Sonic Maximizer

Arkadaşlar BBE'nin ürettiği Sonic Maximizer'i deneyen yada kullanan var mı, Çok övüldüğünü hatta bir ekolayzır pedalına bile gerek kalmadığını duymuştum. nedir yorumlarınız.
 
Ibanez tbx150h kafa kabinle kullaniyordum. Mxr 10 band eq ile mukemmel ikili olup hayat katiyordu amfiye. Ozellikle transistorlu amfi kullananlarin denemesi gerekli bir pedal. Eq gibi gozukuyor ama islevi farkli. Amfiyi takasladigim icin bosta suan. Ilanimda ayrintili olarak yazmistim ne ise yaradigini aratirsaniz. Guzel gunler...
 
Klavyelerde bazen kullanıyorum (DI 400'de mevcut), boğuk tesisatlarda günü kurtarabiliyor ama az dozlamak lazım. Fazlası kulak zarı çizen bir etki yapıyor. Özellikle sert gitar tonlarında çok dikkatli olmak lazım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bir çok gitaristin setupunda olduğunu biliyordum. Fakat bizim gibi ev veya studyo ortamında kullananlar için nasıl bir sonuç verdiğini öğrenmek istedim.
Teşekkür ediyorum yardımınız için.
 
Ben de Ms pozitron'un Sonic Stomp'ı mevcut. BBE Sonic maximizer'ın klonudur kendisi.
Maximizer dediğimiz aletler genelde mastering aşamasında kullanılır ve rack unit şeklinde olurlar. Bildiğiniz gibi parçaya mastering uygulanırken parçanın anlaşılırlık oranı (clarity) arttırılmak istenir ve maximizerların da görevi tam olarak budur aslında. Sonix maximizer'a gelecek olursak, mastering stüdyolarındaki maximizerların çok daha az detaylı ama çok kullanışlı minyatür bir versiyonu bir pedal. Üzerinde Contour ve Process diye iki tane knob bulunmakta. Contour bass frekansları güçlendiriyor, process ise presence artışı sağlıyor. Tabi buradaki frekans artışı tipik bir EQ pedalı gibi değil. Daha az etkili ama çok daha doğal bir sonuca ulaştırarak bu işlemi yapmakta. Örneğin elinizde, Fender Telecaster tarzında bir gitar var ve drive tonunuzun cılızlığından şikayetçiyseniz Sonix maximizer bunda size yardımcı olabilir. Bir EQ yardımı ile low frekansları arttırmak, zaten gitarın sahip olduğu ve duyduğunuz bassların ses seviyesini yükseltmenizi sağlar o yüzden de pek tatmin edici bir sonuç alamazsınız. Tam bu noktada Sonic maximizer istediğiniz sonucu size verecektir.
Şunu da belirtmek lazım, Fender Telecaster gibi bir gitarın drivelarını Gibson Les paul gibi hacimli bir tona ulaştırmasını beklemeyin. Benim izlenimlerim, bass frekansları en doğal şekilde arttırdığı ve hacimli hale getirdiği yönünde. (burada contour knob'undan bahsediyorum)
Process ile ise sesinin biraz daha parlamasını istediğiniz enstrümanı, ön plana çıkartabilir ve doğal bir parlaklık kazandırabilirsiniz. Ayrıca bu pedal bass gitarlarda da yaygın olarak kullanılmakta.

Sonuç olarak her gitaristin setup'ında bulundurması gereken, joker gibi bir pedal bu. Umarım yazdıklarım faydalı olmuştur.
 
amfiden veya pedal üzerindeki eq ile aldığınız ton sizin için yeterliyse pek de gerekli bir alet değil ama hep bir şeyler eksik modundaysanız sesi parlaklaştırmak ve tam tersi için oldukça kullanışlı bir pedal. ama şu an kullandığım setupta ihtiyaç duymadığım için sattım.
 
E tamam işte o yüzden Gt-2 sonrasına koyduk :) Eq gibi input'tan -Gt-2 öncesi- girilince tekrar amplifiye* edilip farklı performans gösterecek. Fx öncesi son bir makyajlama yapıp, sonra Fx'leri eklemek en iyisi.

Yani benim yazdığımda amfi görevi gören Gt-2. Kullanan arkadaş mixer ile mi, amfinin return'u ile mi kullanıyor bilemem :)
 
Aynı şey derken? Ne ile neyi aynı tuttum anlamadım ki, ben pek anladığınızdan emin değilim. Return send'den bahsetmek anlamsız Gt-2 kullanılıyorken. Biraz daha açık yazarsanız sevinirim.
 
Kablonun içinden geçen + - sinyal, normalde karışık sırayla mixere varırken, sonic bunu alır düzenler, bütün frekansları aynı anda sisteme yada amfiye ulaştırır, yarışta tüm arabaların aynı anda finishe girmeleri gibi...
 
Geri
Üst