Tech21 Nyc Sansamp Classic/gt2/tri A.c./psa 1

Ben GT2 almadan önce çok araştırdım Türkiye de de Dünyanın her yerinde de Triac ta GT2 kadar sert drivelar olmadığını yazmışlar. Benimde tavsiyem GT2 olacak, eğer sert drivelar seviyorsan. Elindekileri de şu şekilde sanırım en uygun dizmiş olursun :

Gitar-->CS-3-->OD-3-->GT2-->GE-7-->NS2 (NS2 loop olarak bağlanmalı)

Tabi bu dizilişi verdim ama hepsini aynı anda kullanmak sıkıntı yapabilir yani hem compressoru kökler hemde OD3 ve GT2 nin drivelarını açarsak çorba gibi olacaktır. Ya compressoru çooooooooookk minik seviyede tutacaksın yada onu kullanırken OD-3 ünü minimumda tutacak veya komple kapatacaksın. Zaten analog sistem kullanıyorum dediğine göre sende biliyorsundur boşa yazmışta olabilirim bu ayrıntıyı. Bu şekilde en iyi verimi alabilirsin bu arada yukarıdaki dizilişte GE-7 de başa da konulabilir ama ben toplamdaki sesi equilizere sokmayı tercih ediyorum yukarıdaki gibi.


Bu arada Fender Club ın orjianal bir dökümanı var bende compact pedalların nasıl dizileceği ve aralarındaki diziliş ilişkilerini anlatan küçük bir pdf dosyası indirmenizi tavsiye ederim faydalı olacaktır takıldığınız yerde.

Efekt Dizilişleri
 
çok saol valla hemen cevap gelmiş.diğer pedalların dizilişlerini bu şekilde yapıyordum.gt-2 yi nerede kullanacağımdan tam emin olamamıştım.bu arada os-2 yle kullandığım zaman ben de os-2 yi overdrive a çekip aletin drive ını kısıp çok iyi bi ton yakalamıştım.tam anlamıyla öküz bi ton oldu.pedalın gelmesini bekliyorum.istanbul dışındayım bu aralar.gittiğimde ilk işim almak.tabi kalmışsa.tekrar teşekkürler
 
Aynennnnn. Bende OS-2 ile kulanıyorum overdrive a çekip gt2 ile OS-2 nin drive ını tam ortada dengeleyip çok acaip bir sound alıyorum harmonicler acaip güzel legatoya compressor gibi cevap veriyor ton ruhsuz değil wahlı gibi bir drive elde elde ediyorum. Sustain gayet artıyor falan filan çok memnunum OS-2 den GT2 ile kullanımından. Ama bence OD3 ile daha da güzel sonuç alabilirsin onunla denedinmi hiç?
 
doğrusu od-3 ile deneme şansı olmadı.ama boss pedalları tanıyorum biraz da tecrübe ettim yıllardır pedal araştırırken.kafamda direkt böyle birşey yapmam lazm diye bi düşünce belirdi.aynı gün içinde de aldım od-3 ü.ama şunu söyliyim.od-3 ü alırken os-2 yi sadece distortion a çekip gitar>cs-2(sustain i kısarak ve compressor u da min.tutarak)>od-3>os-2>ge-7>ns-2>sıradan küçük bir amp. şeklinde denedim.sesi çok açmamama rağmen bu haliyle bile cayır cayırdı.bu arada ben bu sisteme(gt-2 dahil edilmiş sisteme) şöyle birşey de yapmayı düşünüyorum.bende behringer(çoğu insan çin malı olmasından dolayı tercih etmez ama gayet iyidir.profesyonal kayıt sütüdyosunda da bunu tecrübe ettim)tekrar yazıyım uzadı behringer mdx-4400 multicom pro ile kullanmayı düşünüyorum.bu alet 4 kanala aynı anda hem kompressor hem de peaklimiter olarak ayrı ayrı müdehale edebiliyor.(ya da 2 şer kanal şeklinde stereo olarak)neyse ben cs-2 yi comprese etmek için,mdx-4400 ü de eq ya girmeden önce tonların dönüşünde limitlemek için kullanıcam.bakalım ne sonuç verecek.biraz saçmada gelmiyo değil ama aleti aldım home studio amaçlı ve 2 defa kayıtta kullandım o kadar.bir işe yarasın bir de böyle deniyim:)sonucu buraya yazarım artık.(ha bu arada sakın cahil cahil her duyduğu cihazı atlayıp alan bi insan sanmayın.mdx-4400 ü dediğim gibi sadece ev için almıştım.ama home studio olayını erteleyince açıkta kaldı bari sahneye transfer ediyim dedim.sonuç alamazsam da satıcam)
 
