Mikrofon & Mikrofon Preampliler

arkadaşlar ben de evde kayıt yapmaktayım ve gitarımı amfi üzerinden kaydedeceğim o yüzden bu gun gittim samson c05 condenser mikrofon aldım ama niyeyse pek içime sinmiyor sizce gidip yarın shurepg57 ile değiştireyim mi? bunu neden soruyorum çünkü ben evde kayıt yaptığım mikrofonu sahnede de amfimin önüne koymak istiyorum ama görünen o ki samson condenser olduğu için onu koyamıycam korkum da şu hadi diyelim ki shure la değiştirdim bu sefer de gitar kayıt kalitesi bariz düşer mi valla napcam bilemiyorum çaresiz kaldım??
 
Mikrofon seçimi

Arkadaşlar ufak bi home studio kuruyorum. Presonus-Inspire1394 e karar verdim özelliklerine bakarak. Ama mikrofonda kararsızım. NT1-A olabilir, S1 olabilir RODE dan. M-Audio dan da ARIES ve NOVA olabilir. Ama ben bazende hücum kayıt yapmak istiyorum. Bu durumda NT1-A veya NOVA gibi mikrofonlarla hücum kayıt yapmam uygun olmaz dimi. Yani mikrofona arkadan efektsiz gitar sesleri karışırmı? Yoksa canlı performans mikrofonu almak zorundamıyım? Teşekkürleerr..
 
Re: Mikrofon seçimi

DISTORTEDMAN demiş ki:
Arkadaşlar ufak bi home studio kuruyorum. Presonus-Inspire1394 e karar verdim özelliklerine bakarak. Ama mikrofonda kararsızım. NT1-A olabilir, S1 olabilir RODE dan. M-Audio dan da ARIES ve NOVA olabilir. Ama ben bazende hücum kayıt yapmak istiyorum. Bu durumda NT1-A veya NOVA gibi mikrofonlarla hücum kayıt yapmam uygun olmaz dimi. Yani mikrofona arkadan efektsiz gitar sesleri karışırmı? Yoksa canlı performans mikrofonu almak zorundamıyım? Teşekkürleerr..

sanırım gitar kaydı için kullanacaksın. özellikle yüksek çıkışlı kayıtlar alacaksan saydığın mikrofonlar odanın akustiğine görede değişecek olsa korktuğunun başına gelmesi çok yüksek ihtimal. shure sm57 yada sennhesier e-609 işini görebilecek cihazlar. ( şu an kıvılcımda bir adet var bildiğim kadarıyla) aynı anda daha genel kullanımlı bir mikrofonum olsun hem vokal hem akustik gitarlar hemde elektroları alabileyim diyorsan kendim denemedim ama deneme kayıtlarından gördüğüm kadarıyla sennhesier md-421 mikrofon kullanabilirsin. sm-57 ile beraber kullanırsan hatta reverb olayınıda oldukça doğal halletmişte olursun. bu arada eskiden oldukça güzel başlıklar varmış. umarım aynı insanlar tekrar yazar ve karşılıklı paylaşır bilgilerini.
 
aynı yazıları davullarla ilgili olan başlıkta da yazdım ama konu mikrofonlarla da alakalı olduğu için ve son derece de önemli bir soru olduğunu düşündüğüm için buraya da yazıyorum, aynı şeyi buraya yazmamın bu yüzden bir sakıncası olmadığını düşünüyorum;

selam,
davul mikrofonlarıyla ilgili bir sorum var, yardımcı olursanız sevinirim.
Kondenser mikrofonları çalıştırmak için phantom power gerekiyor, ama diğer mikrofonlar için gerekmiyor. Bu yüzden kondenser olmayan mikrofonların caklarını japon yaptım, kondenserleri de xlr.
Ne yazık ki bu sefer ses dengelemek çok zor oldu, gain açmak zorunda kalıorum kikte ve altolarda, zillere yetişsinler diye, ve kik gene de yetişmiyor sayılır. Daha ön planda olmasını istiyorum.
Şimdi sorum şu, phantom power'a ihtiyaç duymayan - dinamik mikrofonları miksere xlr şekilde girersek, phantom power ile gelicek olan volt mikrofonlara zarar verir mi?

