Paranoya

Çoğu şey insanın dış dünyadan edindiği tecrübelerle oluşuyooo?.Paronayaklık günlük dilde kulladığımız manaya gelmiyor. O psikolojik bir rahatsızlıktır ve nedenleri bu kadar basit açıklanamaz
 
Peki! Açıklama yapayım o zaman.
Tecrübeler, kişinin hayatının gidişini belirler. Ve olayların karşısında, bildiklerinin kabul seviyesine göre bazı otokontrol davranışlar edinmesini sağlar. Bu paranoyaklık veya aynı şekilde kişinin kendi içinde çözmeye çalıştığı sorunlarla ilgili değildir.
Ancak, sonuçta kişinin psikolojisi, yaşadıkları ile değişikliğe uğradığından, bir nebze de olsa "paranoyaklık" tecrübeler karşısında alınan önlemler ile ilgilidir.
Rahatsızlıktır tabii ki ve bu çoğu insanın habersiz yaşadığı veya kendisinden başka kimsenin haberi olmadan yaşadığı bir rahatsızlıktır.
 
paranoyak derecesindee dikkatli olmak iyidir. belki konuşulduğu gibi deneyimlerin sonucudur. ama bunlardan korkmak hem psikolojik hasarların temelidir hem de saçmalıktır. insanın bilmdiğinden korkması daha kabul edilebilirdir.
 
değerli turkrock.com kullanıcıları lütfen okuyun,

forumda birkaç nick ve şahsımın ad ve soyadını taşıyan mail adreslerini hackleyip kullanarak dolaşan meee, nazdarovya_aq, gomfik vs. nickli başka biri kendi düşüncelerini benimmiş gibi yaymaktadır. kendisinin varlığından bir arkadaşım sayesinde haberdar oldum. bildiğiniz gibi günümüzde başkasının adına mail adresi almak çok kolay.(ispat olarak şu an bu hesap için kullandığım mail adresinin bilgilerine bakar ve george w. bush adına alınmış olduğunu görebilirsiniz.) sizden ricam, lütfen burda yazılmış olanlarla bana gelmeyin. ne ateistim ne de anarşistim.

o kişiye söyleyecek sözüm şu:basit bi mail hesabını hacklemek maharet değildir.ordan burdan bulduğun programlarla kendini güçlü hissetdiğine eminim. sana sadece şunu söylüyorum: bu hesaptaki mail adresine kim olduğuna ve niye bunu yaptığına dair ikna edici bir mail at. sen mail atmadan önce seni bulursam kötüleşebilirim.

teşekkürler.
 
Bence paranoya insanların bilinçaltındaki korkuların,endişelerin bir şekilde dışavurumudur.Bu tanım dahada genişletilebilir.Enazından durum benim için bu şekilde.
 
Ben paronayaklığı direk mizaçla bağdaştırıyorum.Kılı kırk yaran , herşeyi ince düşünen insanların hastalığı bence.Hayatta endişeleri olmayan , zihinleri rahat insanlar paronayak olamaz diye düşünüyorum..ha bunları paronayak olduğumdan söylemiyorum yanlış anlaşılmasın :))
 
Geri
Üst