ha bir de od-3 ün overdrive ını os-2 ye tercih etme sebebim,os-2 yi hernekadar sadece od ye çeksem de az da olsa biraz distortion kalıntısı oluyordu.doğalolarak saf bir overdrive tonu yoktu.ve az da olsa bu distortion frekansı gt-2 nin drive ıyla çok rahatsız etmiycek şekilde olsa da çakıştı.
 
şarkıyı dinledim kayıt baya kötü olmuş bende almayı düşünüyorum psa1 acaba pod xt live mı alsam :) dostum şöyle sert soundlu bir kayıt yapabilirmisin rica etsem ?
 
ytse_jam,

kaydını dinledim çalış ve tonlar gayet güzeldi sadece kayıt kalitesinden dolayı tonları anlamak biraz zor oldu ama bence gayet başarılıydı tebrik ederim.

Bu arada bende Cakewalker a söz vermiştim unutmuşum. Aşağıya bir kayıt koyuyorum

burda setup ım :

Gitar->NS2(input), NS2 (send)->Bad Horsie->Boss OS-2->GT2->Eq->NS2(return)->NS2 (output)->Virtualizer Pro (Reverb)->PC Sound Card

Gt2 ve Bad Horsie sesini örneklemek için koyuyorum bu bir demo değil o yüzden demo bölümüne koymadım. Zaten 20 saniyelik bir kayıt 250 kb lik bir dosya vakti olan gt2 ve bad horsie merak edenlerin ilgisini çekebilir. yüksek sesle dinlemenizi tavsiye ederim tonlar çok daha dolgun geliyor.


GT2 ve Bad Horsie için ses örneği
 
arkadaşlar bende titiz araştırmalardan sonra sansamp tri ac satın aldım ve şöyle bir analog setup oluşturdum..

cry baby 535q + mxr comp + mxr ten band eq + sansamp tri ac. + mxr flanger + mxr phaser + mxr micro amp

amfilerin line çıkışlarına girerek harika tonlar alıyorum direkt mixere henüz girmedim ama ordanda verim alacağıma eminim..yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
 
Hayırlı olsun setup ın @cem_lead çok güzel setup olmuş. Emin ol o setup tan alacağın tonu iddia ediyorum hiçbir processor den alamazsın. Heleki Sansamp bana göre floor tabanlılar içindeki en iyi amfi simulatörü buna artık kesin karar verdim. Belki rack sistemlerde daha iyisi var ama özellikle processorler içiersindeki amp simulatörleri Sansamp ın yanında oyuncak gibi kalıyor. Buna XT Live ve GT-8 de dahil.

Muhakkak herkesin birşekilde denemesini tavsiye ederim. Bu kadar kaliteli analog tonlara yakın sıcak tonlar veren bir simulatör görmemiştim. Bende Pod XT de var hala kullanıyor kardeşim ona verdim. İnan Pod XT de 30 küsür tane simultör var bir hepsi birbirine benziyor ve ayarlamada parametrik değişikliklere çok zayıf cevap veriyor oysa Sansampta iki küçk düğmeyi azıcık çevirsen bambaşka tonlar alıyorsun çok versalite ve hassas bir alet. Kardeşim ürettiğim tonları duyduktan sonra tutturdu bu Pod XT yi satalım bana da Sansamp alalım diye. Sihirli küçük bir kutu gerçekten.