Şöyle bir cevap buldum soruma ama elektrikten o kadar anlamıyorum

"Dynamic microphones do not require phantom power, though where the phantom power on a mixer can only be switched globally it is safe to connect balanced dynamic mics provided that balanced cables are used. This is because the same phantom voltage is present on both the hot and cold pins of the mic cable and so no current flows. However, those mics not wired for balanced operation could be damaged if phantom power is applied. - http://www.soundonsound.com/sos/Jul03/articles/firstmic.asp"

sorumla ilgili cevaplar ararken sanırım bişeyler buldum ama hala emin değilim.
http://www.mediacollege.com/audio/balanced/cable-balanced.html
balanced cable dediği bizim bildiğimiz 3lü topraklı kablo sanırım, ama
http://www.mediacollege.com/audio/connection/
Topraklı bağladıktan sonra XLR - XLR ve XLR - 1/4" Mono Jack bağlamak arasında elektriksel anlamda zarar verme konusunda bir fark var mı buna bir cevap bulamadım.
Sorunum zaten XLR - 1/4" Mono Jack bağlamaktan kaynaklanıyor, phantom power kullanırken dinamik mikrofonlarda XLR - XLR topraklı kablo ile bağlantı yapmaktan çekinmeli miyim?
hala bunu soruyorum..
 
digitech Vx400 vokal processorüm var ve bu aralar mikrofon almayı düşünüyorum rode s1,m-audio aries ve shure sm58 arasında kaldım.(ama gönlüm rode'dan yana biçok yerde neumann kms 105 ile karşılaştırmışlar) İlk ikisi conden. olduğu için tereddütlüyüm biraz, hangisini almamı tavsiye edersiniz yani processorle birlikte kullandığımda canlı performansta en iyi verimi hangi mikrofondan alabilirim ???
teşekkürler....
 
Soruma Carvin firmasından bir cevap geldi, Jason adlı yetkili, kabloların topraklı bir şekilde düzgün bağlandıktan sonra elektriksel bir probleme yol açmayacağını söyledi. XLR ve 1/4" arasında az bir fark olabileceğini söyledi, ama bunun için çalışır vaziyetteki sağlam kabloları bozmanın alemi yok diye düşündüm. Eğer mixerinizin phantom power kullanmayan kanalları varsa, ki bazı modellerde bu olabiliyor, o kanallara dinamik mikrofonları koymanın doğru olacağını, phantom power'ın bu kanallarda azaltıcı etkisinin olmayacağını söyledi.
Bu phantom powersız kanallarda kik ve snare kullanmak mantıklı olacaktır.
 
arkdaşlar jeff diye bir mikrofon markası var bu mikrofon hakkında bilgisi olan varmı birde behringer xm8500 modelini tavsiye edermisiniz
 
arkadaşlar DOPPLER d600 die bmikrofon varmış ..yeni bende ilk rap kayıtlarımı yapmak istiorm..sizce ilk adım için bu mic iyi mi yoksa başka mic önerri misiniz?
 
Arkadaşlar grubumuzun solisiti için gruba bir wireless mikrofon almak niyetindeyiz.. Shure, Sennheriser ya da AKG gibi ürünlere kadar çıkabilecek bütçeye sahip değiliz.

Doppler ve Mipro adlı 2 marka araştırdım. fikirleri olan ya da farklı birşeyler önermek isteyenlerden yardım bekliyorum

Doppler bk-401 UHF bantlı Dijital 16 kanal alıcısı bulunmakta.. fiyatı yaklaşık 300 TL civarı

Mipro Mr-515 VHF bantlı alıcısı hakkında da bir bilgim yok.. bir arkadaş sıkışmış 170 TL den veriyor..

Önerileriniz nedir ?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
 
Katılıyorum kesinlikle.. Doppler'i denedim.. magzanın dışına çıktım caddeden karşıya geçtim.. ara sokaklara girdim :) arkadasım yine de bütün söylediklerimi duydu.. Uhf bantlı oldugu için çekimde bir problem olmuyor.. Ama işte tonunu tam anlamak mümkün degil ki ordaki mixer ve kabinlerle.. doppler'den sonra mixer'e bir de carol girdim hatta üstüne bir de shure girdim.. kayda deger bir fark göremedim.. mikrfonunun yanında diger ekipmanlar da baya önemli bilirsiniz.. Zaten sahne aldıgımız yer de çok profesyonel sistemi olan bir yer degil.. tonların çok farkedecegini düşünmüyorum.. Gönül ister ki shure sm-58 alayım ama 1000tl den başlıyor aletler.. nettekilere de güvenmiyorum..
 
Sahnede iken vokalin bir uçtan bir uca hareket edebileceği mesafe çokta yüksek olmayacağı için ne kadar mesafede düşme yaratmadığından öte sesinin ne kadar iyi olduğu önemli bana göre. Evet gönül kaliteli şeyler isterde. Kablo ile devam edip daha kaliteli bir mikrofon almak daha iyi bir yatırım olabilir.
 
selam akg mikrofon behringer marka ses kartım var insan sesini gayet temiz ve yüksek ses ile alırken gitar caldığımda ses kısık geliyor sorunu nasıl çözerim
 
Geri
Üst