Kemper Profiling Amplifier Bilgi Ve Tartışma Başlığı

Gerçi 1 sene önce sorulmuş bu kablo meselesi ama ben de aşağıdakini aldım, çalışıyor:


Bu arada Helix'ten Kemper'a dün itibarı ile geçiş yaptım. Modelleyiciler ile çok haşır neşir olmuşluğum var ama Profilleme gerçekten farklı dünya. İlk gün gerçekten çok kötü tonlar geldi kulağıma. Üst Mid'lerde 'honky' olarak tabir edilen frekansları çok duydum mesela. Ama zaten aletin içinde o kadar çok profil var ki doğrusunu bulana kadar araştırmak lazımmış, onu da bugün tecrübe ettim :)

Bugün özellikle presence, definition ve treble ayarları ile kulağıma daha hoş gelen tonlar yakaladım. Alışma evresi var aletin orası net.
Cihazı yeni alanlar genelde output ayarlarını düzgün yapamadığı için çıkan tonları yadırgayabiliyor...output seçenekleri ile çözülebilir o kısım...

Bir de profilin yapıldığı gitar ve manyetik ile alıp çalanın ekipmanı uymadığı zaman da baya hayal kırıklığı olabiliyor...şu bedava packler ile kendiniz kıyaslama yapabilirsiniz...

 
Sinmix Grzegorz güzel bir kıyak yapmış kodu aşağıda...Victory Kraken paketi şu anda bedava...


Full Pack with studio and direct Profiles! Use ***CODE: BF2021***
 
selamlar ,

yenice yurtdışından kemper pro.amp almış bulunmaktayım 1 ay gibi bir süreye elime geçecek bu süre içerisinde ev kullanımı için ideal kabin amfi monitör vb ürünleri temin etmek için araştırmalar yapıyorum. FRFR aktif kabinler sanırım bu iş için en iyi seçenek geçmişte aynı sorunu yaşayan arkadaşlara cevaplar verilmiş okudum.

ancak o kadar parayı sadece kabin için harcamak istemiyorum bazı okuduğum yazılarda tam olarak bir frfr olarak kullanılmasa da oldukça iyi sonuç veren boss katana mk2 amfinin ideal olabileceği yazılmış.'' Best FRFR speakers 2022: 8 of the best speakers that won't color your tone '' hatta bu sıralamaya dahil edilmiş, ayrı bir power amp inputu bulunmakta amfinin.


konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum

syg.
 
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 senedir kemper kullanmaktayım bana göre kemperdeki en büyük püf noktalarından biri pure cabinet ayarıdır. Bu ayarı kesinlikle output bölümünden (cabinette de var) 0lamanız ve aynı zamanda aktifliğini kaldırmanızdır. Profilin tonu çok daha canlı olacaktır.
 
Henuz aleti kurcayalı bir kaç saat oldu. Rig manager da anlayamadığım birşey var. Yardım videolarındada açıklamalara rastlayamadım. Diğer prosesörlerdeki gibi preset olayı olmadığından kafam karıştı.
Rig manager'da Sol taraftaki yerde, bir sürü amfi tonu var. Bunların bir kısmı bilgisayarımda bir kısmı bulut bir kısmıda kemperın içinde.
My profiller kemperın içinde olanlar?
Local Library Bilgisayarımda olanlar?
Rig exchange Kullanıcıların buluta ekledikleri?
Rig Pack? Bu neredekiler?

Birde my profil 3 yerde var ve hepsinde farklı sayıda preset var. Hangisi benim kemperın içerisinde?
Şu kısmı bana birisi anlatabilir mi? Çünkü orda binlerce profil var ve hepsine tıkladığımda ses alabiliyorum.
Menude "All Rig" ve "All Preset" arasındaki Fark nedir?


Ekran görüntüsü 2023-07-10 124859.jpg
 
Rig, preset ve performans birbirinden farklı şeyler...bunların yere ve duruma göre işlevleri farklı oluyor videoları izlemeye devam edersen bir süre sonra oturur...

rig pack firmanın kendi çıkardığı ya da onayladığı vendorların ürettiği ücretsiz ya da paralı profil paketleri diyebiliriz... daha rahat ulaşılsın diye buraya eklemişler eskiden herkesin kendi sitesinden vb alınıyordu kolaylık bir nevi işbirliği...
 
Spdif bağlayan var mıdır ses kartına? Tek kablo yeterli mi? Yoksa 2 kabloyla bağlamak şart mı?
Kemperdan out, ses kartı in yapsam tek kablo olur mu? Reamp falan yapmayacağım.
Kablolarda pahalanmış. Gerek yoksa 2 tane almıyayim.
 
Spdif bağlayan var mıdır ses kartına? Tek kablo yeterli mi? Yoksa 2 kabloyla bağlamak şart mı?
Kemperdan out, ses kartı in yapsam tek kablo olur mu? Reamp falan yapmayacağım.
Kablolarda pahalanmış. Gerek yoksa 2 tane almıyayim.
Spdif bağlantı kurmaya çalışıyorum. Kısmen becerdim. Ama bir kaç sorunum var.
Bu arada tek spdif kabloyla bağlantı kurulabiliyor, ses alabiliyorum.

Ses kartım scarlet focusrite 8i6, daw reaper kullanıyorum.

