Planet Waves ürünleri

arkadaslar planet waves in jackları hakkında yazışmalarınız karşısında sessiz kalamayacagım dogrusu..

2 3 milyonluk kablolarla 18 dolar ile 38 dolar arasinda degişen kablolari karsilastirmak gibi bir cehalete dustugunuzu gormek cok aci gercekten(cogu konularda bu cehaleti goruyorum ne yazik ki)

soyle ki, planet waves kablolar omur boyu garantili ve o parayi sadece bir kereye mahsus veriyor ve bozulmasi durumunda yenisi ile degistiriyorsunuz.. ve aradaki ses, malzeme ve kalite farki tartisilmamali bile..
 
arkadaşım kimse bu karşılaştırmaları cehaletinden falan yapmıyor tamammı?
bunlar daha doğru düzgün elektrik şebekesi bile olmayan ev ortamımızda bize sağlayacağı artılar olup olmadığı.
ayrıca ömür boyu garanti koskoca bir yalandır bozulduğunda kullanıcı hatası denip yenisiyle değiştirilmiyor geçiceksin onları
 
Kabloda kopma ,ezilme hede hödö den dolayı bir hata olursa tabi değiştirmezler.Garantili olan jack kafaları.Herhangi bir problem çıkarsa pek de güzel değiştirirler bence :)
 
jack kafasında sadece tel kopabilir onuda sevabına herkes lehimler onun dışındaki problemleri geri almıyorlar bunu sen kırmışsın diye.
neyse boşverin garantiyi atalayın dediği gibi kayıt işlerinde studyoda kullanılması çok mantıklı peki ya evimizde bi artı sağlarmı almaya gerek varmı?
 
Ben zaten stüdyo ve sahne için önermiştim ilk mesaja bakarsan :D
Evde de artısı şu olur,kayıt yapacağın tutar bilgisayarla,cızırtı yapmaz ,yumuşak olduğu için tel kırılmaz falan filan.Yani kalitesiz bi kablo alırsan,dümdüz tutman gerek içindeki kalitesiz teller kırılmasın diye :)
Ne bileyim yani benim stüdyo falan işi olduğu için,sahne de düşündüğüm için bunları aldım,memnunum.Sonuçta hadi diyelim ömür boyu garanti vermediler,bu jackın azına etmezsen bozulacağını da sanmam.Bir kere para vermiş olacaksın sonuçta :) Kolay gelsin..

Haa bu arada bu jack ın kafasını açamıyosun,lehimletemezsin yani kimseye :p
 
Bu jack iyiyse her yerde iyidir.
Ama evde çok fark yapmayacaksa, avantaj sağlamayacaksa (2-3 miyonluk jack da aynı işi aynı kalitede yapacaksa) ev kullancılarının o markaların reklam giderlerini, patent maliyetlerini ödemesi cehaletin ta kendisidir...
Garanti olayı bence de yalan. Tüketici olarak ilk hakkın aldığın yere götürmek, götürdüğünde de sana ilk diyecekleri; "biz bununla ilgilenmiyoruz, teknik servisimiz yok. Siz yetkili servise götürün."
Zannetmiyorum ki hiçbir müzik mağazası bu problemli ürünleri götürünce bahaneler uydurmadan değiştirsin...
Daha önceden yaşadığım tecrübem: Ömür boyu garantili olarak aldığım bir ürün (Planet Waves değil) hata verdi. Mağazaya götürdüm. Garanti belgesi istediler. Çıkardım verdim. Bunun başlama tarihi imzalanmamış, belge kaşelenmemiş dediler. Satarken neden imzalamadınız falan, nasıl ömür boyu garanti?... Bir yığın hikaye, rezillik diz boyu.
Böyle durumlarla karşılaşmak mümkün. Olmuyor değil, özellikle ve malesef bu müzik ekipmanlarında...
 
gogostar demiş ki:
Daha önceden yaşadığım tecrübem: Ömür boyu garantili olarak aldığım bir ürün (Planet Waves değil) hata verdi. Mağazaya götürdüm. Garanti belgesi istediler. Çıkardım verdim. Bunun başlama tarihi imzalanmamış, belge kaşelenmemiş dediler. Satarken neden imzalamadınız falan, nasıl ömür boyu garanti?... Bir yığın hikaye, rezillik diz boyu.
Aldığın ürünün içinden garanti belgesi çıktıysa fiş ya da faturayla beraber onaylatacaksın ki bir şey olduğu zaman işe yarasın. Yani garantinin başlama tarihi vs. ordan belli olur.