Ama pek processorler kadar çok tutulmuyor sansamp neden? Çünkü tek başına çok yeterli değil birlikte en azından Eq ve compressor de kullanmak performansını zirveye çıkarıyor. Çoğu kişide yahu kim uğraşacak iki üç pedal almakla deyip processorlerin o soğuk ruhuna ister istemez teslim oluyor. Buyrun işte ben 2 senelik pod xt kullanıcısıyım Sansamptaki gerçekçi seslerden sonra Pod XT yi alıp çalamıyorum çok ruhsuz geliyor. Bence iyi bir setup yapıp bu setupa sansamp bağlayan kişi istisnalar hariç bir daha processorle gitar çalamaz. En azından ben artık öldürsen processor kullanmam. Çoğu kişi sert tonla doğal tonu karıştırıyor. Yani Pod XT de gerçekten çok sert tonlar var. Adamlar yapmışlar dinleyen vaaay be diyor ama bu makyajın arkasında tonun ne kadar doğal ve gerçekçi olduğunu sorgulamıyor ki gerçekten sorgulandığında tonun ne kadar yapay bir ses verdiği görülecektir. Ben denedim defalarca ve gördüm. Bazlıları Sansamp ta direkt alıp yok yaa bu pod kadar sert alet değil deyip yorum yapabiliyor iyi de diyorum ya bu cihazı bir iki ekstra pedalla besleyerek basit bir setup yapın bakalım sert tonlar nasıl oluyormuş eq da iyi bir ayar çektikten sonra gerçekten inanılmaz lezzetli tonları var. İsterseniz ek olarak ucuz bir analog overdrive ekleyin death metal tonlarına kadar ne biçim geniş bir yelpaze sunuyor. Sonuçta Sanamp bir processor değil bir preamp. Sansamp ı alıp deneyip aaa bu GT-8 gibi değil memnun kalmadım en iyisi XT Live vs demek yanlış çünkü Sansamptan processorunuzdeki gibi performans almak için bir iki pedal daha almanız lazım. Ama inanın buna değer. Kesinlikle değer. Yahu Pod XT de çalarken pena ile parmağımı kullanarak küçük harmonik numaralar çekiyorum Pod XT banamısın demiyor harmonikleri belirli ölçüde veriyor. Oysa yeni setup ım da Sansamp ile çalarken inanın pena vururken dikkat etmeye çalışıyorum en ufak en minik pena hareketlerinde bile alet ne harmonic sesler ne çığlıklar atıyor. Artık bazen harmonic ses elde etmemek için penayı düz tutuyorum parmağımın köşesi milimetrik kazara tele değse başlıyor alet ciyakkk diye harmonik sesler üretmeye?

Bu bana ne mi sağladı? Şunu sağladı :
ben meğer gitar çalmıyormuşum şimdi yeni keşfettim kendimi meğer sadece sol el parmaklarıyla notaya vurgu verilmezmiş pena hareketleriyle de nota vurgu verilirmiş yani milimetrik bir farkla biraz daha yavaş veya sert vursanız notanın vurgusu değişiyor. Oysa Pod XT de bama güme penayla tele nasıl vurursan vur üç aşağı beş yukarı hep aynı vurgu. Pena hareketlerim o kadar geliştiki Sanampla geçenlerde kardeşime bir parça çaldım kardeşim dediki inan abi aynı parçada sanki 3-4 farklı ton kullanmış gibisin. Bende dedimki yok olummm ton aynı ama penayı farklı vurdukça sanki yepyeni başka bir tonmuş gibi çıkıyor.

Sansamp gitariste özgürlüğünü veriyor ona hakkettiği değeri veriyor processorle gittikçe yitip kaybolan yeteneklerinizi geri veriyor sizi olduğunuzdan daha iyi bir gitarist olduğunuza inandırıyor inanın.......


Ben Sansamp Gt-2 ile aldığım şu 1 ay içinde neredeyse müziğin cennetinde yaşıyor gibiyim ve zevkten ölme ihtimalime karşı vasiyetimi de yazdım GT2 imi kardeşime bırakıyorum ölürsem :LOL: :LOL: Bu yüzden kardeşim küçük küçük beni öldürme planları içine girdi hissediyorum. :LOL: :LOL:


Alın demiyorum ama varsa arkadaşlarınızda setup kurmuşlar içinde SansAmp ı olanlar gidin bir deneyin fikir edinin derim tek başına cihazı kuru kuru deneyip karar vermeyin derim. Bir kaç pedalla nasıl sonuçlar verdiğini görün derim.