-Kablo bağlantılarını yaptım. (Kemper spdif out- scarlet spdif in)
-Örnekleme hızlarını hem ses kartı hem reaperden eşitledim. 44.1
-Scarlet arabiriminden spdif i seçtim ve reaper dan giriş spdif i seçtim.

Ses alabiliyorum bu şekilde. Fakat ıslık sesi geliyor çalmayı bıraktığım esnada. Belki çalarkende var ama duyulmuyor. SSS manyetikli bir gitar kullanıyorum. Normal düz inputtan bağlantı kurduğumda gitarın doğasından o single manyetiklerin uğultusunu alıyorken, (hatta pc kasasına yakınlaştığımda artan uğultu) spdif te kesildi. Ama yerine ıslık sesi var. Islık sesi kesilebilirse çok daha temiz net bir sinyal gelecek.
Bu ıslık sesi neyden kaynaklı olabilir?
 
Bu SPDİF bağlantı konusu çok uzamış ne yazık ki. Bir ufak tavsiye vermek isterim. 44.1 kayıt almayın, minimum 48 çalışın.Sebepleri için arada ki farkı anlatan tonla makale var onlara bir göz gezdirin. Kemper'inizi mutlaka analog girin ve en az 48 çalışın.

Ayrıca link bırakıyorum Christopher Kemper röportaj da kendi gayet güzel yumurtlamış 44.1 olayını şöyle ki:

Soru:
----Can you talk about what’s under the hood (processors, speeds, sampling rate, A/D conversion etc)?

Adamın cevabı:
The main DSP is a Freescale DSP (formerly Motorola) running at an equivalent of 400 MHz speed. The code consists of tens of thousands of lines of pure assembler code. The global sampling rate is 44.1 kHz, while the internal sampling rate is partially much higher. The algorithm for the tube simulation runs on more than 700 kHz sampling rate (!).

Link:
Christoph Kemper of Kemper Amps Talks About Their New Profiling Amp – Guitar-Muse.com


Yanlış anlaşılma olmasın bu arada adamı yada aleti yermiyorum, çok uzun zamandır kullanıyorum aleti, tüm dizi işlerimde elim ayağım gibi oldu. Ancak aletin çalışma prensibi bu ve bunun üstünde bir şey bekleyemeyiz A/D kısmından. O tarafı yükseltmek ciddi maliyet artışına sebep olacaktır. Çok isteyen girsin analog kafası bence kabul edilebilir F/P açısından bu alet için.


Özet:
44.1 çalışacaksanız spdif yeterli. Ancak 44.1 çalışmayın :)
 
Normalde ses kartımın inputuna direk girdiğimde 48 khz'de çalıştırıyorum. Anladığım kadarıyla 44,1 spdif yerine normal inputtan girerek 48 khz'de çalıştırmak daha doğru olarak anladım.
Bahsettiğim ıslık sesi durumunun khz ile bir alakası olabilir mi?
 
Normalde ses kartımın inputuna direk girdiğimde 48 khz'de çalıştırıyorum. Anladığım kadarıyla 44,1 spdif yerine normal inputtan girerek 48 khz'de çalıştırmak daha doğru olarak anladım.
Bahsettiğim ıslık sesi durumunun khz ile bir alakası olabilir mi?
Evet doğrusu bu şekilde çalışmak aletle. Aslında Kemper'deki Output options da 48 çıkış verebilir görünüyor ama ana Sample'lar 44.1 işlenmiş o yüzden parantez içinde 44.1 yazmışlar. Kemper'den çıkışı 48 yapsan da kalite farkı olmaz. Tıpkı mp3'den 24/48 Wav'a çevirmek gibi nafile bir işlem olur. Yani sound değişmez kalite de artmaz.

Soruna gelirsek, Spdif girdiğinde projenin samplerate'i ile Kemperin ki birbirini tutuyorsa extra bir ses olmaması gerekir aslında. Sen de doğru şekilde bağlamışsın üstte okuduğum kadarıyla. üç sorum olacak:
-- Clean tone'da da aynı ıslık var mı?
--Kayıt almayı denediğinde ( Bir de telleri elinle sustur/susturma şeklinde) kayıda giriyor mu ses? Nota basmadan da kontrol etmek lazım.
-- Her Preset'te ıslık var mı? (single manyetikle alınmış tonları özellikle dene)

Yani çok değişken var aslında manyetik-kablo-ses kartının komponent kalitesi tek tek kontrol etmek lazım. Ama yazılımsal değil o net. Çünkü doğru bağlıyorsun aleti.
 
Merhaba,
Performans modunda slotlar arası tonları kayıt yapıyorum ancak aleti kapatıp açınca veya farklı bir performansa geçince "New performans" bütün kaydettiğim slotlar boş geliyor
Bilgisi olanlardan yardım rica ederim
 
Kemper profiler player ufaltılmış kırpılmış versiyonu çıkmış. Henuz video göremedim. Yenilik varmı onuda göremedim. Normal kemperl stage'in ufaltılmış kırpılmış hali gibi geldi.. 586 euro . Bakalım neler var neler yok. Yakında detaylar gelir.
 
Fiyat gayet makul görünüyor, gördüğüm tek eksisi ekran olmaması, bluetooth ile app olmadan ayar yapmak zor olabilir, her şeyi önceden evde tonlamak gerekir ama sahnede illa ki bazı ayarları değiştirmek gerekiyor, soru işaretinin büyüklüğünü tam belirleyemiyorum şu anda...
 
Geri
Üst