha yeni yeni elle tutulur işler yapmaya başladım, şimdiye kadar denemediğim procesör markası kalmamıştır herhalde, hala istediğimi bulduğumu söyleyemem. Belki çok kaliteli procesörlerdir ama kullanmayacağım halde üzerinde 32093802 tane düğmeye para vermek istemiyorum.

Şu an elimde kx-custom ve marshall mg30dfx var araya triac veya gt2 koymayı düşünüyorum ne dersiniz?

edit: şimdi baktım da tam olarak aradığım dist. tonu şu tarz bir şey
http://www.tech21nyc.com/sounds/triac_sounds/TRIAC-Metal.mp3
gt2 ile bu tona yaklaşabilir miyim yoksa kesinlikle triac mi diyorsunuz?
 
benim bildiğim gt2 ton yelpaze daha geniş, gt2 ile death metalden bluesa kadar her çeşit şarkıyı çalabilirsin ama tri-ac'de tonlar daha dar sanırım, gt2ye göre daha yumuşak..
ben gt2 kullanıcısıyım ve tonlardan çok memnunum fakat dediğiniz gibi clean-drive geçişleri insanı zor duruma sokuyor, amfiniz yoksa ve konserdeyseniz yapçağınız fazla bir şey yok, ikisinden birini kullancaksınız(ki bu drive olmak zorunda)..
benim tavsiyem eğer amfiniz yoksa ve bol bol konser veriyosanız tri-ac almanızdır..
(*yanında "ultra-g" şiddetle tavsiye ederim ister gt2 alın ister tri-ac)
 
jacksonke1 demiş ki:
sansamp gt 2 de, gain sanırım cok yeterli değilmiş, ve bende gain manyagı biri olarak sanırım beni kesmez, fikirleriniz ?
Gain yeterli GT2'de oldukça fakat ben çok fazla sert, soğuk buldum GT2'yi bu yüzden sattım yani eğer aklınızda sıcak midli lead tonları varsa bu onu gerçekleştiren bir alet değil.Belki önüne bir drive pedalı veya boost ile veya sonuna EQ konularak yapılabilinir birşey ama ben pedalın tek kullanımından bahsediyorum tabi ki.Yani almadan önce mutlaka bir yerde deneyin pedlaı tek olarak.Ben açıkçası zamanında Serdar Öztop'un Bulutsuzluk Özlemi konserinde ki tonlarını alabileceğim varsayımı ile gidip almıştım o yüzden benim düşüncemle alakasız çıktı, o tabi biraz benim aceleciliğimden de kaynaklandı.
 
Daha gecen gün barda, musicman gitarını gt 2 ye baglamıs bir gitarist izledim, enfes tonlar cıkıyordu, amfisiz hemde...Hayran kaldım, sanırım musicman inde etkisi cok büyüktü, cok iyiydi tonlar, kesinlikle sert falan da değildi...Benim sert anlayışım biraz farklı, sert çalınca sert olur, yumuşak çalınca yumuşak diyorum..Blues çalarsan blues calmıs olursun, rock calarsan, rock..Gitarın karakteri serttir ona bişey diyemem.
 
triac gain olarak kesinlikle gt-2 den çok farklı. özellikle mağazadaki bazı arkadaşlar tamamen aynı olduklarını iddia etseler de kesinlikle inanmayın, triac çok daha düşük gainli bir pedal. drive ı kökleseniz bile çok sert bir ton alamazsınız. ha tonları güzel mi? evet güzel. önüne bir booster arkasına bir eq takınca sert ton çıkıyor mu? eh... ama yine de gt2 kadar başarılı değil modern distortion tonlarında.

edit: ayrıca önüne arkasına pedal bağladığınızda clean tona geçmek için yine birden fazla pedala basmanız gerekeceğinden triac pratikliğini büyük ölçüde kaybediyor. bence almadan önce iyice deneyin, drive ı sizin için yeterli olacak mı iyi düşünün, sonuçta modelleri amfiler mesa mark I ve marshall plexi.

bu arada gt-2 o kadar denemedim ama triac de biraz headroom sıkıntısı var gibi; sanki tüm tonlar kompresörden geçmiş gibi geliyor. tonun hacmini kaybediyorsunuz biraz.
 
sansasyon demiş ki:
ya halil abi gdi21 le gt8 kıyaslamak gerekirse baya farklı aletler.. hemde çok farklılar. hem boyut hem işlev hemde fiyat olarak çok alakasızlar yani :D :D :D
ahahahaha :D ulen herkes bi dünya soru soruyo gt8le ilgili :D kafa olmuş 1500 :D gt2 ile diyecektim.gt8 gurusu olduk :D aleti satalı çok oldu ama hala etkisi üzerimde :D Gt8in laneti :D

tekrar sorayım o zaman gt2yi gdi21le kullanıpta kıyaslayacak birileri yazsın hemen yapıştırmayın behringer dandik diye gdi21 ile ilgili çok iddialı konuşanlar var :D
 
gdi21 , tri ac ve boss os2 kullanıyorum

tri-ac tonlarından çok memnunum fakat tri-ac ile yazdığım tonu boss os2 ile boost edince tri ac deki ses kalitesi düşüyor o dolgun ve kaliteli his kayboluyor (os2yi tri ac önüne bağladığımda daha iyi sonuç aldım) arkasına bağlayınca çamur oldu ki drivelarım falan hep 1,1.5 kademe açıktı en fazla

gdi21 de tri ac ile birlikte kullanınca kötü sonuç verdi çünkü iki pedalda da anfi ve kabin simulasyonu var ve birbirleri ile baskınlık olayına giriyorlar fakat gdi21 in sert tonları kalite bakımından tri ac (ve de tahminimce gt2) kadar iyi olmasa da daha dolgun ve doyurucu.

şimdi bu yorumlardan sonra sorum şu

wah->boss os2->tri-ac doğru bir sıralama mı ? yoksa tri-ac ve os2 yer mi değiştirmeli

amacım hafif clean marshall yada mesa simulasyonu ile başlayıp bunu güzel bir drive distortion ile kullanmak(ya da solo tonu yaratmak), anfim roland cube 30, aux girişinden giriyorum aletleri
 
hala gdi21 ile gt2 arasındaki farkı anlamış değilim o yüzden bir ikisini de kullanmış bir hayırsever arkadaş çıkıpta bilgi verene kadar evimden dışarı adım atmıcam.
 
Geri
Üst