Ve son olarak şunu derim ben : sırf sahnede presetler arası geçişlerde kolaylık oluyor diye asla processore geçemem artık, bu güzellikteki bir sesi duydum ya artık sırf preset geçiş kolaylığı var diye öldürseler processore geçmem sahne için bile olsa bu tonlardan vazgeçemem. Gerekirse Tri-ac alınır onda preset için hafızada mevcut zaten. Ama sahne de kolaylık oluyor diye arada böylesine bir uçurum olan ses farkından vazgeçmek yazık olur..

Sansamp bana herkesin bildiği kimilerinin bilmenin yanında yaşadığı şeyi banada yaşatarak göstermiş oldu : processorler gitaristin baş düşmanı ve yeteneklerinizi öldürmek için gizli bir silah gibi. Eğer bir gün gitarda bir rakibimi safdışı bırakmak isteseydim ona processor hediye ederim. :LOL:
 
Bu arada Sansamp GT2 ses örneği dinlemek isteyenler aşağıdaki linkteki kayıtlarımı dinleyebilir bol bol ses örneği var gerçi Sansamp ı aldığım ilk haftalar içinde kaydetmiştim ama yine de bayağı bir fikir verir. Şimdi alete daha bir hakim olduğum için yeni tonları da sürekli bu adrese upload edip güncelleyeceğim. Vakti olan merak edenler için linki koyuyorum aşağıya :

http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=342964
 
Usta öyle bi yazmışsın ki gidip koşa koşa alasım geldi aleti valla:). Benim merak ettiğim yazıda belirttiğin gibi death metal tonlarındaki performansı, bu tip sert tonlarda yanına koyacağımız bir eq ve boss gx-700 tipi bir efekt aletiyle ne gibi bir sonuç verir onu merak ediyorum.
 
Aslında Death metal demişim üstte ama yanlış olmuş trash gibi sert tonlar demek istemiştim. Death metal pek fazla dinlemediğim için o tona kulağım pek aşina değil acaba o tonlarda nasıl gerçekten bilemiyorum .Ama alet çok versalit eq ile derin karanlık tonlar falan elde edilebiliyor. Zaten gördüğüm kadarıyla GT2 nin direkt kendi çıkışında kullandığı bas ayarı öyle güçlüki.. Bir çok cihazın bas ayarını kullandım; adı bas ayarı sadece çoğu cihazda. Aslında hiç baslaştırdığı falan yok bu düğmelerin sadece tonu boğuyor o kadar. Oysa Gt2 de ki bas ayarı gerçekten tonunuza inanılmaz bas katıyor bende creative 5+1 var GT2 nin basını açınca subwooferım acaip gümlüyor. Yine tiz düğmesi tonunuzu direkt tiz ve ince yapmıyor tonu inanılmaz parlaklaştırıyor.


Ama dediğim gibi death metal türünü çok bilmediğim için yanlış bilgi de vermiş olmayayım o ton için başka alternatifler varmı onuda bilemiyorum. Ama metal müzik için ideal hele solo için güçlü doğal drivelar arıyorsanız ben GT2 ye tam not veririm. Yine metallica, megadeth vs tonlarına kolaylıkla ulaşılabiliyor.
 
hardcore/deathcore/grindcore,core oğlu core tarzlar için de süperdir gt-2.diğer(overdrive,compressor,..)gibi cihazlarla kombine ederek de öküz ötesi tonlar elde edilebilir.ayrıca gözükenden çok daha güzel bass,tiz ayarları var.abartmak istemem ama eq yerini bile tutabiliyo.
 
ya bende acaip merak ediyorum bu gt 2 yi.. vede triac i deneyebilecegim biyer biliomusunuz.. uzun vadedeki analog setup ım icin dusunuyorum.. once saglam bi processor aliimda...
 
İstanbulda senkopta satılıyo tünelde ama elinde yok.2 haftaya kadar gelicekmiş.diğer dükkanlarda da belki konsinye bırakılmışlardan bulup deneyebilirsin.diğer illeri bilemiycem ama ankarada da satılıyodu.ankaralı arkadaşlar yazar dükkan adını
 
Geri
Üst