Ama dediğiniz gibi garanti işi her zaman işe yaramıyor, hatta bazen sadece moralinizi bozmaktan ibaret oluyor. :)

Saygılar...
 
Farkındayım faturanın, fakat bu uygulama yeni başladı. Artık garanti belgesini ozellikle doldurmuyorlar, faturadan bir kopya daha veriyorlar. Ama faturayı bulmak falan dert oluyor, eski tecrübemde malesef fatura falan yoktu ortalıkta. Çok güzel ağzımız yanmıştı...
 
Özellikle bu garanti olayına dikkat edilmeli. Bir aletten garabti çıkıyorsa hemen orada alacağınız faturayla beraber onaylattmalı ve hem garabtiyi hem de faura veya fişi aldığınız aletle beraber muhafaza etmelisiniz. Ancak bu şekilde işe yarar hale getirirsiniz en azından. Gerisi satıcılara ya da aletin ana bayiine kalmış bir durumdur.

Sevgiler...
 
şimdi eğer bu jacklar shielded (zırhlı) ise -ki bu kadar pahalı olduğuna göre öyledir sanırım- ortamdaki manyetik alanlardan etkilenmezler daha sağlıklı bir iletim sağlarlar ama evde dandik bi elektrik şebekesiyle bizi neyden nasıl korur 30$a karşılık nasıl bir fayda sağlar?
 
Birde sesi tamamen kesen butonlu olanları var. Yani kabloyu çıkardığınızda ucuna dokunduğunuzda yada gitarı bağlarken hiç ses olmuyor,tamamen akımı kesen bir şalter gibi.. 2 gitar ile sahneye çıkıyor ve parça aralarında gitar değiştirmeniz gerekiyorsa oldukça işe yarar bir özellik.
 
arkadaşlar ben tüm kayıtlarda planet waves kabloları ve jakları kullanıyorum kullanınca aradakı farkı anlarsınız cidden çok kaliteli bir ürün içinde iletken olarak kullanılan parçalar altın kaplama ve gümüş lehimle yapılmış gitarın gerçek tonunu yansıtmada çok faydalı ben 50 mio gibi bir para verip kitini aldım şiddetle tavsiye ederim
 
abimde almıs gayet güzel planet wawes jack girişi böyle üstüne basınca kablonun cıkmıcak cinsten girince korunaklı yani..bitane de bende var evde buldum içinde biyerde bi temassızlık var nasıl düzeltcem bilmiom
 
Ben kendim yaptırıyorum jacklarımı.

Neutrik uçlar, gotham ve ya klotz kablo.

Planet waves in kullandığı kablonun markası modeli teknik özellikleri nedir bilemiyorum. Ancak 30 dolar ona vereceğinize 20-25 dolara 4 mt uzunluğunda ve piyasa standardı olmuş kablo ve uçlardan alabilirsiniz.
 
açıkçası bende kendim yaptırıyorum ucuza getirmek için , fakat kablolar ve jacklar hakkında pek de bir bilgim yok açıkçası gittiğimde satıcı şu iyi bu kötü diyor falan filan.. varmıdır acaba cehaletimin cevabı sizde. üstteki arkadaş biraz bahsetmiş ama kablo veya jackın iyisini yada markasını nasıl anlarım bilmiyorum.. saygılar..
 
daha bu sabah planet waves 6 mt lik kesici uçlu kablodan aldım ciddi anlamda dip gürültüsünü azaltıyor hatta bunu teyid etmek için eski kablomu taktım amp in sesini sonuna kadar açtım (drive kanalda) inanılmaz bir uğultu ve cızlama pw yi taktım sadece ince bir tıslama var cidden çok iyi bir kablo verdiğim parayı hakediyor helali hoş olsun güle güle yesinler o parayı =D şimdi tek derdim pedalların ara kablolarınıda markalı kablolardan almak 3 tane ernie ball ara kablosu var bunlarda çok kaliteli dip gürültüsü düşük kablolar insan elde yapılmış kablolarla karşılaştırmamalı bile bu tip ürünleri (çok profesyonelce yapıldıysa zaten pw kalitesinde olacaktır =) ) yani uzun lafın kısası kesinlikle edinin =)
 
Geri
Üst